İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

4.02.2007

Dortmund - Bayern

Bundesliga uzun bir aranın sonunda cuma günü nihayet başladı. Açılış maçı, Signal Iduna Park'ta oynanan bir derbi niteliği de taşıyan Borissia Dortmund-Bayern Münih karşılaşmasıydı. Biletler haftalar öncesinden tükenmişti ve karaborsaya düşmüştü. 83.000 kişilik stadyum tıklım tıklımdı maç esnasında ve 10.000 bayern taraftarı da takımlarını desteklemek üzere yerlerini almışlardı. Karşılaşma karla karışık yağmur altında oynanıyordu.

Karşılaşma öncesi Bayern Münih, Werder Bremen ve Schalke 04 ile kafa kafayaydı ve mutlak kazanması gereken bir karşılaşmaydı hem aranın açılmaması için hem de ikinci yarıya moralli başlamak için. Dortmund cephesinde ise Bert van Marjwik'in yerine Ottmar Hitzfeld getirilmeye çalışıldı ama o gelmeyince Jurgen Rober yeni teknik patronu oldu ve uzunca bir kamp dönemi geçirdiler. Bu arada bir ilginç not ise Bayernli orta saha oyuncusu hollandalı Van Bommel'in eşinin babasıydı Dortmund'tan ayrılan Bert van Marjwik.

Bayernde sakat olan İngiliz Owen Hargreaves'e Man Utd 20 milyon avroluk bir teklifte bulundu. Fakat Bayern yönetimi Ballack'ın gitmesinden sonra iyice bocalayan orta sahayı daha fazla bozmamak için satmaya yanaşmıyorlar. 30 milyon avro istediklerini belirttiler. Bunun yanı sıra bu transfer gerçekleşirse ordan gelecek parayla milli futbolcumuz Emre veya Villareal de sorunlar yaşayan Riquelme'den birini almayı umuyorlar.

Maça gelirsek ilk yarı çok tempolu bir karşılaşma oldu, Dortmund taraftarı her zamanki gibi çok coşkuluydu. Hasan Salihamidzic'i maç boyunca ıslıkladılar. Nedeni ise Dortmundlu oyuncu Kehl'i ilk yarıdaki maçta sakatlamasıydı... Bu arada Salihamidzic'in sezon sonunda İtalyan devi Juventusla 4 yıllık anlaşma imzalayacağını da belirteyim.

12. dakika da sol kanat oyuncusu Dede'nin ortasında İsviçreli golcü futbolcu Alexander Frei kafa vuruşuyla Dortmund'u 1-0 öne geçirdi. Lucio'nun da hatası vardı golde kademede yoktu.

Bu dakikadan sonra sıklaşan Bayern atakları sonucu 25. dakikada, şu an mevkiisinde en isabetli orta yapan oyuncu olan Willy Sagnol'un ortasında oluşan karambol sonrası 1. 98lik Daniel Van Buyten ayağıyla topu filelere gönderdi.

Gene sağdan gerçekleşen bir akında Salihamidzic'in ortasında Roy Makaay inanılmaz bir savunma hatası sonucu golünü attı. Defans resmen ikram etti al da at dercesine... Dakikalar 42'yi gösteriyordu.

İkinci yarıya Felix Magath Salihamidzic-Demichelis değişikliğiyle başladı. Oyun ikinci yarının şöyle bir 15-20 dakikası sanki o ilk yarı ki temposundan eser yok hale gelmişti. 57. dakika da yine brezilyalı Dede'nin geliştirdiği atakta gene Frei topu tam köşeye gönderdi. Oliver Kahn hiçbir şey yapamadı.

Bu dakikalar da Dortmund atakları sıklaştı, 2 dakika sonra yani 59. dakika da kornerden gelen topta Frei gene hava hakimiyetini konuşturdu ondan seken topta Internacionel'den alınan brezilyalı Tinga golü attı ve iki dakika içerisinde yenik durumdaki Dortmund öne geçmeyi başardı. Tabi bunda oyunu, tiyatro izlermiş gibi izleyen Münih teknik patronu Magath'ında etkisi büyüktü. Golü yedikten sonra Dünya kupası'nın da en iyi genç oyuncusu seçilen Podolski'yi oyuna soktu. Ballack'ın eksikliğini çok fazla hissediyordu Münih ve Ali Karimi de bayağı etkisizde oynadığı 60 dakikalık sürede. Ve gözüme çarpan birşey ise binlerce Dortmundlunun arasında bir Bayernli seyirci vardı. Türkiye'de böyle bir tablo olabileceğini gözümün önüne bile getiremiyorum.

73'te milli futbolcumuz Nuri Şahin'de bence maçın yıldızı olan Frei'nin yerine oyuna girdi. Bundan sonra da karşılıklı ataklarla devam etti oyun ve Dortmund'un 3-2lik üstünlüğüyle sona erdi.

Bundan sonra Alman liginde sevgili okurlarımıza ben yardımcı olmaya çalışacağım, istemeden de olsa bir yanlışım olursa affola. Herkese mutlu günler.

Hiç yorum yok: