İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

3.04.2008

Şampiyon kim olacak?

Premier League’de lider hala Arsenal ancak iki haftada aldığı iki beraberlikle yakaladıkları 5 puanlık avantajı koruyamadılar. Van Persie’nin yokluğuna zaten alışan Wenger; Rosicky, geçen hafta Eduardo ve bu hafta içinde de Toure’nin sakatlanmasıyla Senderos ve biraz da Walcott ve Bendtner hariç yedeklerinin yeterli olmadığını gördü. Hele ki Manu’ya 4-0 kaybedilen maçta Traore ve Hoyte’yle çıkması Manu kanatlarının arı gibi çalışmasına neden oldu. Ayrıca Eduardo’nun sakatlığının takımı derinden etkilediğini söylememek mümkün değil. Tam iyi bir çıkış yakalamışken böyle talihsiz bir olay yaşaması hakikaten üzücü.Yalnız bunlardan ayrı olarak bana göre en önemli sorun Fabregas’ın son haftalarda performansının düşük olması. Takımın şu anda beyni olan Fabregas atakları yönlendirmede çok etkili değil ne yazık ki son haftalarda. Bunda yaşının daha genç olması muhtemelen en önemli etken ama Gerrard’ın yıllardır Liverpool’un kaptanlığını ve şampiyonlar ligini kazandırmasını düşündüğümüzde kulüpte beşinci yılını dolduran ve şampiyonlar ligi finali tecrübesi bulunan Fabregas’ın da Arsenal’i bu sene şampiyonluğa taşıyacak performansı gösterebileceğini düşünüyorum. Yanlış anlaşılmaktan öte tek oyuncunun değil, başarının tüm takımın performansı sayesinde geldiğini düşünüyorum ama lider oyuncular olmadan başarının gelebileceğine pek ihtimal vermiyorum açıkçası.



Manu’ya geçersek denecek çok şey yok açıkçası, her maçta kim oynarsa oynasın makine düzenindeler. Örneğin bu hafta Ronaldo’suz, Vidic’siz, Rooney’siz oynadılar ama Fulham’ı çok rahat geçtiler. Kadroları çok geniş ve hepsi kaliteli ve skoru değiştirebilecek çok fazla oyuncuları var. Her ne kadar Liverpool, Arsenal ve Chelsea’yle de karşılaşacak olsalar da oynadıkları futbolla şampiyonluğun şu andaki en büyük adayı olarak gözüküyorlar.



Chelsea, Lampard ve Drogba’nın dönüşüyle iyi bir çıkış yakaladı ama League Cup’ı da Tottenham’a kaybetmekten kurtulamadı. Ballack, Joe Cole, SWP’le sonuca gitmeyi biliyorlar. Makelele’yi oynatmama yanlışından dönmesi Grant’ın önemli bir hamlesiydi. Hem Manchester hem de Arsenal’le maçları şampiyonluk yolundaki kaderlerini önemli bir biçimde etkileyecek. Ayrıca Chelsea’nin önemli bir avantajı da Manu ve Arsenal’in aksine Liverpool’la karşılaşmayacak olması.



Açıkçası kağıt üzerinde Manchester avantajlı gözüküyor olsa da Arsenal’in bu hafta aldığı beraberlik çok önemliydi diye düşünüyorum. Bu beraberlik onları kendilerine getirecektir ve kalan maçlarda daha istekli oynayacaklardır. Şampiyonlar liginde Milan’a eleneceklerini düşünüyorum çünkü genç ve tecrübesiz bir kadroya sahipler(hele ki Milan’a kıyasla). Bu durum tamamen lige asılmalarını sağlayacaktır çünkü FA cup’tan da elenmeleri dolayısıyla yapabilecekleri çok şey yok açıkçası. Paralel bir şekilde Manchester’ın da şampiyonlar liginde devam etmesi durumunda lige Arsenal kadar asılamayacak olması ve FA cup’ta da çeyrek finalde bulunması hatta 5.turda Arsenal’i elemesi belki de işlerini beklediklerinden daha fazla zora sokacak.



Tüm bunlardan ayrı olarak Chelsea’nin iyi bir çıkış yakalayacağını ve şampiyonluk yarışına beklenildiğinden daha fazla ortak olacağını düşünüyorum. Terry, Drogba ve Lampard’ın takıma dönmesi inanılmaz bir katkı yapacaktır takıma. Ballack ve Joe Cole’un performanslarının yanısıra dünyada mevkisinin bir numarası olduğunu düşündüğüm ve hayranlıkla izlediğim Makelele’yi de Grant’ın oynatmaya başlaması çok önemli adımlar.



Son olarak Arsenal’in şampiyon olarak 2003-04 ruhunu yakalayacağını düşünüyorum. Manchester muhtemelen ikinci olacaktır ancak Chelsea de ikinci olursa hiç şaşırmam açıkçası. Tahmin yapmayı sevenler için;



http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/eng_prem/predictor/default.stm

Hiç yorum yok: