İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

29.08.2014

Ludogorets - Steaua Bükreş

Sen git 89'da golü bul, maçı uzatmalara götür. 118'de kalecin kırmızı kart görsün. Romen takımına karşı Romen stoperin penaltılarda kaleye geçsin. Önce ilk penaltıyı gole çevirsin, sonra 2 penaltı çıkartıp 33 bin nüfuslu kasabanın 6.000 kişilik stadyumu olan takımını Şampiyonlar Ligi'ne çıkartsın.

Hollywood filmi olsa, "hadi lan böyle abartı senaryo mu olur?" diyeceğin olaylar Ludogorets Razgrad ve Cosmin Moti ile gerçekleşti. Bu da maçın kısa özeti:

26.08.2014

Montreal

Ottawa yazısından sonra bu şekilde bir ara vermeyi planlamıyordum. Neyse ki bütün yazıları oturup tamamladım artık ara vermeden her gün bir yazı ile Kanada gezisini tamamlayacağım. Montreal ile devam ediyoruz.


Esasında bir adanın üzerinde yer alan Montreal, “Kraliyete ait dağ” anlamına gelen ismini , adada bulunan dağdan almış. Fransızlar tarafından kurulan şehir, 4 milyonluk nüfusu ile bugün Toronto’dan sonra ülkenin en büyük ikinci şehri. Son derece yüksek bir kültüre sahip olan kent aynı zamanda dünyanın en çok iki dil konuşan nüfusa sahip kenti.

Dağdan çektiğim yukarıdaki panoromik fotoğrafta da görülebileceği üzere, bir ada üzerine kurulup sınırılı bir alana sahip olmasıyla burası gökdelenlerin yükseldiği bir şehir. Dağ, şehre kuşbakışı bir manzara sağlamasının yanı sıra, büyük parkı ile de yürüyüş yapmak ya da koşmak isteyenlere güzel bir opsiyon sağlıyor.

Old Montreal, şehir Fransızlar tarafından kurulduğunda ilk yerleşimin ve ilk limanın kurulduğu mahalle. Şehrin ilk kuruluş amacı, Fransa’ya kereste ticareti yapılması. Haliyle, ticaretten elde edilen paranın korunması, özellikle korsan saldırılarına karşı korunması amacıyla, Kuzey Amerika’da ilk inşa edilen binalar arasında bankalar yer alıyor. İşte bu yanda gördüğünüz Yunan mimarisi esintileri taşıyan bina da halen daha aktif olarak faliyet gösteren bir banka. Önündeki heykel ise şehri kuran Fransız Maisonneuve’e ait.

Montreal çok önemli bir spor şehri. Herşeyin başında 1972 Yaz Olimpiyatları’na ev sahipliği yaptılar. Tabi artık 40 yaşına gelen Olimpiyat Stadyumu artık aktif olarak kullanılmıyor. Ünlü meşale kulesi restauranta çevrilmiş. Olimpiyat Parkı’nda yer alan velodrome ise botanik bahçesine çevrilmiş. Bunu yanı sıra şehir Formula 1 Kanada Grand Prix’sine ev sahipliği yapıyor. Son olarak, şehrin buz hokeyi takımı Canadiens, NHL’in en fazla şampiyonluk kazanan takımı.

Açıkçası bunun dışında da şehirde pek anlatılacak bir şey yok. Belki de şehirde anlatacak bir hikayem ya da deneyimim olmadığı için bu kadar kısıtlı yazıyorum ama gerçekten de trip advisor’a göre şehirde yapılacak en iyi 17. şey bir hostel barındaki komedi şovunu izlemekse burada pek de fazla yapılacak bir şey olmadığı görüşüm doğrulanıyor.  


Yarın Qubec ile devam ediyoruz. Kyle ile buluşup Kanada’nın Fransız tarafını keşfe çıkacağız. 

15.08.2014

Geleneksel OrtaKafaGol Fantasy Premier League 2014-15

Yarın İngiltere Premierleague'de sezon açılıyor. Buna müteakip bilmemkaçıncı gelenksel OrtaKafaGol Fantasy Premier League sezonumuzda başlıyor.

Son şampiyon Cuma Ali ünvanını korumak, bizler ise yeni şampiyon olmak ama hepsinden önemlisi eğelenmek için takımlarımızı kuruyoruz. Şu anda ligimizde 12 kişi bulunuyor. Katılmak isteyenler join private league kısmına  2273-3590 kodunu girerek lige dahil olabilirler.

Bu gece takım kurmak için son gün. Katılan herkese başarılar.