İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

7.02.2012

Üç Büyüklerin Marifetleri




Üç büyüklerin Türk futboluna katkılarını yadsıyamayız. Yalnız bazı şeyleri de mahvettikleri ortada.

2 sezon önce Bank Asya'da Mehmet Batdal fırtınası vardı, Bucaspor'u Süperlige çıkardı. Sezon bitiminde Galatasaray'a transfer oldu. Galatasaray tarihinin en kötü sezonunu geçirdi, forvetsiz kaldı, Pino'yu forvet oynattı, yine de Mehmet Batdal'a şans vermedi. Uzun boylu, yumuşak ayaklı santrafor harcandı gitti.

Geçtiğimiz sezon benzer tipteki stile sahip Mehmet Akyüz Tavşanlı Linyit'te fırtına gibi esti. Bu sezon başında Beşiktaş'a transfer oldu. Almeida ve Edu'ya defalarca verilen fırsatlar şu ana kadar bir kez bile Mehmet Akyüz'e verilmedi.

Fenerbahçe'yi ayrı tutmuyorum. Adeta bir Türk forvet düşmanlığı var Fenerbahçe'de. En başta kendi bünyesinden yetişen Semih bir türlü Fenerbahçe'nin birinci forveti olamadı. Eğer ona gerçekten güvenilseydi bence bunu başarabilirdi. Hadi gol kralları Zafer Biryol ve Gökhan Ünal'ı saymayalım,  Burak Yılmaz'a ne demeli? Fenerbahçe eliyle teslim etti Trabzonspor'a, üstüne bir de para verdi.

Şimdi Karşıyaka'da Şaban Genişyürek parlıyor. Tıpkı Mehmet Batdal ve Mehmet Akyüz gibi, uzun boylu, hava toplarına hakim, yumuşak ayaklı ve diğerlerine göre en büyük farkı boyuna göre epey süratli. Bazen basit goller kaçırsa da bazen müthiş gol vuruşları yapıyor, yani bu konuda yeteneği var, yıllar geçtikçe gelişecektir.  Bakalım bu yıldız adayını hangi büyük takım harcayacak?  Şu kafa vuruşunu yapmak her santraforun harcı değildir. Altta da bu sezon attığı goller var. 

Hiç yorum yok: