İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

5.01.2009

Bundesliga'da ilk yarı değerlendirmesi - 2

CHALKE 04

Bu senenin hayal kırıklığı yaşatan takımlardan bir tanesi de Schalke’dir. Sezona iyi başlasalar da, bunun sonunu getiremediler. İlk yarıda kazanmakta çok zorlanan bir Schalke izledik. Galibiyet aldıkları takımların çoğu küme düşmemeye oynayan takımlardı. 1930’lu ve 19040’lı yıllarda şampiyonluklar yaşayan bu takımın, o yıllardan beri şampiyonluk yüzü göremiyor. Bu sezon neden böyle kötü futbol oynuyorlar derseniz, bunun en büyük sebebi ise Kuranyi’nin formsuzluğu diyebiliriz.Tabii başka sebepler de var.Geçen sezonu aratan bir performans sergileyen Kuranyi, kendisinden çok şey bekleyen takımına ligin ilk yarısında fazla bir katkı yapamadı. Bir mucize olmazsa, şampiyonluk şansları neredeyse sıfır ihtimalde. Hedefleri şampiyonlar ligine katılmak olacaktır, ama ilk yarıdaki gibi performans gösterirlerse, Uefa kupasına bile katılamayabilirler. Şu anda herhangi bir transfer hareketi bulunmuyor.

WERDER BREMEN

Ligin ilk yarısında hayal kırıklığı yaşatan diğer bir takımlar. Sezona çok kötü bir giriş yaptılar. İlk 3 haftadan sonra gelen galibiyetlerden sonra ilk haftalarda yaşananlar bir kaza olarak düşündük, ama yine kötü sonuçlar almaya devam ettiler. Özellikle deplasmanlarda aldıkları yenilgiler yüzünden iç sahada aldıkları puanlar pek bir şeye yaramadı. M’gladbach takımına bile deplasmanda yenildiler, ama Bayern deplasmanında aldıkları 5 gollü galibiyetle iyi sükse yaptılar. Hücum oynamaya seven bu takımın defansında oluşan hatalar yüzünden çok puan kaybettiler. Bazı maçlarda hücum hattı, savunmanın yediği golleri kapatmaya çalışsalar da, bunda fazla başarılı olamadılar. Şampiyonlar ligi ile kendi liglerini bir arada götüremediler. Şampiyonluk şanslarının olduğunu düşünmüyorum. Deplasmanlarda puan kaybetmeye devam ederlerse, Uefa kupasına katılmak bile onlar hayal olacak.

WOLFSBURG

Ligin orta sıra takımı olmaya aday olan bir takımlar. İç sahada devamlı kazanan, dış sahada devamlı kazanamayan bir takımlar. İç sahada çok etkili bir takım olarak görünseler de, rakiplerin çoğu zorlu takımlar değildi. Ligin ikinci yarısında sahalarında ligin çok güçlü takımlarını konuk edecekler. İşte o zaman bu takımın iç sahadaki gerçek gücünü göreceğiz. Bütün gol umutlarının Grafite’ye bağlamış durumdalar. Bu oyuncu olmadan çıktıları çoğu maçta çok zorlanıyorlar. Ligin ikinci yarısında yine deplasmanlarda puan kaybetmeye devam ederlerse, Uefa kupasına katılmak onlar için çok zor olacak.

STUTTGART

Sezon başında bu takımdan başarılı sonuçlar bekliyordum, beklediğim gibi çıkmadılar. Kadrolarını fazla bozmamalarına rağmen bu sene kendilerinden beklenilmeyen çoğu maçları kaybettiler. Gomez’in formsuzluğu ve geçmiş sezonlardaki performansını bu sene gösterememesi yüzünden, ona alışan takım ister istemez oynadıkları maçlarda kazanmakta zorlandı. Kötü sonuçların günah keçisi olarak teknik direktör Armin Veh gösterildi. Teknik direktörlük kariyeri olmayan Babbel’le yola devam etmeye karar verdiler. Babbel takımın başına geldikten sonra iyi sonuçlar aldılar, ama bu olumlu değişimin sürekli olup olmadığını ligin ikinci yarısında göreceğiz. Kadrolarına göre hak etmediği bir yerdeler. Umarım, ligin ikinci yarısında bu kadrolarının hakkını verirler. Şampiyonlar ligine katılmak onlar için biraz zor görünüyor.

KÖLN

Sezona küme düşme adayı olarak giren Köln, diğer takımlardan daha iyi bir performans göstererek, ligin orta sıra takımı oldular. Ligin ilk yarısında ilginç bir performans gösterdiler. 2-3 maç kaybedip, daha sonra 2-3 maç kazanarak istikrarlı bir performans grafiği gösterdiler. Maçı berabere bitirmekte zorlanan ve kazanan veya kaybeden bir takımlar. Geçen sezon aralarında sorun olduğu çok belli olan Daum ile kaptan Novakovic’in aralarındaki buzların bu sene eridiği gördük ve bu takıma olumlu yansıdı. Takımın gol yükünü çeken kaptan Novakovic, neredeyse takımın her şeyi. Tabii bu sene Köln ismi telaffuz edilince aklımıza Ümit Özat’ın yaşadığı talihsiz olay geliyor. Umarım, iyileşir ve sahalarda tekrar döner. Ligin ikinci yarısında aynı performans gösterirlerse küme düşmezler. Puan olarak şimdilik rahat durumdu olmalarına rağmen hala küme düşme risklerini bulunuyor.

FRANKFURT

Sezona çok kötü başlayan Frankfurt, ligin ilk 7 haftasında galibiyet bile alamadılar. Lig ilk yarısı bitene kadar ilk on birde oynayabilen birçok oyuncularının sakatlıkları ile uğraştılar. Bir türlü ideal ilk 11’le başlayamadılar. Tabii bu kötü sonuçlarının diğer bir nedeniydi buydu. Lig sıralamasında altından bulunan 6 takımlardan sadece kendi sahalarında Bielefeld’le berabere kaldılar. Diğer 5 takımları iç ve dış sahada yenerek, onlardan daha iyi bir takım olduklarını gösterdiler. Lige ara verilen süre de sakat olan birçok oyuncusunun iyileştiğinde, ligin ikinci yarısında daha güçlü bir Frankfurt izleyeceğimizi düşünüyorum. Küme düşeceklerini sanmıyorum.

Hiç yorum yok: