İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

16.09.2004

Aruna....döndü

Anderlecht geçtiğimiz cumartesi Ostende deplasmanındaydı. Genç Fildişi Sahilli Aruna Dindane, ücretinin arttırılması ve kış sezonunda transfer hakkının doğmasıyla ( asgari 7 milyon euroya) yeniden etkili hale geldi.
Ve Aruna, Anderlecht’in galibiyetinin başlıca mimarlarındandı.23. dakikada yaptırdığı penaltıyı Jestrovic gole çevirdi, ardından 47. dakikada kafayla takımının 2. golünü buldu. Ancak 73. dakikada Landuyt’un sert vuruşu Anderlecht kalecisi Daniel Zitka’nın kolunun altından kaçınca, Ostendeliler farkı bire düşürdüler. Maçın son dakikasında genç Legear, ceza sahasına girerken yaptığı vuruşla birinci ligdeki ilk golünü attı.
Deplasmanda alınan 3-1’lik galibiyete karşın Anderlecht hafta içinde Valencia’ya oynayacakları Şampiyonlar Ligi için iyi bir görüntü çizmedi. Ayrıca Dindane ile Habran arasındaki müdahaleden çıkan penaltı ve kırmızı kart kararları biraz ağır gibiydi. Üstelik Ostende daha 23. dakikada 10 kişi kalmasına rağmen ciddi tehlikeler yaratmayı başardılar. Böylece Hugo Bross’un bazı oyuncular için “İki ayakları üzerinde sahaya basmaları lazım” diyerek memnuniyetsizliğini belirtmesini daha iyi anlayabiliyoruz.

Laquait:0 – Brugge:1
Charleroi, Fransız kalecileri Bertrand Laquait sayesinde farktan kurtuldular. 49. dakikaya kadar Verheyen’in çabaları, Lange ve Clement’in kafa vuruşları, Blondel’in şutları sonuç vermedi. Bu dakikada Hırvat Balaban’ın frikiğine Laquait yenik düştü. Bulduğu birçok pozisyonla Brugge bu maçta galibiyeti hak eden taraftı. Buna rağmen Charleroi bulduğu kontra-ataklarla ciddi tehlikeler yarattı. Butina’nın refleksleri olmasa Toni Brogno’nun 82. dakikada beraberliği sağlaması içten bile değildi.
Maçtan sonra, Brugge perşembe günü Chateauroux ile oynayacağı UEFA kupası maçına konsantre olmuş gibi gözüküyordu. Charleroi’ya gelince, zebralar, sadece deplasmanda değil evlerinde de puan alamıyorlar. ( şu anda 9 üstünden 0) Diğer bir açıdan, bu yenilgi Charleroi için şerefli bir mağlubiyet oldu çünkü kendilerinden çok güçlü bir rakibe karşı kalpleri ve vasat potansiyelleri ile oynadılar.

Bir kırmızı kart...ve her şey yıkıldı
Brüksel, Standard’a karşı kazanmıştı. Westerlo ise golçü oyuncusu Dosumnu’yu 1 milyon euro karşılığında Austuria Viyana’ya kaptırınca bu maça bir puan için çıkmıştı. İlk yarı geçtiğimiz hafta GBA’dan transfer edilen Brüksel’İn genç oyuncusu Sneldars’ın şutu dışında pozisyon açısından fakir geçti. Maçın golsüz sonuçlanılacağı bekleniyordu ancak 57. dakikada Gravesen gole giden oyuncuyu düşürünce kırmızı kart gördü. Brüksel sadece 2 dakika dayanabildi ve Paas’ın ggolüne yenik düştü.

St-Trond dipte kalmaya devam etti
Eski Schalke ve Bordeaux oyuncusu Marc Wilmots takımı için endişelenmeye başlamıştır artık. St-Trudien 12. dakikada Kalisa’nın kendi kalesine attığı golle başladı. Yaşlı kurt Nordin Jbari ikiledi, 4 dakika sonra Caers Trudien için şeref sayısını attı. Eski milli takım teknik direktörü George Leekens tarafından yönetilen Gent, ligin son sırasındaki St-Trudien’e kolayca üstünlük kurmasını bildi.

Kurtlar etkisizdi
La louviere Daknam’dan eli boş döndü. Espartero’nun 40. dakikada atılmasından sonra, ikinci yarı 10 kişi iyi bir performans ortaya koymalarına rağmen galip gelmelerini sağlayacak bir yol bulamadılar ve ligde hala gelibiyetleri bulunmuyor.
Evsahibi Lokaren’in golcüsü Tailson kendini penaltı noktası üzerinde unutturdu ve 16. dakikada sakin bir kafa vuruşuyla takımını öne geçirdi ve maç bu sonuçla tamamlandı.

Mouscron Fildişi armadasına direndi
Cannonier’de, Mouscron Beveren’in Fildişi kolonisini sabırsızlıkla bekliyordu. Mouscron’un gerçek anlamda futbol oynaması için 15 dakikalık sürenin geçmesi gerekti. Yine de, topyekün saldırmadılar çünkü Fildişililer top ayaklarındayken çok tehlikelilerdi v dikkatli olmak lazımdı. Zorlu başlayan maçta, 25. dakikada Dimbala, Mouscron taraftarlarına sevinç yaşattı.
2.yarının hemen başında iki kırmızı kart birden çıktı. Önce 55. dakikada Beveren kalecisi Copa Boubacar ardından Mouscronlu genç defans oyuncusu Charlet 59. dakikada oyundan atıldılar.Maçın sonunda Fildişili oyuncular birkaç tehlike yaratsalar da, Mouscron kalecisi Francky Vandendriesche kalesini iyi korudu.
Bu maçın ardından artık Beveren Perşembe günkü Levski Sofya maçını düşünüyor.

Ostende 1 – Anderlecht 2
Charleroi 0 – Club Brugge 1
FC Brussels 0 – Westerlo 1
A.A. Gent 2 – Sint-Truiden 1
Lierse 4 – Mons 1
Lokeren 1 – La Louvière 0
Cercle Brugge 2 – GBAntwerpen 1
Mouscron 1 – Beveren 0
Genk 1 – Standard 1

Hiç yorum yok: