İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

31.01.2012

Bunu Yapan Bunu da Yaptı

2011 ve 2012 versiyon Blake Griffin. Ekranı senkonranize bir şekilde ikiye bölüp iki smacı yanyana koymuşlar güzel olmuş. Kesin olan birşey var ki Griffin Mavi-Turuncu'dan nefret ediyor.

26.01.2012

Kendi kalesine gol

Şu sıralar facebook'ta topukla kendi kalesine atılmış bir gol bulunuyor. Evet çok acayip bir şansla acayip bir gol oluyor ama yine de kendi kalesine gol olarak benim tercihim aşağıdaki golden yana.

Sene 1998. Bugün Premierleague'in lideri Manchester City; bugünün Championship'i o zamanın ismi ile Division One'da küme düşmeme mücadelesi veriyor ve sondan bir önceki maçta bu konuda çekiştiği QPR ile oynuyor. Jamie Pollock aşağıdaki muhteşem golle kendi takımının ipini çekiyor ve City, division 2'ye düşüyor.


Euroleague Final-four biletleri

İyi bir spor seyircisiyim ve el verdiğince maçlara giderim. Gittiğim maçların birçoğunun da bileti bulunur. Bir göz atalım:

1996 Euro Stars: 500.000 TL (5 dolardan daha az)
2001 Şampiyonlar Ligi Çeyrek finali: GS - R.Madrid 5.000.000 TL (4 dolar)
2004 Olimpiyatları Basketbol grup maçı: 20 euro
2005 Şampiyonlar Ligi Finali: 90 Euro
2009 UEFA Finali: 100 euro
2009 CONCACAF Gold Cup çeyrek finalleri 2 maç bir arada: 30 dolar
2009 MLB Cubs - Nationals 20 dolar
2010 F1: 70 TL (45 dolar)
2010 Dünya Basketbol şampiyonası finali: 90 TL (60 dolar)
2010 İngiltere - Fransa 30 pound
2011 WTA Championship yarı finali: 20 TL (12 dolar)
2012 Dünya Salon Atletizim şampiyonası 3 günlük kombine 60 TL (35 dolar)

Gerek Türkiye'de gerek yurtdışında birçok büyük organizasyonda bulundum ve en düşük biletin 210 dolar olduğu Euroleague Final Four'u gibi bir organizasyona rastlamadım. Her ne kadar organizasyon iki günlük olsa da 385 TL - 1500 TL arasında değişen biletleri benim için fazla pahalı. Ha, pahalılık göreceli bir kavram zira biletler satışa çıktıktan 2,5 gün içinde 6 kategorinin 5'i tükendi bile. Ben bu satırları yazarken sadece 750 TL'lik bilet kaldı. Dileyen buraya tıklayıp son biletler de bitmeden bilet alabilir.

Mirandes

Copa del Rey'de tüm dikkatler R.Madrid - Barça'da iken 3. lig takımı Mirandes uzatmalarda gelen golle Espanyol'u eledi. Yine de bir Carvalhal kadar sevinmemişler.


Euroleague'de Final - Four


Son yılların en kötü Fenerbahçe Ülker'i gibi görünse de yine oturmuş kadrosu ve kolay grubu ile Final - Four yapma ihtimali olan tek takım FB Ülker.

Galatasaray Medical Park önümüzdeki yıllarda daha iyi olacak, bu sezon en azından bir güçlü takımı yenmelerini istiyorum. O da bugün Abdi İpekçi'de Olympiakos olur inşallah.

Sezon başında Final - Four'un kesin adayı, hatta Türk basketbol tarihinin en iyi kadrosu denilen Anadolu Efes ise önüne çıkan her güçlü takımdan 30 yiyor. Bazı yorumlarım var ama AE 'i çok izlemediğim için yorum yapmaktan sakınıyorum. İzleyen, bilen varsa yazsın bir şeyler.

24.01.2012

10.01.2012

12 numara!

Can sıcağı sıcağına akşam bir post girmiş ama güzel bir completion yapılmış paylaşmamak olmaz. Arsenal'in 12 numarası maçın bitimine 12 dakika kala, çıktığı 12. Leeds maçında 12. golünü attı.

Wenger ile birbirine sarıldıkları sahnede ağlamayan adam değil!


Efsanelerin Geri Dönüşü

Bu hafta Ada'da iki efsanenin geri dönüşüne tanıklık ettik. Daha az dramatik olanında, sezon başında futbolu bırakan Paul Scholes, United'ın FA Cup'ta City ile oynadığı maçta, kadrosunda 10 sakat bulunan takımına derinlik ve tecrübe katmak için göreve çağrıldı. Ferguson, efsanevi orta saha oyuncusunu Ocak transfer döneminin başında, sezon sonuna kadar sürecek yeni bir sözleşme imzalatarak takıma kazandırdı. Scholes oyuna girdi ama City az kalsın 3-0'dan 3-3'e getiriyordu.

Bir de, Arsenal'in şu anda her şeyi olan van Persie'yi dinlendirmek ve Afrika Kupası'na katılacak olan Gervinho ve Chamakh'ın yokluğunda kadroya derinlik katmak amacıyla Wenger'in yaptığı bir Henry hamlesi vardı. Henry'nin geri dönüşü daha dramatikti. Leeds ile oynadıkları FA Cup 4. raund maçında vasatı geçemeyen ve bir türlü zayıf rakibinin savunmasını delemeyen Arsenal'de, etkisiz Chamakh'ın yerine oyuna giren eski kaptan, takımını ipten alan golü attı.

Arsenal'in kupon kurtaran zaferinden sonra tabii o keyifle sosyal medyaya bakıldı, İngiliz arkadaşların maç hakkında yükledikleri, tvitleri incelendi. Arsenal'in eski kaptanı ve stoperi Martin Keown'un afedersiniz yüzünü dağıtan top da böylece görüldü.

8.01.2012

7.01.2012

Kırosovır şut, feydavey şut!

Şu şarkıyı duyduğumdan beri system error, mavi ekran veriyorum. Sizi Los Angeles yöresinden türküyle baş başa bırakıyorum.

5.01.2012


Hakan Şükür, Mustafa Denizli'nin asıl mesleğine dönüşü sonrası Maraton programı ile anlaşmış, o da asıl mesleğine dönecek, yeniden yorumcu olacak, artık doya doya konuşabilecekmiş.

Gerçi muhalefet milletvekilleri, bir milletvekilinin aynı zamanda bir şirket çalışanı olmasının imkanına dair, direkt başbakana hitaben soru önergesi bile verdiler ama, olur da engellenemezse, bakalım daha neler söyleyecek; Ersun Yanal ile olan sürtüşmesine, genç oyuncular için neler neler yaptığına, Galatasaray'dan haksız yere uzaklaştırıldığına, bıraksalar hâlâ nasıl futbol oynayabileceğine dair.


Bunlar da maziden:


2.01.2012

NBA başladı



Biliyorum henüz sezonun çok başı ama önemli olan daha işin başında tahmin yapmak. Bu yıl şampiyonluğun maalesef tek adayı var gibi: Miami Heat. Bu şartlar altında LeBron James de hem normal sezon hem finaller MVP ödüllerini salonunun baş köşesine koyacaktır.

Çok ekstra takaslar olmazsa Miami'yi bana göre tüm NBA'de zorlayabilecek tek takım Chicago. Ritmini tutturursa Lakers bir şeyler yapabilir. Batı'da Lakers'ın rakipleri Oklahoma ve Portland.

Geçen yılın şampiyonu Dallas? Onlar 5 te 1 ile başladılar ve kötü günler devam edecek gibi. Elbet kazanmaya başlayacaklardır, play - off a da girerler ama sezon sonu bu yaşlı kadroyu dağıtıp Nowitzki'yi tutarak bir re-buildinge gitmeleri onlar için en iyisi. Boston ve Spurs de aynı şekilde bir yıl daha yaşlandı ve onları da re-building bekliyor. Orlando ise sezona iyi başladı ancak kafaya oynamaları zor.