İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

4.07.2011

Ve Patladı

Nisan'da yürürlüğe giren "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Yasa" ilk meyvelerini verdi ve allahın bir pazar günü, 15 ilde yapılan eş-zamanlı operasyonlarla, aralarında Fenerbahçe kulübünün başkanı Aziz Yıldırım, asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, yeni transferleri Emanuel emenike ve Sezer Öztürk; Eskişehirspor'un teknik direktörü Bülent Uygun, yardımcı antrenörü Ümit Karan; Sivasspor kulübü başkanı Mecnun Odyakmaz gibi isimlerin de bulunduğu 50 civarında kişi gözaltına alındı ve geceyi nezarethanede geçirdi.


Operasyonun dikkat çekici bir kaç tarafı var ki mahiyetini ve vehametini kavrayabilmek adına üzerinde durulması gerekiyor:

"Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Yasa"; şike, teşvik primi, manipülasyon gibi hukuki yetki federasyona aitken haklarında nadiren soruşturma açılan, açıldığında da hiçbir zaman neticeye bağlanamayan meseleleri artık adli yargıya havale ediyor. Bu bariz "bakış açısı" değişikliği, genelde sığınılan "bir şey olmaz canım" geçiştirmesinin de gözden geçirilmesini gerektirir; bu sefer cidden ve ciddi bir şeyler olabilir.

Net bir bilgi verilmemiş olsa da ortada dönen dedikodular, soruşturmanın 7-8 ay önce mevcut durumla alakası bile olmayan bir maç üzerinden başlatıldığı yönünde. Bunun anlamı, basit bir yorumla; 7-8 ay önce alakasız bir maçta takibe takılan "aracı", argo tabirle "çantacı" kabilinden birilerinin olaylar arasında bağ kurulmasını sağladığı ve mevcut duruma kadar gelindiği. 7-8 ay önce, 2. Lig'deki kıytırık bir maç için elini kolunu sallaya sallaya para taşımış bir adam, 1-2 ay evvel Süper Lig'de şampiyonu belirleyecek maç için görünmezlik iksiri içip aynı işi yapınca bomba patlıyor gibi düşünün; Olgun Peker diye bir adamın adı geçiyor mesela!

Umalım da bu davanın Ergenekon Soruşturması'yla tek ortak noktası savcı Zekeriya Öz olsun; bu mesele de don lastiği gibi uzamasın, bu sefer gerçekten bir şeyler değişsin.

1 yorum:

İlker dedi ki...

Bir haftadır, bu soruşturmanın arkasında ne var? Kimin ne çıkarı var diye düşünüyordum ki, Ali Aktaş'tan bugün bir komplo teorisi geldi; hiç de uçuk değil: kale gibi yıkılması zor görünen aziz'i indirip yerine ülker grubunu getirmek. Aziz'in ardından başkanlığa gelmesi konuşulan aydınlar'ın TFF başkanı yapıldığı düşünülürse çok da mantıksız bir senaryo gibi durmuyor.