İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

24.04.2005

Çeyrek Finaller

Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finaller bitti ve yarı finalistler belli oldu. Chelsea – Liverpool ve Milan – PSV yarı finalleri oynanacak. Chelsea ve Milan ilk bakışta İstanbul’a gelecek iki takım gibi duruyorlar. İlk olarak çeyrek finalleri izlediğim kadarıyla değerlendireyim.

PSV – Lyon: İkinci turda Alman şampiyonu Werder Bremen karşısında aldığı 10 – 3 lük galibiyetle dikkatleri üzerine çeken Lyon çoğu kişinin favorisiydi bu turda. Hollanda Ligi yazarı Ömer ısrarlar PSV derken editör İlker iddiaya bile girdi Ömer’le. İlker mosmor oldu tabi Ömer de iddiayı kazandı. Çok çekişmeli bir tur oldu ve kazananı penaltılar belirledi. İlk maçta avantajlı bir beraberlik ile döndü PSV Hollanda’ya ama ikinci maçta Lyon öne geçmeyi bildi. Daha sonra Alex’in güzel golü ile beraberliği yakalayan PSV kendi sahasında oynadığı penaltılarda turu geçti. İkinci maçı evinde oynamanın en büyük avantajı da bu olsa gerek. Penaltılarda seyirci avantajı önemli bence. Yine de Lyon ve PSV bu sene şampiyonaya renk katan takımlar oldular. PSV bu sene Hiddink ile başarılı bir sezon geçiriyor. Lyon da öyle ama şans onlara gülmedi bu turda.

İnter – Milan: En ilginç maçlar burda oldu biri zaten bitemedi. Tribün olaylarının futbolun önüne geçtiği seride Milan ağır bastı. Zaten İnter, Milan seviyesinde değil. Bunu bu sene boyunca Serie A’da kanıtladılar. Tribün olayları ise doğal bence. Düşündüm de Fenerbahçe, Galatasaray veya BJK böyle bir turda karşılaşsa ne olurdu diye. Pek de farklı olmazdı bence. İtalya ile benzerliğimiz çok. Sonuçta Milan hakederek turu geçti ve PSV’nin rakibi oldu. İnter ise yine değişim, şunlar yollanacak şunlar kalacak muhabbetine girdi. Ezeli rakibine elenmek onları derinden etkiledi.

Juventus – Liverpool: Ben tüm kalbimle sempati duyduğum Liverpool’u destekledim. Anfield’daki maçın ilk yarısı ise mükemmel bir futbol oynayan Liverpool bence hak ederek turu geçti. Rafa Benitez sezonun sonuna doğru doğru tercih olduğunu gösterdi bence. Ligde de Everton ile iki puan fark kaldı ve bence seneye şampiyonlar ligine katılacaklar.(Tabi bunu söylerken Şampiyonlar Ligi şampiyonu olarak demiyorum. O da olabilir.) Xabi Alonso ve Cisse de çok zamanlı döndüler. Juventus artık Del Piero ile gitmiyor. Savunmaları çok iyi de olsa Luis Garcia ilk maçın ilk yarısında Juventus’da ne savunma bıraktı ne kaleci. Şampiyonlar Liginde ödül dağıtımı nasıl yapılıyor ayrıntılarıya bilmiyorum ancak okuduğum bir habere göre 14 milyon avroluk bir kazançları olacakmış bu turu geçerek. Maddi sıkıntılardan korkan Liverpool için güzel bir motivasyon kaynağı. İkinci maçtaki takım savunması da izlenmeye değerdi. Juventus’a o tek golü atabilmesi için fazla şans vermediler. Özellikle Hyppia müthiş oynadı. Liverpool hak ederek yarı finalist oldu. Juventus ise hücumdaki yetersizliğinin ve Del Piero’nun formsuzluğunun kurbanı oldu.

Bayern – Chelsea: Chelsea ilk maçta da daha farklı kazanabilirdi son dakikada yediği bir golle riske attı. İkinci maçta ise ilk başlardaki Bayern baskısını iyi karşılayıp maçı rahat götürdüler. 3 – 2 Bayern yendi belki ama goller çok zamansızdı. Chelsea’nin kadrosu ve düzeni çok kuvvetli. Kolay kolay kaybedeceklerini sanmam. Drogba da attığı gol ile güvenini geri kazanmıştır diye düşünüyorum. Yarı finalde kritik bir oyuncu. Savunma takımı diye “suçlanan” Chelsea bu seriyi pek de savunma takımı imajıyla geçmedi, benim ilgimi çeken bu oldu. İki maçta 6 gol atıp 4 gol yediler. Pek de savunma takımının alacağı bir sonuç değil. Tabi bu Mourinho’nun mentalitesinin değiştiğini göstermez sadece maç şartlarının oluşturduğu bir sonuç. Yine de ilgi çekici. Bayern ise ikinci maçın başında kaçırdığı pozisyonlara yanıyordur çünkü ilk maç skoru pek de kötü değildi.

Hiç yorum yok: