İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

15.08.2006

Atamayana Atarlar: Schalke - Frankfurt Maçı Analizi

Güzel bir cumartesi akşamı tatilden yeni döndüğüm için bu güzel günde bir yazı yazıp maç analizi sezonunu da açayım dedim. Sabah Türk televizyonlarındaki Avrupa maçları listesine baktığımda güzel iki maça rast geldim. Bunlardan biri Lorient-Bordeux diğeri ise Schalke-Frankfurt idi. Hangisini seçeyim derken ağabeyimin önerisi ile Schalke’ nin maçını seçtim. 3 Türk oyuncusunun ikisini yakından tanıyorsunuz. 3. oyuncumuz ise 17 yaşındaki Mesuz Özil kardeşimiz. Maçta kısa bir süre oynamasına rağmen bana ışık verdi.

Maça iki takım şu on birlerle çıktı. Schalke, kalede Frank Rost, sağ bek Gustavo Varela, sol bek Levan Kobiashvili , stoperler Bordon ve Rodriguez, orta üçlü Hamit, Bajramovic ve Loverkrands, forvet arkası Lincoln ve forvetler Hamit Altıntop ve Kevin Kuranyi. Frankfurt, kalede Pröll, sağ bek Rehmer, sol bek Spycher, stoperler Vosovski ve Russ, sağ açık Daniyel Cimen, sol açık Streit, ön liberolar Köhler ve Meier, forvetler Thurk ve Amanatidis.

İlk yarıda tam anlamıyla Schalke şov vardı. Sağdan Varela soldan da Loverkrands oyunu forse ettiler. Lincoln adam eksilterek araya top atarak bütün hücum organizasyonlarının onun sorumluluğunda olduğunu açıkça herkese gösterdi. Türkiye’ deki 10 numaraların aksine Lincoln sahada basmadık yer bırakmadı. Temsilcilerimiz Halil ve Hamit cephesinde Halil her atakta görünerek Hamit ise uzaktan attığı şutlarla bu takımda söz sahibi olduklarını gösterdiler. Kuranyi herkesin beklediği performanstan çok uzaktı. Halil yerine başka bir partneri olsaydı nasıl performans göstereceğini de görmek lazım. Örneğin Danimarkalı forvet Soren Larssen ile göstereceği performans merak konusu.

Schalke’ nin golü ilk yarının ortalarına doğru geldi.Kuranyi’ nin araya attığı topta Lincoln sağ kanada iyi deplase oldu penaltı noktasındaki Hamit’ in önüne harika bir top bıraktı ve Hamit’ te birçok Türk futbolcusunun aksine sol ayağıyla harika vurdu ve skoru 1-0’ a getirdi.

İkinci yarıya yine Schalke çok iyi başladı ve bir penaltı kazandı. Penaltıyı gole çevirseler maçı çok farklı bitirebilirlerdi ama Lincoln’ un penaltıyı kaçırmasıyla her şey Schalke aleyhine döndü. Frankfurt gittikçe açılmaya başladı. Her hücumda daha fazla adam çıkarmaya başladılar ve sonunda soldan gelen ortaya Amanatidis çok güzel bir kafa vuruşuyla topu Rost için çok kötü bir yere gönderdi. Skorun 1-1’ e gelmesiyle birlikte Schalke 5 dakika boyunca bir şok yaşadı. Bu şok devresinde Frankfurt bir gol bulabilse maçı kazanabilirlerdi ama akıl almaz bir çekingenlikle topu saklamaya başladılar ve Schalke’ ye toparlanma imkanı verdiler. Son 10 dakika içinde Schalke topu kaleye göndermek dışında her şeyi yaptı ve bir puanla yetinmek zorunda kaldı.

İki takımı değerlendirmek gerekirse Schalke iyi yolda gözüktü. Kanatları çok efektif kullanıyorlar ve rahatlıkla gol bulabiliyorlar. Ancak hücum açık orjinli oyuncuların bek oynaması ve forvet olan Loverkrands’ ın orta saha oynaması nedeniyle güçlü takımlara karşı çok zorlanırlar. Schalke’ nin en iyi kullandığı organizasyon araya atılan toplar oldu. Araya atılan 20 topun hiçbiri ofsayt olmadı ve çoğu gol pozisyonu hali aldı.

Frankfurt ise haddini çok iyi bilen bir takım. Özellikle kalecileri her takımda oynayabilecek kalitede bir oyuncu. Kalecilerini bünyelerinde tuttukları sürece bu ligde iyi yerlere gelebilirler.

Hiç yorum yok: