İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

3.07.2013

Milli Takım Antrenörü Olmak İçin Ne Yapmak Gerekir?



Turgay Demirel bugün 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda takımın başında Bogdan Tanjevic'in olacağını söyledi. Koç arayışı başladığından beri milli takımı çalıştırmak istediğini söyleyen Ergin Ataman yine tercih edilmedi.

Şimdi Ataman'ın 1996-97'de Türk Telekom ile başlayan kısa kariyerini özet geçeceğim: İki Euroleague F4, bir Saporta Kupası şampiyonluğu, bir Eurochallenge Kupası şampiyonluğu, 3 lig şampiyonluğu, dört Türkiye Kupası şampiyonluğu, beş Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonluğu. Artı finalde kaybedilen iki Türkiye Kupası ve üç lig şampiyonluğu mevcut.

Kariyerine baktığımızda Türk basketbol tarihinin en başarılı koçlarından birisi olduğunu görüyoruz. Ve bu adam son iki yılda tartışmasız ülkemizin en iyi antrenörü. Geçen yıl Beşiktaş'ta rakiplerinden düşük bütçe ile yaptıkları ortadayken bu yıl Galatasaray ile Türkiye Kupası'nda final oynadı, ligde çok net bir şampiyonluk yaşadı.

Şimdi soruyorum: Ergin Ataman milli takım koçu olmak için daha ne yapmalıydı? Yine bu sezonun çok başarılı koçu Ufuk Sarıca ile birlikte milli takımın başına geçse bu genç ekip Avrupa Şampiyonası'nda milli takıma katacakları dinamizm ve yenilikçilik tahmin ediyorum en kötü çeyrek final oynamamızı sağlardı.

Hiç yorum yok: