İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

27.11.2012

Topcast 26 Kasım

Ali, Melih ve Cuma Ali; Rafa'nın gelişi, Şampiyonlar Ligi, Serie A ve Türkiye Ligi üzerine konuştular.


23.11.2012

Topcast 21 Kasım

Di Matteo'nun kovulmasının ardından hemen extra bir program daha yaptık. Bu sefer Ali Aktaş ile Chelsea - Manchester City maçı öncesinde Di Matteo ve Mancini üzerine İtalyan hocalara yoğunlaştık.

Dip Not: 12. dakikadan sonra gene bağlantı kayması olmuş. Sanırım başka bir program kullanmamız gerekecek.

20.11.2012

Topcast 19 Kasım

1 ay aradan sonra Zlatan'ın golü bize yeniden futbolu hatırlattı. Bolca Premierleague ve Şampiyonlar Ligi eşliğinde Can Özenç, Cuma Ali Uçar ve Oben Kaymakçalan ile birlikte topcast.

Dip Not: teknik bir aksaklık sebebiyle yayın kaymış. Bir yerden sonra akbank akbank oluyor. Kusura bakmayın. 

Harry gel bizi kurtar


1 ay aradan sonra ilk Topcast'i yaptık. Saat 18.00'den itibaren sitede bulabilirsiniz. Orada konuşmayı unuttuğumuz bir konu QPR'ın 12. haftayı da galibiyetsiz geçmesiydi. QPR taraftarları artık Mark Hughes'a güvenmediğini bu pankart ile dile getiriyor.

Match of the Day'de Lineker, Harry Redknapp'a ne düşündüğünü sorduğunda aldığı yanıt ise:

"Bu pankartı karım bile açmış olabilir. Bütün gün evde oturmamdan artık sıkıldı. Beni evden göndermek istiyor." oldu.

13.11.2012

Şampiyonlar Ligi Hayal Kırıklıkları




Şampiyonlar Ligi'nde dördüncü maçlar tamamlandı. Oynanan 64 maç sonucunda oluşan tabloda performansıyla hayal kırıklığı yaratan bir çok takım var. 

A Grubu: Kuralar çekildiğinde Porto ve PSG favoriydi ancak yazın Raffael, Veloso, Kranjcar, Marco Ruben gibi transferle dikkat çeken Dinamo Kiev'in bu takımları zorlaması bekleniyordu. Oysa Dinamo Kiev oynanan dört maçta dört puan aldı ve ikinci PSG ile arasında beş puan var.

Puan Durumu: Porto: 10 / PSG: 9 / Dinamo Kiev: 4 / Dinamo Zagreb: 1

B Grubu: Bu grupta ciddi anlamda bir hayal kırıklığı olduğu söylenemez. Belki Arsenal'in 4 maçta 7 puan alması bir parça şaşırtıcı olabilir ama Arsenal artık eskisi gibi Şampiyonlar Ligi'nin devlerinden değil. 10 yıldır Şampiyonlar Ligi'ne katılan ve her seferinde grup aşamasını geçen Arsenal'in bu sene de gruptan çıkacağını düşünüyorum.

Puan Durumu: Schalke 04: 8 / Arsenal: 7 / Olympiakos: 6 / Montpeiller: 1

C Grubu: B grubunda hayal kırıklığı yok dedik C grubunda ise iki hayal kırıklığı var. Milan sezon başında ciddi anlamda güç kaybetse de 4 maçta 5 puan alacak takım değil. Ancak grubun daha büyük hayal kırıklığı yazın yaptığı Hulk ve Axel Witsel transferleri zaten güçlü olan kadrosunu iyice kuvvetlendiren Zenit'in 3 puanı.

Puan Durumu: Malaga: 10 / Milan: 5 / Anderlecht: 4 / Zenit: 3




D Grubu: Son yılların en güçlü ölüm grubu olan D grubunda kuralar çekildiği anda işlerin karışık olabileceği belliydi aslında. Ancak grubunun çok güçlü olması Manchester City'nin 4 maçta 2 puan almış olmasını affettirmez. Kadro kalitesi ile ligin en iyi beş takımından biri olan City henüz galibiyet alamadı ve özellikle Dortmund maçında 1 puanı da zor kurtardı.

Puan Durumu: Dortmund: 8 / Real Madrid: 7 / Ajax: 4 / Manchester City: 2

E Grubu. Bu grupta da bir hayal kırıklığı olduğunu söyleyemeyiz. Shakhtar son yıllarda yaptıkları ile artık  başarılarının tesadüf olmadığını kanıtladı ve ben onları da Avrupa'nın dev takımlarından biri olarak görüyorum. En son 3-2 kaybedilen Chelsea maçında kaleci Pyatov'un yaptığı inanılmaz hatalar olmasa gruptan çıkmayı  garantilemiş olacaklardı. Juventus 4 maçta 6 puan aldı ve özellikle Nordsjaelland karşısında deplasmanda aldıkları beraberlik çok can sıkıcı oldu onlar için.

Puan Durumu: Shakhtar: 7 / Chelsea: 7 / Juventus: 6 / Nordsjaelland: 1

F Grubu: F grubunun hayal kırıklığı belki de Manchester City ile birlikte tüm ligin en büyük hayal kırıklığı.  Lille son yıllarda güç kaybetti ve Fransa Ligi'nde de iddialı olmaktan uzaklar. Bayern Münih ve Valencia'nın olduğu bu gruptan çıkmaları da sürpriz olurdu açıkçası ama yine de 4 maçta 0 puan ve eksi 10 averaj kolay açıklanabilecek bir şey değil.

Puan Durumu: Bayern Münih: 9 / Valencia: 9 / Bate Borisov: 6 / Lille: 0


G Grubu: Bu grupta da takımların performansına baktığımızda hiçbir takımın hayal kırıklığı yarattığını söyleyemeyiz. Ancak % 89 topla oynama yüzdesi ile 955 pas yapan ve 23 şut atan Barcelona'nın Celtic'e 2-1 yenilmesine günümüz futbolunun geldiği noktanın hayal kırıklığı diyebiliriz. Bu çok ayrı bir yazı konusu.

Puan Durumu: Barcelona: 9 / Celtic: 7 / Benfica: 4 / Spartak Moskova: 3



H Grubu: Ve geldik H grubuna. Galatasaray 6 senedir Şampiyonlar Ligi'nde yok ve bu tip organizasyonların zorluğunu biliyoruz. Bu nedenle 4 maçta 4 puan almak ve ikinci sırada bulunmak çok da kötü değil gibi gözüküyor. Ancak Galatasaray ligde de kötü oynuyor, genel anlamda geçen seneki gücünden çok uzak. Kadrosunda Muslera, Eboue, Cris, Riera, Hamit, Melo, Amrabat, Elmander gibi Avrupa çapında tanınan isimlere ve Selçuk, Burak, Umut, Semih Kaya gibi Türk futbolunun yıldızlarına sahip bir takımdan ben daha iyisini bekliyordum. Galatasaray inşallah gruptan çıkar, şansı hala çok fazla ancak oynanan oyun bana umut vermiyor.

Puan Durumu: Manchester United: 12 / Galatasaray: 4 / Cluj: 4 / Braga: 3