İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

29.03.2011

Real Madrid - Unicaja Malaga

Ben böyle bir maç sonu görmedim. Spikerin sunumu da cabası.

Türkiye - Avusturya

Maçın belki de en formda ismi Rıdvan Dilmen'di. Epey bir süredir bu kadar oyunu okuyarak yerinde yorumlar yaptığına şahit olmamıştık. 3 sene önceki Rıdvan'ı dinlemek büyük keyifti.

Muhtemelen Hiddink'in kafasında bu kadar hızlı jenerasyon değiştirmek yoktu ancak Azerbaycan tramvasından sonra yapacak birşey kalmayınca bu değişim beklenenden hızlı gelişti. Hollanda, Kore denemeleri iyi güzel ama birden bire Nuri, M.Ekinci, Serdar Kesimal, Selçuk ve Burak'ı kadroya adapte etmek bu şekildeki gibi sahada birbirinden bihabersiz bir oyuncu grubunu oluşturuyor.

Gerçekten Rıdvan'ın dediği gibi Hamit, Selçuk, M.Ekinci, Arda ve Nuri'nin beşinin de topsuz oyunda hiç olmamaları hücumsal anlamda hiçbir şey üretememize yol açıyor.

Bir de şu Semih'i "Türk Solskjaer" yakıştırmaları ile kandıra kandıra adamı 28 yaşına getirdik. Yazık günahtır.

27.03.2011

Elit 8

En azından şimdilik bloglar yeniden çalışıyormuş gibi görünüyor. Hazır lige ara verilmiş, milli maça daha 2 gün varken fırsattan istifade, March Madness ile devam edelim. Dün ve bugün çeyrek finaller, NCAA jargonuyla elite eight oynanıyor. 2 hafta önce Cinderella masalını yazdığım UConn ve Kemba Walker, bu yıl NBA draftında birinci sırada seçilmesi beklenen Derrick Williams'ın Arizona'sı ile oynadı ve kazanarak gelecek hafta Houston'da Final Four'a gidecekler.

Doğru düzgün maçın olmadığı şu gün tavsiyem saat 20'de Kansas ama esas saat 23'te North Carolina - Kentucky maçını izlemeniz. şuraya tıklayarak HD kalitesinde NCAA'in resmi sitesinden maçı izleyebilirsiniz.

12.03.2011

March Madness

Blogspot'un kendisinin çalışmayıp, blogger'ın çalışması bu sayede okunamasa da en azından yazılaması ilginç bir durum. Bu aç kapa durumları yüzünden sadece ortakafagol değil çoğu blogda bir güncellenmeme sorunu var. Yine de bir yolunu bulup da okuyabilen varsa ben yazayım.

Efendim futbolda da U-bilmem kaç turnuvalarının en güzel yanı milleti daha veletken keşfedip, "lan ben bunun ufaklığını izlemiştim" diye ahkam kesmektir. Nitekim basketbolda da ABD için durum farklı olsa da bu kıtadan izlerken NCAA anlamı budur. Herkes de bu bakımdan March Madness'ı bilir.

Ulusal turnuva gelecek hafta başlayacak ama bu hafta konferans turnuvaları var. 27 konferans olduğunu düşünürseniz maçlar sabahtan akşama kadar sürüyor ve espn ile cbs sağolsun dünyanın maçını izleyebiliyoruz.

Bütün bir sezonu maç yapmadan geçirmesine karşılık halen daha bu yılın mock draftında 3. sırada görünün Enes'i şu maçlarda izleyememek sinir bozucu.

Şimdiye kadar izlediğim maçlarda dikkat çeken 3 isim var. Bunlarda biri mock draftta 4. sırada görünen turnuvanın bir numaralı favorisi Ohio St.'in has adamı Jared Sullinger. İkincisi 5. sırada görünün ve az önce 6/7 üçlükle 40 sayı çakan Harrison Barnes.

Ama şu ana kadar bu haftanın yıldızı resimde gördüğünüz Kemba Walker. Şu an NBA'de bi bok olamayan Hasheem Thabeet'in UConn'u final-four'a taşıdığı 2009'da daha üniversitedeki ilk yılındaydı. Bu sene 3. yılı ve bu sezon artık NBA'e geçecek gibi görünüyor. Ayın 9'unda yapılmış listede draftın 25. sırasında görünüyor ama o tarihten itibaren son dört gecede 26, 28 ve 24 attıktan sonra dün gece Syracuse'a karşı 33 sayı 12 ribaund (ki kendisi point guard olur) 5 asist 6 top çalma ile oynadı. Bu akşam da Lousville'e karşı şampiyonluk maçına çıkacaklar. Bu da iki akşam önce elemanın buzzer beater'ı: