İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

14.03.2008

Son Dokuz Haftaya Girerken

Everton’ın son haftalardaki savunması geçit vermiyor. Öyle ki, bu seneki ilk gollerini 62 gün sonra yediler. Yobo, Jagielka ve Lescott’un yanısıra ortasahada da Carsley takım savunmasının iskeletini oluşturuyor. Alternatifli bir kadrolarının olması da çok önemli bir avantajları. Şu anda bir maç fazlayla Liverpool’un 3 puan önündeler ve şampiyonlar ligi için Liverpool’la çok büyük bir çekişme içine girecekler ki bence bunu yapabilecek güç de ellerinde. Yakubu’nun Afrika Kupası’ndan dönmesi takımın hücum gücünü de arttırdı.

Liverpool, Benitez’in rotasyondan sıkılmasıyla sonunda form tutmaya başladı. En azından iskelet bir kadroları oluştu. Everton’la sıkı bir mücadeleye girecekler ve Everton’ın daha avantajlı bir fikstürü olduğunu söylemek yanlış olmaz sanırım. Ancak şüphesiz en önemli karşılaşma 32.haftada Anfield’a Everton’ın konuk olması olacak. Aynı şehrin iki takımının bu yarışta yer almaları ve karşılaşacak olmaları da ayrı bir güzellik. Önemli bir noktaysa David Moyes’in temkinli davranıp rakipleri Liverpool’un daha güçlü bir kadroya sahip olduğunu belirterek oyuncularını strese ve taraftarlarını beklentiye sokmaması. Bu açıklama Everton oyuncularını rahatlatacaktır.

Açıkçası Everton’dan öte Uefa’ya kalmak için de müthiş bir yarış var açıkçası. Sene başından beri istikrarlı bir şekilde yoluna devam eden Aston Villa, son iki hafta da aldığı puanlarla bu yarışın içinde var olduğunu gösteren Blackburn, ne zaman ne yapacağı belli olmayan City ve Defoe’yle devam edeceğini düşündüğüm Portsmouth.

West Ham iyi bir takım ancak gol yollarında sıkıntı çektikleri bir gerçek. Ortasahada daha çok defansif yönleri ağır basan oyuncular var. Tek başına Ljungberg yeterli değil ayrıca tek forvet Cole da yetersiz. Ashton, bir türlü doksan dakika boyunca iyi bir performans çıkartamıyor. Boa Morte’yi ikinci forvet olarak oynatması da Curbishley’nin çaresizliğinin bir göstergesi olsa gerek. Tottenham, Ramos’la ilk kupasını aldı ligde de yoluna devam edecektir. Middlesbrough’nun kanayan yarası yaratıcı bir ortasahasının olmaması. Tuncay’ın performansı şimdilik tatmin edici, Alves adapte oldukça forma yarışıyla birlikte daha da iyi olacaktır düşüncesindeyim. Newcastle’ı Keegan dahi kurtaramadı demekten başka söyleyecek birşey yok, Barton sakattı, kavga çıkardı, kıldı, yündü derken olan Emre’ye oldu. Wigan, Steve Bruce yönetiminde çok iyi bir çıkış yakaladı. Newcastle’ı yakaladılar muhtemelen de geçecekler. Ligin alt sıralarından Birmingham çok heyecan verici bir takım benim gözümde. Özellikle Alex McLeish ne yaptığını bilen bir teknik direktör. McFadden transferinin ne kadar isabetli olduğunu son haftalarda gördük. Açıkçası Birmingham’ın tek ihtiyacı da iyi pas yapabilen, şut çekebilen, teknik bir forvetti. McFadden bu açığı çok iyi kapattı, Birmingham da yükselişte ve devamı gelecektir.

Bu senenin underperformance gösteren ekiplerin başında Reading geliyordur muhtemelen. Geçen seneden sadece Sidwell’siz devam eden Reading bir türlü o boşluğu dolduramadı ve Harper tek başına ancak belli bir yere kadar taşıyabiliyor takımı. Hunt ve Oster hatta sakat olan Little dahi Reading için yeterli oyuncular değil. Doyle, Kitson, Lita gibi çok kaliteli forvetlere sahip olmasına rağmen ortasahaları ve özellikle kanat oyuncuları cidden çok yetersiz. Geçtiğimiz hafta son dakikada aldıkları galibiyet çok önemliydi. Fulham’ın resmen içini boşaltan Lawrie Sanchez’den sonra Roy Hodgson’un çok birşey yapması beklenemezdi ancak en azından defansa Hangeland’ı transfer etti de savunmadaki eksikliği bir nebze olsa da kapattı. Paul Jewell de zaten Derby’nin gelecek sene championship’te şampiyonluk kovalayacağını söyledi. Savage ve Stubbs transferleri de Jewell’in düşünceleriyle uyumlu transferler.

Hiç yorum yok: