İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

11.03.2012

NCAA Champ Week

Yılın en sevdiğim haftalarından birdir Mart'ın ilk haftası. Bu sezon NBA'deki lock out sebebiyle kasımda biraz takip ettiysem de NCAA esasında martta başlar bu yüzden de March Madness denir zaten. Martın 6'sından bu yana günde 30'un üzerinde oynanan maç ile çok yoğun bir hafta geride kalmak üzere. Ben bu yazıyı yazdıktan 2 saat sonra da kuralar belli olacak.

Bilmeyenler için kısaca bir benzetme yapayım. Amerika'daki 250'ye yakın üniversite bu hafta bölgesel şampiyonada oynadı ve salıdan itibaren ulusal şampiyona başlayacak. Bu bölgesel finaller baya sürprize sahne oldu.

Geçtiğimiz yıl Connecticut'ın yaptığının bir benzerini Louisville yaptı ve ilk 25'te yer alan üç okulu arka arkaya üç günde yenerek Big East şampiyonu oldu. Bu kadrodan hiçbir oyuncunun önümüzdeki 2 senede NBA'e gitmesi beklenmediğini düşünürsek epey bir sürpriz oldu.

Diğer iki sürpriz ise az önce yaşandı. Ligin en yetenekli takımı Kentucky, SEC finalinde Vanderbilt'e yenildi. Bu  Vanderbilt'in 1951'den bu yana ilk şampiyonluğu oldu. Vanderbilt'te bu yıl 3 oyuncunun NBA draftinde seçilmesi beklendiğini düşünürsek, turnuvada da sampiyonluk olmasa da sürprizler yapabilirler.

Diğeri ise sezon sonu şampiyonluğun bir diğer büyük adayı, ligin en tecrübeli takımlarından North Carolina'nın Florida State'e yenilmesi oldu. Florida State önce Duke ardından da North Carolina'yı yenerek okul tarihinde ilk defa ACC şampiyonluğunu aldı.

Geçtiğimiz yıl Kemba Walker'ın şampiyonluğa taşıdığı UConn, her ne kadar kadrosunda önümüzdeki 2 yılda NBA'e gitmesi beklenen 3 oyuncuyu barındırsa da bu sene turnuvaya muhtemelen katılamayacak. Bakalım bizi nasıl bir mart ayı bekliyor.

Hiç yorum yok: