İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

7.05.2012

Süper Final Rezaleti, Galatasaray'ın Acizliği




Madem karar alırken sadece ülke futbolunun çıkarlarını göz önünde tutuyorsun, koy şu Trabzon-Fener maçını ilk haftaya, maç da seyircisiz oynansın güzel güzel izleyelim biz de. Şike soruşturması kararını aldıktan sonra bu maçı oynatmak gerçekten müthiş bir hamle. Her şeyi bok ederken bunu bile akıl edemediler.

Sene başından beri aldığı bütün kararlarda ülke futbolunun marka değerini korumak için çaba gösteren Aydınlar ve Demirören federasyonlarının Süper Final eseri aşağıda:

Fener ve Beşiktaş maçlarında iki Galatasaray taraftarı kalp krizi geçirdi ve hayatını kaybetti. Trabzon ve Beşiktaş erkek seyirciye karşı sadece birer maç oynadı ve bu iki maçta da seyirci futbol falan oynatmadı. Beşiktaşlı kadın ve çocuk seyirciler resmen bir rezalete imza attı ve Fenerbahçe maçında maç boyu küfür etti. Emre Zokora'ya ırkçılık yaptı, Zokora Emre'ye üst fotoğraftaki yorumsuz hareketi. Galatasaray'ın kendi evinde Fenerbahçe'ye yenildiği maçta oynadığı futboldan başka iyi futbol oynanmadı. Neticede beklendiği gibi bir sürü gereksiz maç oynandı ve sonucu Kadıköy'deki derbi belirleyecek.

Sistemi kurarken üçüncü ve dördüncü takımların şampiyonluk iddiası olmazsa bu Play-off nasıl olur diye hiç düşündüler mi bilmiyorum. Böyle boktan oldu işte. Keşke şöyle bir sistem getirseler: Normal Sezon bittiğinde 1. ve 2. arasında 9 puan ve üstü fark varsa bu iki takım iki maç yapar. 2. iki maçta alt puan almak zorundadır. Bunu başaramazsa 1. şampiyon olur. Neyse teselli bulalım, önümüzdeki hafta güzel şeyler olacak, medyamızın tabiriyle Süper Final'de Süper Final oynanacak. Ben şimdi başka bir konuya değinmek istiyorum.




An itibariyle Galatasaray yönetimi şampiyonluğu kaybetme telaşı ile yersiz bir play-off isyanında. Bu sistem zorla getirildiğinde tek karşı çıkan Galatasaray olmuştu. Sistemin Fenerbahçe'nin işine geleceği baştan belliydi,  Beşiktaş ve Trabzonspor anlamsız bir şekilde diğer takımlar da İlhan Cavcav'ın "aman Fener ve Ligtv'ye bir şey olursa biz de yanarız" felsefesi ile Federasyonun tüm kararlarına olduğu gibi bu kararına da karşı çıkmadılar.

Peki sistem niye Fenerbahçe'nin işine gelecekti. Üç tane basit nedeni var.

1. Fenerbahçe şike soruşturması nedeniyle zor bir sezon geçirecekti ve ancak ceza almayacağı kesinleştikten sonra rahatlayacaktı. Bu noktadan sonra da forma girmesi çok doğaldı. Gerçekten de öyle oldu. Demirören'in seçilmesi ve Fenerbahçe'nin rahatlaması üzerine Fener form yükseltti ve Süper Final'e normal sezona nispeten hazır girdi.

2. Fener son bir kaç yıldır derbilerde çok üstün ve bu müthiş bir psikolojik avantaj sağlıyor Fener'e. Derbi maçlarda rahat olmak çok önemli. Süper Final büyük ihtimalle 6 derbi şeklinde oynanacağı için Fenerbahçe'nin işine gelmesi yine çok muhtemeldi. Bu da aynen böyle oldu. Fenerbahçe kötü oynasa da 5 derbinin 4'ünü kazandı.

3. Galatasaray geçtiğimiz yıl bir dip yapmıştı ve Galatasaray gibi büyük takımlar iktisatçıların tabiriyle ikinci dibi kolay kolay görmez. Galatasaray'ın bu sene çıkış yapacağı belliydi, hem iyi transferler yapıldı, hem de takımın başına Türkiye için en ideal hoca Fatih Terim getirildi. En ciddi rakibi şike ile uğraşırken soruşturmanın içinde olmamanın verdiği rahatlıkla normal oynanacak bir ligi Galatasaray'ın rahat kazanacağı belliydi. Yine aynen böyle oldu, Galatasaray normal sezonu uzun zamandır görmediğimiz bir farkla 9 puan ile önde bitirdi.

Tüm bunlar ortadayken baştan önlemini almayan ve bu sistemin gelmemesi için basit bir "istemiyoruz" dan başka hiç bir çaba göstermeyen Galatasaray yönetimi ve taraftarı suçludur. Fenerbahçe yönetimi ve taraftarı ile bütün sezon haklarını korumak için müthiş bir çaba gösterirken Galatasaray yönetimi ve taraftarı başına gelebileceklere rağmen bu play-off sistemine sadece seyirci kaldı ve her şey olup bittikten sonra hiç bir işe yaramayacak "dekoder iade etme" kampanyası dışında hiçbir şey yapmadı.

Önümüzdeki hafta Galatasaray şampiyonluğu kaybedebilir de kazanabilir de. Ama kaybedilen iki taraftarı hiçbir zaman geri kazanamaz. Ve oluşan bu tabloda bence Galatasaray camiası da aciz kalarak sorumluluğa ortak olmuştur.

1 yorum:

Oben Kaymakçalan dedi ki...

Dün akşamki maçta kalp krizi geçiren Galatasaray taraftarı çok şükür ki ölmemiş, yanlış habermiş.