İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

4.10.2004

Şampiyonlar Ligi'nde 2. Hafta

Şampiyonlar Ligi’nde 2. hafta ev sahibi takımların üstünlüğü ile kapandı. 16 maçtan sadece İnter ve Lyon evlerine galibiyet ile dönerken Arsenal’de Rosenborg deplasmanından bir puan ile ayrıldı. Klasik Türk futbolu manşeti ile tam anlamıyla haftaya hakemler damgasını vurdu.

Bundesliga’da kötü günler geçiren Bayern Münih evinde Ajax’ı ağırladı. İlk hafta, Juventus’a karşı 3 forvetle oynayan Koeman, Bayern deplasmanına bana göre fazla idealist bir oyun düzeniyle, 3-4-1-2 ile çıktı. Ballack destekli Pizarro ve Makaay ikilisi maç boyunca De Jong- Heitinga – Grygera üçlemesi arasında çok rahat oynadılar. Daha maçın ilk 10 dakikasında Pizarro ve Salihamidzic yakaladıkları müsait pozisyonlardan yararlanamadılar ki bunlar bize maçın nasıl geçeceğini bize gösterdi. Maçın esas kırılma noktası 20. dakikadaydı. Gole giden Rosales’i Salihamidzic düşürdü hakem pozisyonu sarı kartla geçiştirdi hemen ardında Makaay’ın ilk golü geldi. Maçtan sonra basın toplantısında Koeman “ I must have said eight times, that we need to keep one defender behind Roy Makaay, but nobody listened to me.” demiş, kabahati oyuncularda bulmuş. Ucuz bir numara! Her haliyle Ajax bu maçta fark yemeyi hak etti.Hollandalı teknik direktör “Artık üçüncülüğü düşünüyoruz, Maccabi maçlarından 6 puan ile ayrılacağız” diyerek takımı için yeni hedef belirlemiş. Bayern cephesinden bakacak olursak. Kolay iki rakipten 6 puan aldılar, Eurosport’un Top 24 listesinde ilk sıradalar. Şimdi önlerinde iki Juventus maçı var ki bu maçlar onların gerçekte ne olduklarını net bir şekilde göstereceklerine inanıyorum. Makaay 4 golle şu anda Şampiyonlar Ligi’nin en formda golcüsü.

Kötü günler geçiren Real Madrid şu zamanlarda karşılaşabileceği en rahat rakip olan Roma’yı evinde ağırladı. Hem ligde hem de Şampiyonlar Ligi’nde serbest düşüşte olan Roma, İspanya’ya defansta ağır kayıpşarla geldi. Mexes,Chivu, Ferrrari olmadığı için yeni teknik direktör maça Cufre ile çıkmak zorunda kaldı. Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk maçında orta sahayı patates tarlası gibi boş bırakan Real Madrid ise Celades’i ilk 11’de başlatarak bu alan için önlem almaya çalıştı. Yine ilk maçta çok adam kaçıran Pavon’un yerine Helguera savunmanın göbeğine çekildi ancak o da maç boyu Pavon’dan farklı bir şey yapamadı. Maçın hemen başında böyle rezalet savunma karşısında Roma iki gol buldu.Bu sırada kameralar tüm Madridli oyuncuları ve teknik ekibi çok güzel yakaladı. Hepsinin yüzünde “Ulan yine mi kaybettik!” suratı vardı. Ancak dedik ya Real Madrid ne kadar kötü oynasa da Roma çok daha salak bir takım. 2-0’ın hemen ardından maçı kendi yarı sahasında yani Madrid’in en iyi olduğu alanda kabul edince tecavüz kaçınılmaz oldu. Bu arada Real Madrid’in ilk golünde çok enteresan bir şey oldu. Zidane taç çizgisinin 3 metre kadar dışından taç atışı kullandı, top yerden tıngır mıngır Roberto Carlos’a gitti ve Carlos gitti topu aldı, taçı yeniden kullandı ve gol oldu. Romalı oyuncular uzun süre itiraz etse de tabi ki karar değişmedi. Del Neri’nin hataları bununla da sınırlı kalmadı. Skor 2-2 olduktan sonra o gazla Ramon, orta sahanın göbeğindeki savunma yönü olan tek adamı, Celades’i oyundan aldı ve yerine bir forvet daha, Guti’yi soktu. Del Neri’nin buna karşılığı 12 dakika sonra De Rossi yerine Mido’yu alarak oldu, ancak skor 3-2’ye gelmişti bile. Sonuç olarak, Real Madrid kazansa bile hala çok yumuşak bir karnı var ve eldeki kadroyla bunu kapatması mümkün değil. Ayrıca Samuel seyrettiğim iki maçta da istenilen düzeyde değil. Woodgate olmadan savunmada da sorunlar var. Roma ise bu sezon baştan kaybedenlerden.

Bir diğer İspanya takımı Valencia ise Almanya’da Bremen ile karşılaştı. Henüz maçın başında Vicente ile Valencia öne geçti.Ancak ikinci yarının 10. dakikasında Marchena haksız bir 2. sarı kartla oyun dışında kalınca rüzgar tersine döndü. “Olmak ya da olmamak” maçına çıkan Bremen top yekün saldırmaya başladı. Valencia çok fazla direnemedi ve Bremen’in gazı sönmeden hemen 4 dakika sonra golü yedi. Oyunun kalanında maçı domine eden Bremen 84. dakikada Charisteas ile maçı kazandı. Bunların dışında kalan maçlara baktığımızda CSKA'nın PSG'yi yenmesi en çarpıcı sonuç olarak göze çarpıyor. CSKA şu an 4 puana sahip ve iki maç Chelsea ile oynayacak. CSKA'nın arkasında Roman Abramovich'in gizli eli olduğunu düşünürsek bu maçlar hayli ilginç olacak.

Hiç yorum yok: