İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

2.10.2006

Benzinleri Bitti

Uzun bir aradan sonra bir maç analizi yazısı ile karşınızdayım. Uzun süredir Almanya Ligi köşemizde yazı olmadığını fark etmiş okurlarımız için bir bilgiyi de vermek isterim. Kısa bir zamanda Almanya Ligi’ nin yeni yazarı da bizlerle beraber olacak. Şimdiden ona başarılar diliyorum.

Evet cumartesi günü yataktan kalktığımda televizyonlarımızda iki tane maç gözüme çarptı. Liverpool- Bolton maçı ve Wolfsburg- Bayern Münih maçlarıydı bunlar. Uzun süredir Almanya köşesinde yazı olmadığı için Bayern maçını yazmaya karar verdim. İki maçın favorisinin de ortak noktası hafta içi zorlu Şampiyonlar Ligi maçları oynamalaraydı. Sonuç ne oldu derseniz ikisi de maçlarını tempo yapamadıkları için kaybettiler. İki takımda hemen hemen hafta içi oynadıkları 11’ leriyle maça çıktılar, kadrolarında bir oyuncudan fazla rotasyon olmadığı için yorgun izlenimi verdiler. Tempo bulamadıkları içinde karşılarındaki kapanan savunmayı açamadılar. Bir nevi benzinleri bitmişti.

Gelelim Bayern’ in Wolfsburg maçına. Wolfsburg, maça kalede Jentzch, sağ bek Möhrle, sol bek Stegmayer, stoperler Kevin Hofland ve Madlung, sağ açık Sarpei, sol bek Leverkusen’ den alınan Polonya’ nın da sol açığı Krzynowek, ön liberolar Van Der Leegte, Santana, santraforlar Mika Hanke ve Makiadi ile başladı. Bayern ise kalede her zamanki gibi Kahn, sağ bek Sagnol, sol bek Philipp Lahm, stoperler Lucio ve Van Buyten, sağ açık Hasan Salihamidzic, sol açık Schweinsteiger, ön liberolar Andreas Ottl ve Mark Van Bommell, ileri ikili Makaay ve Pizarro ile sahadaydı.

Maçın ilk 15 dakikası annemin iftar hazırlığı nedeniyle ses bakımından benim için biraz zor başladı. Ama maçta da pek bir şey kaçırmadım çünkü tribündeki Alman seyirciler bile maçın zevksizliğinden biralarına konsantre olmuşlardı.

30. dakikaya geldiğimizde bende artık iftarın gelmesini bekliyordum çünkü hem maç sıkıcıydı hem de açlığı hissetmeye başlamıştım. Tam iftar için dakikaları saymaya başlıyordum ki Wolfsburg Hanke’ nin ayağından golü buldu. Golü anlatmak gerekirse Wolfsburg orta sahası topu Hanke’ ye şişirdi, Hanke, Makiadi’ ye indirdi o da bekletmeden Hanke’ yi buldu Kahn’ la karşı karşıya kalan Hanke de topu sol ayağıyla içeri bıraktı.

Golden sonra Bayern göstermelik bir baskıyla zaten az olan eforlarını da harcadılar ve soyunma odalarına gittiler. Soyunma odasından dönüşte Magath iki değişiklik birden yaptı. Bunlar Salihamidzic’ in yerine Ali Karimi ve Ottl’ ın yerine Santa Cruz’ du.

İkinci yarı boyunca da Bayern ortaya hiçbir şey koymadı. Çünkü orta sahada kalabalık olan Wolfsburg’ u açmak için sadece verkaçları kulandılar. Topu kanatlara hiç yaymadılar. Kapalı savunmalara karşı topu kanatlardan getirmediğinizde isterseniz 8 forvetle oynayın yine pozisyon bulamazsınız.

Bayern takımı Ballack’ ı arıyor bana göre. Çünkü orta sahadaki organizasyon eksikliği takım mağlupken çok belli oluyor. Berabere giderken düz ön liberolar pek sırıtmaz çünkü iyi pas verirler tempoları yüksektir ama mağlup duruma düştüğünüzde iyi pas verseniz de gole gidemiyorsunuz çünkü rakip kapandığı için uç elemanlarınız baskı altında oluyor, temponuz iyi olsa da koşacak bir yer yok çünkü rakip iyi alan daraltıyor. Böyle savunmaları açmanız için biraz da yaratıcılık gerek ama Hagreavs dışında mevcut kadroda böyle bir oyuncu yok. Bana göre Bayern bütün sezon boyunca iyi kapanan takımlara karşı mağlup duruma düştüğünde zorluk çekecektir bunu halletmeleri lazım.

Herkese iyi ramazanlar dilerim.

Hiç yorum yok: