İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

24.10.2014

Lamela'dan sezonun golü

Dün akşam, hatta ekim boyunca izlemeniz gereken bir gol varsa o da budur arkadaş. Belki de sezonun golü olacak.

17.10.2014

Kale bu tarafta!


Haber 2012'den kalma ama pekala geçen hafta da olabilirdi. Zamanında Kupa Galipleri Kupası'nı kazanmış, bugün 4. ligde bulunan FC. Magdeburg, 5 hafta boyunca gol atamıyor. Modern futbolda bunun sonucunda müşteri taraftar takımını yuhalarken Magdeburg taraftarı ise daha zekice bir çözüm buluyor: Tabela ile kalenin yerini göstermek.

Her ne kadar tabelalar işe yarasa ve Magdeburg 558 dakika sonra gol atsa da yine de Berliner'e 2-1 yenilmekten kurtulamıyor.

15.10.2014

Sırbistan - Arnavutluk: Kaçınılmaz son

Niyetim esasında Türkiye üzerine iki kelam etmekti amma velakin dün Sırbistan - Arnavutluk maçında yaşananlar hazır dumanı üzerindeyken üzerine konuşmaya değer. 

İki ülkenin durumu zaten son 20 yıldır Kosova sorunu sebebiyle gergin. İki ülkenin de ne kadar milliyetçi oldukları da malum. Hatta, Sırplar'ın milli maçlarda çıkan olaylar konusundaki sabıkası için 2010 yılında Cenova'da oynanan İtalya maçına bakabilirsiniz.

Bu şartlar altında oynanacak maça tabiki Arnavutlar alınmadı. İlk yarı genel olarak nasıl geçti bilmiyorum ama zaten önemli olan kısım 42. dakikadan sonra başladı. Uzaktan kumandalı bir uçak ile aşağıya Arnavut bayrağı ile kaplı bi Kosova haritası dalgalandırıldı. Türkiye'de üzerinde Yunanistan bayrağı dalgalandırılan bir Kıbrıs haritası dolaştırılsa ne tepki verilirse, aynısı da Sırbistan'da sergilendi. Sonrası ise anlatılmaz yaşanır cinsten. Özellikle eski Galatasaraylı kaptan Lorik Cana'nın tabure ile saldıran Sırp'ı yere yıkması. Sabah 4'te havalimanında takımı karşılayan Arnavutlar'ın Cana'yı alınlarından öpmesi. Olaylar için aşağıdaki videolar herşeyi özetliyor.