İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

2.12.2004

Bundesliga'da Neler Oluyor?

Kaliteli ama dengesiz olarak nitelendirdiğim Hertha Berlin bu hafta önemli bir adım attı ve kaptan Friedrich’i takımda kalmaya ikna etmiş gözüküyorlar. Milli oyuncunun kalacak olması kulübü rahatlatacağı kesin.

Kasım ayının oyuncusu adayları Schalke’den Lincoln, Hamburg’dan Barbarez ve Hertha Berlin’den Marcelinho. Benim adayım Barbarez çünkü takımının neler yapabileceğini kanıtlamak önemliydi.

Merchandising gittikçe yaygınlaşıyor. Hannover 96 takımı Christmas cd’si çıkardı. Albümün adı “ Merry Christmas 96”. “ Kırmızılar taraftarları için söylüyor” motosuyla yola çıkan bu satış etkili olacağa benziyor. Geçtiğimiz hafta sonu Stuttgart maçında tanıtılan albüm 5 Eurodan satılıyormuş.

Barcelona’nın düzenlediği hayır amaçlı maçta Dünya Karmasına Bundesliga’dan Van Buyten( Hamburg SV) ve Delron Buckley ( Armania Bielefeld) çağrıldı. Takımda Carboni, Brocchi ve Owen gibi oyuncular var.

Hamburg pazartesi gününe kadar daha önce Los Angeles Galaxy’de oynamış olan Afrikalı Ngwenya’yı deneyecek. Teknik direktörün beğenmesi halinde ara transferde kadroya katılacak.

İlginç haberler böyleydi. Haftanın maç sonuçlarını yorumlamazsak olmaz.

Bayern- Mainz: 4 - 2 Bayern Bundesliga’daki her tartıda ağır basıyor.

Wolfsburg- Hertha: 2 - 3 Hep diyorum Hertha hakkında yorum yok. Yine iyi günleriydi.

Schalke – Bielefed: 2 -1 Aufarena’da öne geçeni Ailton affetmez. (Çok kötü oldu ama olsun.)

Hannover- Stuttgart: 0 – 0 Yenilmeme arzusu ağır basmış herhalde.

Gladbach – Hamburg : 1 – 3 Hamburg hızlandı bakalım kim durdurcak.( Haftaya Hannover bence)

Kaiserslautern – Freiburg: 3 – 0 Maç sonrası, son beş hafta performansına göre dördüncü Kaiserslautern sonuncu ise sıfır puanla Freiburg.

Rostock – Leverkusen: 0 -2 Beklenen olduğu için sıkıcı bir sonuç bence. Hazır Berger’de gelmişken Rostock bi puan alsa ne olurdu sanki?

Bremen – Dortmund: 2 - 0 Sayısız eksikle maça çıkan Dortmund için pek iyi olmadı. Bremen ise geri geldi bence.

Bochum – Nürnberg: 3 -0 Beş hafta sonra maç kazanan Bochum belki de biraz kıpırdanır.

Hafta içinde UEFA kupasında Schalke Feyenoord ile deplasmanda oynuyor. İyi maç olacağı kesin. Diğer maçta ikinci lig takımı Aachen kendi sahasında Rus ekibi Zenit ile oynuyor. Geçen sene kupa finalinde Werder Bremen’e kaybeden Aachen ilk maçında Lille’i yenerek sürpriz sayılabilecek bir galibiyet almıştı. Stuttgart ise bay geçiyor.

Hiç yorum yok: