İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

9.09.2004

Belçika - Litvanya

Merhaba Türkiye ve diğerleri!

Bu cumartesi akşamı, Kırmızı şeytanlar, Almanya’daki Dünya Kupası elemelerine kazanmak zorunda oldukları bir rakiple, Litvanya ile karşılaşarak başladılar.

Ancak,mücadele büyük bir kalitede olmadı. Bir serbest vuruştan, Litvanya ilk tehlikeleri yaratan takım oldu. Şanslıydık ki, Peersman kalesini korumayı başardı. İlk 45 dakikada Belçika dominasyonu vardı ancak ciddi bir tehlike yaratamadık. Öteki tarafta, Litvanya iyi organize olmuş bir defansla direnmeyi başardı. Devre arasında, seyirciler Jupiler’leri yudumlarken Charleroi stadında skor hala 0-0’dı.

Oyun yeniden başladığında, Belçika atakları yoğunlaştı. Yine Sonck’un serbest vuruştan attığı gol için 61. dakikaya kadar beklemek gerekti. Ufak bir anektod: Tam serbest vuruşun kullanılacağı sırada Sonck, Pieroni’ye bırakacaktı ama Sonck, teknik direktör Aimé Antheunis’ten serbest vuruşu kullanmak için izin istedi. Neticede Sonck’un sol köşeye giden vuruşunda Litvanyalı kalecinin hiçbir şansı yoktu. Skor 1-0 olmuştu yine de Belçika iyi bir futbol sergilemiyordu. Schalke 04 oyuncusu Vermant bu takımın orkestra şefi olmalıydı ancak ortalarda gözükmüyordu. Aynı şekilde Feyenoord’un hızlı forveti Buffel de sert Litvanya savunması arasında kayboldu. Kolayca oyunun gidişatını değiştirebilecek Walter Baseggio’nun eksikliği de üzücüydü. Bir başka hayal kırıklığı da Didier Dheedene ve onun pasları. Bana göre, onun yerinde Anderlecht’in genç ve yetenekli sol beki Olivier Deschacht oynasa daha iyi olurdu. Zaten defans “kıyma” gibiydi. 73. dakikada orta sahadan atılan uzun top Van Buyten’in kafasından sekti ve doğrudan Edgaras Jankauskas’ın ayaklarına gitti. Ceza sahasına girmeden yaptığı vuruşla skora dengeyi getirdi ve Belçika’lı oyuncuların zayıf çabalarına rağmen maç 0-0 bitti.



Pekala, normalde Belçika’nın kazanması gereken bu maçın ardından neler kaldı:
**** Eski Lyon’lu Eric Deflandre’ın yerine devre arasında oyuna dahil olan Vincent Kompany’nin oyunu gerçekten 18 karatlık. Alışık olmadığı sağ bekte oynamasına rağmen iyi bir oyun çıkardı. Şimdi neden, Milan’ın Anderlecht Şampiyonlar Ligi’ne kalamadıktan sonra Kompany için 10 milyon euroyu gözden çıkardığını daha iyi anlıyoruz.
** İkinci yarıdaki oyunuyla 3 puan Belçika’nın hakkıydı.
** Sonck nerdeyse her milli maçta gol atıyor
* Feyenoord’un sol açığı Bart Goor’da iyi bir maç çıkardı.

#### Temel oyun eksikliği ve sahada gerçek bir lider olmayışı.
## Litvanya’nın iyi defansı ve onların kontratağa dayalı oyun sistemi Belçikalılara düşünülenden daha fazla sorun yarattı.
## Bazı oyuncuların, milli takımda gerçek seviyelerinde oynamaması. Örneğin: Van Buyten, Deflandre ve Buffel ya da şu anki seviylerinden daha iyi olamayacakları görülen Didier Dheedene gibi oyuncular
# Emile M’penza, milli takıma dönüp dönmeyeceğini açıklamak için Aralık ayına kadar bekleyecek.

Hiç yorum yok: