İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

3.03.2005

Tatsız Bir Hafta

Bundesliga’nın 23. maç gününü değerlendirmek için ilk önce hafta içine bakmak gerek. Alman takımları kötü bir hafta içi geçirdi. Arsenal’i kendi sahasında 3 – 1 yenen Bayern Münih dışında kazanan olmadı hatta UEFA kupasında bütün Alman takımları elendi. Leverkusen Anfield’dan son dakikadaki gol ile biraz olsun umut ile döndü ancak Werder Bremen ise elendi. Bremen – Lyon maçı ile ilgili söylenecek tek şey bu bence. Bayern dışında hiçbir Alman takımı ümit vermedi. Bundesliga’nın kalitesi de herhalde Avrupa’da tartışılacaktır. Schalke’nin “Lucescu’nun Shaktar’ına” müthiş stadı AufSchalkeArena’da elenmesi Alman futbolu adına çok üzücü. 2.Bundesliga takımı Aachen da sezonun sürpriz takımı Alkmaar’a elendi. Stuttgart ise Serie A’nın formsuz takımı Parma’ya elendi. Alman takımları kupalarda diğer Avrupa takımlarına karşı güçsüz mü kaldılar yoksa bu sadece anlık hatalar sonucu mu bu tartışmaya açık bir konu.

Hafta içi maçları hafta sonuna pek olumlu yansımadı. Geçen haftaya göre daha silik bir haftaydı. Gol ortalaması 2 civarındaydı.(Bu tabi kötü futbol kanıtı değil ama maçlar gerçekten heyecansız geçmiş. Schalke’nin AufArena’da birkaç maçını seyrettik. Hannover maçı en sıkıcısıydı.) Seyirci ortalaması da daha azdı geçen haftaya göre. Kötü bir hava var Alman takımları üzerinde herhalde. Avrupa’dan elenen takımların Bundesliga’ya odaklanacağını ve ligde daha iyi haftalar izleyeceğimizi düşünüyorum.

Lider hala Bayern Münih. Uzun sürelik bir liderlik özleminden sonra yerleştikleri birincilikten inmeye pek niyetleri yok gibi. Arkasında istikrarlı bir takipçinin olması da onları tetikliyor olsa gerek. Schalke de kazanarak iddiasını devam ettiriyor. Geçen senenin lig ve kupa şampiyonu Werder Bremen ise uzun mesafe koşusundaki favori atlet performansı çiziyor. Başlangıçları pek heyecan verici değildi belki ama son haftalardaki performansları o son depar tarzı bir atak ise Bremen bu yarışı kazanabilir. Benim üç favorim bunlar ancak topun yuvarlak olması, zeminin azizliği, kısmetsizlik(Hayrettin diliyle) vb. çok etken var futbolda. Önceden kestirmesi pek kolay bir spor değil futbol.

Bremen 4 – 1 Bochum: Bremen kazanmaya devam ediyor. Onları kim durduracak acaba? Haftaya Bayern Münih deplasmanına çıkacaklar. Sezonun en önemli maçı olacak herhalde.

Dortmund 3 – 0 Mainz: Mainz kaybetmekten bıkmadı. Zaten Dortmund çok formda. Kolay bir galibiyet olmuş.

Hertha Berlin 4 – 1 Hamburg: Hamburg çok formdaydı ama Hertha iyi bir oyun çıkarmış. Baştan sona üstünlermiş. Zaten 4 gol bunu gösteriyor. Hamburg ise kopmamalı hala Avrupa kupası şansları var bence. Yıldıray ise maçta kırmızı kartla atıldı.

Schalke 1 – 0 Hannover: Hannover iyi bir takım. İyi savunma yapıyorlar ve ayağa paslar ile hızlı çıkıyorlar. Ancak buldukları şansları değerlendiremediler. Schalke ise moralsiz çıktığı maçta kendi sahasındaki en kötü performansını sergiledi belki de. Çok risk alarak 3 forvetle oynayan bir takım diyebiliriz Schalke için. Buna rağmen o dolu Arena’da az pozisyon buldular ama kazanmayı bildiler. Böyle kritik haftaları kazanarak geçmek önemlidir. Bence başarılı bir hafta Schalke için. Hannover ise tipik bir orta sıra takımı onlar oralarda durmaktan memnun gibiler.

Hansa 0 – 0 Gladbach : Bir beraberlik daha geldi Hansa Rostock’tan. Artık kazanmaları gerek. Yoksa o son tren de kaçacak. Son 11 hafta artık ve alınacak puanlar azalıyor. Kazanmadan kurtulamayacaklarını bildikleri halde niye risk almıyorlar anlamıyorum. Kendi sahalarındalar, karşılarında iyi kadrosuna rağmen bir türlü forma giremeyen Gladbach var ve Hansa gene pek kazanma amacında gözükmüyor. Ben anlayamıyorum doğrusu.

Freiburg 0 – 1 B.Münih: “Arsenal maçından daha zordu.” Bunlar Oliver Kahn’ın maç sonrası söyledikleri. İlk yarıda 3 önemli pozisyondan yararlanamayan Freiburg bunun bedelini önemli bir puanı kaçırarak ödemiş. Kazansalar hem kendilerine güvenlerini yenileyecekler hem de önemli bir 3 puan kazanacaklardı. Yorumlara ve pozisyonlara göre kazanmak için şansları da varmış. Yazık olmuş.

Lautern 0 – 0 Wolfsburg: Wolfsburg için alışılmadık bir skor. Beraberlik ilk defa başlarına geliyor. Kaybettiklerinin yarısında berabere kalsalar şimdi tepelerde olurlardı. Ne yazık ki ligin heyecan verici takımı bunu biraz geç fark etti. Lautern ise son haftalarda Halil ile formda aslında. Pek bir iddiası bulunmayan Lautern için de zararsız bir skor.

Bielefeld 3 – 1 Nürnberg: Ligin orta sıralarının iyi iki golcüsü Buckley ve Mintal’ın karşılaşmasıydı. İkisi de birer gol attı ama ev sahibinde Buckley’e destek de gelmiş ve kazanan Bielefeld olmuş. Nürnberg de tam olarak kurtulmuş değil aslına bakarsak. Alttaki takımlar ne kadar çok kötü oynasalar da Nürnberg’in biraz daha puan alması gerek.

Leverkusen 1 – 1 Stuttgart: Hafta içi maçlarında yaralanan iki takımın maçı son on dakikadaki 2 golle berabere bitmiş. 89. dakikada penaltı veren hakem umarım hata yapmamıştır. Zaten yüz kızartıcı olaylar hala gündemde…

GELECEK HAFTA BUNDESLIGA’DA:

Bayern Münih – Werder Bremen: Cumartesi günü TSİ 16:30’da başlayacak olan maçı umarım NTV canlı yayınlayabilir. Tabi anlaşma koşullarını bilmeden konuşmamam gerek. Sadece ümitle bekliyorum.
Bochum – Schalke: Bir tarafta Avrupa’dan kopan ve tek çaresi şampiyonluk olan(Bu ekonomik olarak da çok önemli Schalke için) Schalke diğer tarafta küme düşmeme mücadelesi veren Bochum. Sıkı bir maç.
Mainz – Freiburg: Bu da iki küme düşmeme uğraşı veren iki takımın maçı. Çok kritik bir maç. Deplasman galibiyeti Freiburg için çok yararlı olur.
Hannover – Hansa: Hansa artık kazanmalı. 1 puanlar yaramaz gibi geliyor bana.
Hamburg – Leverkusen: Zirve savaşının hemen altındaki 2 takımın maçı. Leverkusen daha iyi bir takım gibi ama Liverpool ile kendi sahalarındaki maçtan önce riske girmeyip dinlenmeyi seçebilirler.
Stuttgart – Bielefeld: Deplasman takımı diyebileceğimiz Bielefeld ile sahasında sürpriz mağlubiyetler alan Stuttgart’ın maçı sürprizlere açık.
M’Gladbach – Wolfsburg: Bu maçta Gladbach için önemli. 2.yarıya iyi başladılar. Elber de bu maçla dönebilir. Gladbach için kritik bir maç. Wolfsburg ise iki haftadır kaybetmiyor.
Nürnberg – Dortmund: Formda bir Dortmund bunu da kazanıp adını temize çıkaracaktır diye düşünüyorum.
Hertha Berlin – K’Lautern: Yıldıray’sız Hertha bu maçta zorlanacaktır. Zaten bütün sene kendi sahasında çok zorlandılar.

Hiç yorum yok: