İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

8.03.2014

Yabancı Sınırlaması Yeniden





Bu bloga yazdığım yazılar genellikle yabancı sınırlaması hakkında oluyor. Daha önce iki kez bu konuya değindim. Bir tanesi burada: http://ortakafagolblog.blogspot.com.tr/2012/06/yabanc-snrlamasnn-zararlar.html Görüşlerim belli: Sınırlamaya karşıyım. En azından sınırlamanın gevşetilmesinden ve 6+2, 5+3 vb. artılı sistemlerin tarihe karışmasından yanayım. ( Artılı sistem hem Türk oyunculara ilk onbir garantisi veriyor hem de teknik direktörlerin kafasındaki takımı kurmasını engelliyor )

Yabancı kuralının konuşulduğu bugünlerde olaya dört büyük kulübümüz üzerinden bakmak istiyorum. Anadolu takımlarının yabancı sınırlamasını desteklemesi normal. Sıradan Türk oyuncuları pahalıya satmanın başka bir yolu yok çünkü. Peki büyük takımlarımız ne düşünüyor?

Galatasaray: Sınırlamaya tamamen karşı. Kendini düşünüyor. Orta vadede Avrupa'da hatırı sayılır işler yapma potansiyeli var ve bu yabancı sınırı elini kolunu bağlıyor.

Beşiktaş: Sınırlamadan yana. Kendince haklı sebepleri var. Galatasaray ve Fenerbahçe'ye kıyasla maddi zorluklar yaşıyor ve tüm planlarını bu sınırlama üzerine yaptı. İki senedir genç Türk oyunculara yöneldi.

Fenerbahçe: Sınırlamadan yana. En anlamsız tavrı onlar gösteriyor bence. Çünkü zamanında bu sınırlamanın karşısındaydılar. Şu anda da daha serbest bir yabancı kuralı olsa ellerindeki parasal imkanlar ile çok daha güçlü kadro kurabilirler. Ama onlar mutlak anlamda güçlenmektense nispi anlamda Galatasaray'a karşı güçlü olmak istiyorlar. Çünkü en iyi yerli oyuncu kadrosu onlarda. Bence bu vizyonsuzluk.

Trabzonspor: Sınırlamaya karşı. Aslında sınırlama onların işine gelir. Fakat yabancı sınırına karşı bir tavır gösteriyorlar. Bunu ülke futbolunun geleceği için yapıyorlarsa helal olsun.

Hiç yorum yok: