İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

27.12.2012

Keep Calm and Pass me the ball

Fulham lige iyi başlamasının ardından, Bryan Ruiz'in sakatlanması, Hangelaand'ın 3 maçlık cezası ile birlikte serbest düşüşe geçmiş ve son 10 maçta sadece 1 galibiyet alabilmişti. Ligin en zayıf kadrolarından Southampton toparlanmak için güzel bir rakipti.

Nihayetinde 26-31 Aralık dönemlerinde 11 maçta 14 gol atan Berba yine Noel dönemini boş geçmedi ve golünü attı. Sonrasında da t-shirtünü çıkartıp "Keep Calm" espirisi yaptı.

Ama neticede maç 1-1 bitti ve Fulham yine kazanamadı.

Son 20 Yılın En İyi Onbiri





Rüştü
Hamit - Alpay - Bülent - Hakan Ünsal
Okan - Tugay - Emre - Arda
Nihat - Hakan Şükür


Futbolumuzun son 20 yılını kendimce takip etmiş olan biri olarak (90lı yıllarda yaşım küçük olsa da) kendi izlediğim bu dönemin en iyi Türk oyuncularını seçtim. Kadroyu mevkilere göre hazırladım ancak baktığımızda bu 11 oyuncunun mevkilerden bağımsız bir sıralamada da ilk 11 isim arasına girmesi kimseyi şaşırtmaz.

Kadro elbette benim kriterlerimle oluşturuldu ama Hakan Ünsal, Okan Buruk ve belki Arda Turan dışında diğer isimler hemen hemen herkes için aynıdır. Peki benim kriterlerim nelerdir? Tabii ki oyuncuların bireysel ve takımsal başarıları, yetenekleri, ülke futboluna katkıları vb.

Kadronun tartışılabilecek isimlerine gelirsek; Arda Turan henüz 25 yaşında ama bu yaşında UEFA ve Süper Kupa şampiyonlukları gördü, en pahalı Türk oyuncu oldu. Son 5 yılın en iyi oyuncusu. Okan Buruk yerine belki Ümit Davala ya da Hasan Şaş tercih edilebilirdi ama ben Okan'ı izlediğim yıllarda çok beğenirdim. Bu benim tamamen subjektif bir seçimim. Hakan Ünsal'ın rakipleri ise Abdullah Ercan ve Ergün Penbe'ydi. Abdullah'ın kariyeri diğer iki ismin çok gerisinde kaldığı için elendi. Ergün-Hakan Ünsal arasında ise hemen hemen hiç fark yok diyebilirim. Oraya Ergün de yazılabilir.

Kadronun ilginç olmayan bir başka özelliği Hamit ve Arda dışındaki tüm isimlerin 2002 Dünya Kupası kadrosunda yer alması. Zaten yukarıdaki fotoğraf da 2002 Dünya Kupası'ndaki bir maç öncesinde(muhtemelen ilk Brezilya maçı) çekilmiş bir resim. Tarihimizin en büyük başarısında bazıları farklı jenerasyonlardan da olsa(Nihat ve Emre) gerçekten mükemmel bir oyuncu topluluğu yakalamışız. Yine kadronun ilginç olmayan bir özelliği Bülent Korkmaz dışındaki tüm isimlerin Avrupa'da forma giymiş olması. Böyle önemli oyuncuların Avrupa'da oynamaması şaşırtıcı olurdu.

Kadrodaki 11 oyuncunun sekizi Galatasaray'da oynamış. Hamit ve Arda farklı dönemin oyuncuları ama Bülent , Hakan Ünsal, Okan, Tugay, Emre ve Hakan Şükür'ün yer aldığı takım zaten UEFA Kupası'nı kazandı. Bu isimlerden Bülent, Tugay, Okan, Emre ve sonraki jenerasyonda Arda'nın Galatasaray altyapısından çıkması Galatasaray'ın ayrı bir başarısı. Beşiktaş(Rüştü, Alpay, Nihat) ve Fenerbahçe'den (Rüştü, Alpay, Emre) ise üçer oyuncu var.

Kadrodaki tek gurbetçi isim Hamit Altıntop ve oynadığı takımlara baktığımızda en iyi kariyer onda(Schalke, Bayern, Real Madrid ve Galatasaray). Kulüp başarılarına bakarsak en iyi ismin Bülent Korkmaz olduğunu, bireysel başarı ve rekorlara baktığımızda da Hakan Şükür'ün zirvede olduğunu söyleyebiliriz.

Peki bu kadronun yedekleri kim olur? Biraz önce bahsettiğimiz Abdullah, Ergün Penbe, Hasan Şaş ve Ümit Davala'nın yanında Sergen Yalçın, Yıldıray Baştürk, Ogün, Hami, Fatih Tekke, Volkan Demirel, Tuncay Şanlı da ikinci bir 11 yapılsa kadroya girebilecek isimler.

19.12.2012

Topcast 17 Aralık

21 Aralık'ta Dünya'nın sonu gelirse dinleyeceğiniz son Topcast'te Fellaini'nin kafasını, Guardiola'nın United'a gitme ihtimalini, Dünya Kulüpler Şampiyonasını konuştuk.



5.12.2012

Mr.Bean Chelsea'ye!

Gerçekleşse şu an olandan daha kötü olacaklarını düşünmüyorum.