İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

23.09.2004

Belçika Ligi'nde 6. hafta

La Louvière: 3 – Mouscron:1
Kurtlar atılımlarına devam ediyor

Jupiler League’in 6. haftası Moucsron’un, Tivoli kurtlarını ziyareti ile başladı. Şu anda en iyi defansa sahip olan Mouscron ile en iyi hücuma sahip olan Louviere sezon öncesinde küme düşme adayları olarak gösteriliyorlardı. Ancak ekipler, taraftarlarına atraktif bir oyun sergileyerek haklarında kötü konuşanları susturmaya devam ettiler.

17. dakikada Marc Schaessens ceza sahasının bir kaç metre dışından vurduğu şutla gol perdesini açan oyuncu oldu. Louviere kalecisi Proto’nun yapabileceği hiçbir şey yoktu. Ama 2 dakika sonra Espartero, Francky Vandendriessche’in sağına attığı frikik ile yeniden skora eşitliği getirdi.
2. yarıdaki oyunuyla kurtlar üç puanı almasını bildi. 71. dakikada, maça 4 dakika önce dahil olan genç Fransız Matton’un golüyle öne geçtiler. 79’da Nijeryalı Ishiaku’nun kafa vuruşuyla skoru 3-1 yaptılar.
Bu maçla bir kez daha ortaya çıktı ki, bu sezon Tivoli deplasmanı pek çok takım için kolay olmayacak.

Westerlo:0 – Genk:0
Westerlo puan kaybına devam ediyor.

Avrupa kupalarına katılmak için aday olan Westerlo Kuijpe’ye 3 puan için çıktı ancak hiçbir şey yapamadı. Jan Ceulmans’ın oyuncuları çok az atak geliştirdi. Genk’e gelince onlarda kalesini iyi koruyan Bart Deelkens’e takıldılar. Sonuçta Jupiler League’in göbeğindeki iki takım için bir şey değişmedi.

Anderlecht:5 – Lierse:1
Zetterberg gerçek 10 numara

Astrid Park’daki maça Anderlecht taraftarlarını memnun bırakmak için çıktı. Gerçektende hafta içi Valencia’ya karşı alınan 2-0’lık yenilgi ve zayıf oyun elbette ki taraftarlar tarafından takdir edilmedi. Anderlecht antrenörü Hugo Bross iskelet kadrosunda birkaç değişiklik yaptı. Walter Bassegio pozisyonunu İsveçli Par Zetterberg’e terk etti. Ve bu değişiklikle Hugo’nun yüzü güldü çünkü İsveçli geçtiğimiz cumartesi çok güzel bir sunum sergiledi. Sahada bazen golcü,bazen pasör bazen liderdi. 25. dakikada sol kanattan geliştirdiği atakla golü buldu. Anderlecht 4 dakika sonra devamını getirdi. Lierseli oyuncular 44. dakikada skoru 2-1’e getirerek ümitlendiler. 44. dakikada M’Penza Dindane’ın ortasında golü buldu.İkinci yarıda 3 dakika içersinde biri penaltıdan olmak üzere Jesterovic’in 2 golüyle Anderlecht farkı arttırdı. Maçın sonunda Dindane da kendini gol atanlar listesine yazdırdı. 33 yaşınadaki Zetterberg maçın adamı oldu.

Mons 0 – Charleroi 1
Bir gol ve bir çikolata hikayesi

72. dakikada sol kanattan yapılan ortayı gole çeviren Oulmers sayesinde Charleroi 3 puanı almasını bildi. Maçta not edilebilecek tek şey, Olivier Suray’ın antrenör Sergio Brio tarafından seçilmemesi. Suray maçta oynamadı çünkü çikolatalı kek yiyordu. Sergio ile profesyonellik hakkında dalga geçilemiyor anlaışılan.

Sint-Truiden 0 – Oostende 0
Ligin alt sıralarında düello

Eski iki Standard oyuncusu tarafından çalıştırılan iki ekip arasındaki maç 6 puanlık bir mücadele şeklinde geçti. Trudien maçın geneline hakim olsa da Diabete’nin oyundan atılmasıyla Oostende de ciddi ataklar geliştirdi ancak maç golsüz tamamlandı.

Standard 1 – Lokeren 0
En sonunda içeride ilk puanlar

Geçen yıl Lokeren’den transfer edilen Sambegou Bangerou sayesinde Standard golü buldu ve sonrasında bu avantajla kontrolü ele geçirdi. Marc Hendrikx ile Lokeren cılız ataklar geliştirdi ancak sonuç alamadı.

Beveren 1 – A.A. Gent 2
Deplasmanda ilk galibiyet

Gent ilerde bir tek Nordin Jbari’yi bırakarak sahaya defansif bir diziliş ile çıktı.Ancak 27. dakikada Topka’nın golüne engel olamadılar. Yine de devreden bir dakika önce Fransız Matthieu Verschuere’ün ceza sahasına girerken yaptığı sert vuruşla skoru dengelediler. İkinci yarının 5. dakikasında Davy Cooreman ceza sahasının sahasından kullandığı frikikle takımını öne geçirdi. Beverenli oyuncuların çabalarına rağmen skor değişmedi.

Club Brugge 5 – Cercle Brugge 0
5 gol ve 3 sakat

Brugge derbisi ile Belçika’da 6. hafta sona erdi. Bu ezici skora rağmen, FC Brugge geceyi ancak 44. dakikada açtı. Sağ bek Hans Cornélis’in ortasında eski Trabzonsporlu Rune Lange kafayla golü buldu. 2. yarıda 47. dakikada Nastja Ceh’in harika frikiği ile skor pekişti. 7 dakika sonra Ceh bir de penaltıdan gol attı. 82’de Hans Cornélis ve ligde ilk golünü atan Dieter Van Tornhout skoru belirleyen oyuncular oldular.
Bu net skora karşın Trond Sollied defansından 3 önemli oyuncusunu kaybetti.
Timmy Simons’ un 3 hafta dinlenmesi gerekirken, , Marek Spilar ve Philippe Clément en az bir ay sahadan uzak kalacaklar.

Hiç yorum yok: