İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

21.04.2005

Sampiyo...Bayern, Frieburg Küme Düşt...

Bundesliga ile ilgili başlığın sadece son harflerinin tamamlanması gerekiyor. Schalke haftayı kendi evinde Hamburg’a yenilerek ve şampiyonluğa veda ederek tamamladı. Son dakikalarda eski oyuncuları Mpenza’nın golü şampiyonluk umutlarını 61524 seyirci önünde eritti. Bayern ise Hannover deplasmanında kazanarak puan farkını 5 maç kala 6’ya çıkararak şampiyonluk yolunda büyük avantaj kazandı. Diğer tarafta Rostock ve Bochum’un kazandığı bir haftada bir kez daha kaybeden Freiburg ligin dibine sağlam demir attı. M’Glabach ve Mainz, çizginin altındaki Rostock ve Bochum’un hedefleri. Bana kalırsa Mainz ve Rostock küme düşer. Neurer ve Bochum iyi yoldalar. 5 hafta kaldı ve heyecanlı bir küme düşme mücadelesi yaşanacak. Tepede Stuttgart Schalke’yi ikincilik için zorlarken Werder Bremen’in Şampiyonlar Ligi hedefi Stuttgart yenseydi hayal olacaktı. Bremen’i deplasmanda yenen Hertha Berlin ise Bremen’i yakaladı şansı iyi giderse bu karambolden Şampiyonlar ligine onlar da katılabilir. Ancak ben Stuttgart ve Schalke’nin 2 ve 3. sıraları bırakacağını düşünmüyorum.

Haftanın skorları:

Hannover 0 – 1 Bayern: İddiası kalmayan Hannover Bayern’e şampiyonluk yolunda zor da olsa 3 puanı verdi. İkinci yarıda oyuna ağırlığını koyan Bayern maçı son dakikada Hargreaves’in golüyle kazandı.

Schalke 1 – 2 Hamburg: Hamburg son dakikalarda Schalke’yi yenerken Hannover maçından gelen bir diğer gol haberi 04/05 sezonunun şampiyonunu belirleyecek kadar önemliydi. Schalke son 4 haftada sadece 1 galibiyet aldı ve çok istediği şampiyonluğa artık çok uzak.

Dortmund 1 – 1 Bielefeld: Orta sıra mücadeleleri son haftalar yaklaştıkça önemini kaybediyor. Dortmund 90’lardaki performansını mumla arıyor. Saadettin Saran’ın da Dortmund’un 50 milyon avroluk hissesini daha alıp takıma düzlüğe çıkarma planları haberlere yansıyor.

Gladbach 1 – 1 Mainz: Bu skor sonucu Rostock ve Bochum iyice heyecanlandı. Gladbach ve Mainz elele verip biraz heyecan yaşamaya karar vermişler.

Freiburg 1 – 3 Leverkusen: Freiburg artık düştü. Zaten çok kötüler, ligin ikinci yarısı boyunca hiç hayat belirtisi göstermediler. Haftaya matematiksel olarak da garantilerler zaten. Leverkusen ise Belki UEFA’ya katılırım diye bakıyor. Tabi Alman Kupası’nı kimin alacağı da önemli. Bielefeld bir sürpriz yapmazsa lig altıncısı da UEFA’ya katılacak.(Bizim ligdeki duruma çok benziyor.)

Rostock 2 – 1 Stuttgart: Rostock için hayat öpücüğü. Allback ve Prica iki İsveçlinin golleri onlara son 5 haftada savaşmak için bir neden verdi. Stuttgart ise lig ikinciliği için iyi bir fırsat kaçırdı. Hatta şampiyonluk bile olanaklı olurdu yenseler.

Bremen 0 – 1 Hertha Berlin: Berlin ekibi kritik bir 3 puan aldı. Schalke ve Stuttgart’ın yenildiği bir haftada Şampiyonlar Ligi mücadelesine dahil oldular denebilir.

Lautern 1 – 2 Bochum: Bochum için çok önemli bir galibiyet. Gladbach ile 1, Mainz ile 2 puan fark kaldı. Kurtarmaları sürpriz olmaz.

Wolfsburg 0 – 1 Nürnberg: Aşağılar tam karıştı, Nürnberg kritik bir galibiyet ile kaçıverdi. Wolfsburg’a da ikinci yarı ne oldu bilinmez.

30. Maçgünü şöyle

Bielefeld – Freiburg: Önemsiz bir maç.

Bayern – Bochum: Güzel maç ikisinin de davası devam ediyor.

Dortmund – Kaiserslautern: Orta sıralardaki iki takım ne çıkar bilinmez.

Mainz – Hannover: Bochum’un kaybetmesi muhtemel. Mainz kazanmalı.

Hertha Berlin – Schalke: Haftanın maçı. Herta bir galibiyetle ortalığı karıştırabilir.

Stuttgart – Wolfsburg: Wolfsburg bu maçta patlasa ortalık cidden karışır. Tepedekilerin duaları Wolfsburg’un yanında olacak.

Hamburg – Rostock: Rostock için kazanmaktan gerisi yalan.

Leverkusen – Bremen: Bremen puan alamazsa çok şey kaybeder.

Nürnberg – Glabach: Nürnberg kazanıp temize çıkabilir, tabi Gladbach da büyük bataklığa düşer.

Bence 30.hafta Bayern, Berlin ve Mainz için iyi geçer. Gladbach, Bochum ve Schalke için riskli hafta.

Hiç yorum yok: