İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

5.10.2004

Belçika Ligi'nde 8. Hafta

Anderlecht 5 – Cercle Brugge 2: Sebepsiz kişisel hatalar

7 ay sonra De Boeck, Bruxelles ekibinin defansında Kompany’nin yanında
ilk 11’de çıktı.Bu arada Komapny’nin ocak ayında İnter’e gideceği hala konuşuluyor.Anderlecht’in ligin alt sıralarında yer alan rakibi karşısında kolayca üstünlük kurması bekleniyordu.Ancak skora rağmen Anderlecht pek aman aman bi performans sergilemedi. Üstelik maçta, kişisel hatalardan iki kere geriye düştü.İki büyük hata, önce kornerde adamı boş bırakarak (8’de De Smet) ardından Anthony Vanden Borre kaleciye kısa geri pas atarak (24’de Roiha) takımlarının gol yemesine sebep oldu.Bu sırada, Anderlecht soğukkanlılığını korumayı başardı ve 2. yarıda, 32. dakikada 10 kişi kalmış rakibi karşısında farka gitti. İlk gol İsveçli Wihelmsson’dan 20. dakikada geldi. Vatandaşı Zetterberg 29. ve 32. dakikalarda haklı iki penaltıyı gole çevirdi.2. yarıda, hafta içi İnter maçında sakatlanan Jestrovic’in yerine oynayan Goran Lovre 66. dakikada golü buldu. 79. dakikada oyuna giren Oleg Iachtchouk 85. dakikada ismini gol atanlar listesine yazdırdı.

Mons 1 – FC Brussels 2: Mons acıttı…

Ejderler, Nijeryalı Datti’nin asisti ile Gousse sayesinde öne geçse de, 2. yarıda Brussels’in Riise’nin ortasında Culek’in golüyle eşitliği sağlaması, ardından GBA’dan yeni transferleri genç Snelders’in golüyle söndüler. Goller dışında, tribünlerde sahadan daha fazla haraket vardı. Taraftarlar, Mons’un kötü sezon açılışı sonrası Sergio Brio’nun kellesini istemeye başladılar.

Sint-Truiden 2 – Charleroi 2: Herkes Memnun

Bu Cumartesi Sint –Truiden, geçtiğimiz hafta Lierse deplasmanında alınan başarılı sonucun tesadüf olmadığını göstermeyi umuyordu. Buna karşılık, 3 deplasman maçında da galibiyet alan Charleroi ise atılımını devam etmek istiyordu. İlk yarıda Charleroi, alışıldık seviyelerinde oynadılar ve bunun sonucunda 24. dakikada Ruandalı Claude Kalisa tarafından Truiden’in golü geldi. Ancak geçtiğimiz yıl Sint-Truiden’i çalıştıran Jacky Mathijsen 2. yarıda atak gücünü geliştirmeye karar verdi ve bunun sonucunda Orlando ve Bangoura’yı Brogno ve Cacciatore yerine oyuna aldı.80. dakikadaki skor onu haklı çıkardı. Charleroi Bangoura’nın 75. ve Orlando’nun 80. dakikadaki golleriyle 1-2 öne geçti.Truiden’ın bir kez daha evinde 3 puan kaybedeceği düşünülürken genç « Benji » De Ceulaer, 2 dakika sonra beraberlik golünü attı. İlk yarıdaki oyunu ile evsahibi takım 1 puanı haketti.

GBAntwerpen 1 – Lokeren 2 : Lokaren’in deplasmanda ilk galibiyeti

Klasmanda orta sıralarda yer alan iki iyi ekibin mücadelesiydi bu maç.Maç oldukça keyifliydi buna rağmen ilk gol anca 75. dakikada geldi. Kaleciyi kontrpiyede bırakan ortayı Lokaren’in Brezilyalı forveti gole çevirdi.3 dakika sonra Messoudi yeniden skoru eşitledi.Ama 85. dakikada eski Anderlecht’li Marc Hendrikx, güzel bir vuruşla Lokaren’e galibiyeti hediye etmeyi başardı.

A.A. Gent 2 – Oostende 1: Gent onaylıyor...

Oostende bu deplasmandan 3 puan alarak ilk haftadan beri içinde bulunduğu tehlikeli bölgeden uzaklaşmak istiyordu. Ancak daha maçın 5. dakikasında Björn De Coninck, gol perdesini açtı.Devreden hemen önce Nijs skoru eşitleyerek Oostende’e umut aşıladı. Ama Wouter Vrancken 58. skoru 2-1’e taşıdı.

Hiç yorum yok: