İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

12.10.2006

Teşekkürler Anderlecht

Geçen yazımda ilk 4 hafta yeni bitmişti ve Anderlecht yenilmez armada görüntüsü çizerek 12 puan toplamıştı. Hatta ben ileri gidip bu ligin şampiyonu şimdiden bellidir bu takımı kimse zorlayamaz dedim. Ancak Anderlecht, performansını tepetaklak duruma getirdi ve 4 haftada sadece 5 puan topladı. Liderliği de Kevin Van Den Bergh’ in sırtladığı Genk’ e kaptırdı. En son haftada kendi evinde Genk’ e 4-1 yenildi. Kevin Van Den Bergh’ in yıldızlaştığı maçta yapılan yorumlara bakılırsa Anderlecht’ li oyuncular sadece sahada gezmişler. Bu 4 haftalık kötü performansın nedeni olarak en çok ilk 4 haftada 6 gol atan Tchite’ nin formsuzluğu ve Anderlecht’ in gol yollarında zorlanması gösteriliyor.

Temsilcimiz Serhat Akın yaşadığı sakatlıklardan sonra sahalara geri döndü ama bu sefer de antrenör engeline takıldı. Ligin ikinci 4 haftalık bölümünde sahalara dönen oyuncu bir kez bile ilk on birde çıkartılmadı ve sadece son 15 dakikalarda oyuna alındı. Sakatlıktan dönen oyuncuların hemen ilk on bire konulmasına karşıyım ama sonradan girdiği iki maçtan sonra da kadroya alınabileceğini düşünüyorum. Ayrıca Şampiyonlar Ligi’ nde yapılan 2 karşılaşmada sahaya adımın bile atmadı. Antrenörle Serhat’ ın arasında bir sorun yaşandığı kulislerde konuşulan en önemli konu. 6 maç içinde Serhat en azından 4 maç sonradan oyuna sokulabilir ritim bulması sağlanabilir ve en azından son iki maçta ilk on birde çıkabilirdi. Serhat’ ın yerine forma giyen Faslı Mbark Boussafa’ nın ortaya koyduğu performans Serhat’ ı aratacak cinsten. Bana kalırsa Serhat ara transferde farklı bir takıma transfer olup maç temposunu yakalamalı. Çünkü Serhat milli takımımızın oynayacağı eleme maçlarında kilit oyuncumuz olabilir. Zaten Fatih Terim İsviçre ile oynadığımız rövanş maçında Serhat’ ı ilk on birde başlatarak onun ne kadar kilit bir oyuncu olduğunu göstermişti.

Bir paragrafta Beşiktaş’ ın UEFA gruplarındaki rakiplerinden biri olan Brugge’ e açmak gerekirse son dönemde performanslarını oldukça yükselttiler. İlk 4 haftada sadece 6 puan toplayabilen Brugge ikinci 4 haftalık bölümde tam 10 puan topladı ve Anderlecht’ in bir puan gerisinde üçüncü sıraya yerleşti. Üç haftadır üst üste galibiyet aldılar. Hırvat milli takımından da tanıdığımız Bosko Balaban bu performansta büyük pay sahibiydi. Bitiriciliği çok yüksek olan yıldız oyuncu Beşiktaş savunmasına zor anlar yaşatabilir. Balaban’ ın dışında çok göze batan oyuncu olmamasına rağmen İbrahim Saluo’ da kumaşı iyi olan bir oyuncu. Ancak Salou’ nun agresif oyunu ve hırçın hareketleri Beşiktaş’ ın işine gelebilir. Çünkü Salou kırmızı kart sayısı çok olan bir oyuncu. Brugge’ ün bu iyi performansına rağmen Beşiktaş’ ın gösterdiği performansa ve oyuncu kadrosuna bakarsak bence Brugge Beşiktaş’ ın başını ağrıtmayacaktır. Ancak Beşiktaş kendi evinde en az puan kaybıyla oynamalıdır.

Geçen sezon yazdığım bütün yazılarda dikkat çeken oyuncular için bir paragraf açıyordum. Bu seneki ilk iki yazımda bu bölümü çıkartmayı düşünüyordum ancak yapılan yorumlar sonrasında çıkartmama kararı aldım. Evet ilk 8 hafta itibari ile Belçika Ligi’ nde en çok dikkat çeken oyuncu Mouscron’ un 28 yaşındaki forveti Bosnalı Adnan Custovic oldu. Kendisi 8 maçta tam 8 gol atarak maç başına bir gol ortalaması tutturdu. İki sezon önce Amiens’ ten transfer edilen Boşnak oyuncu kariyerinin hiçbir döneminde bu kadar yüksek bir yüzdeyle oynamadı. Kariyerinin önceki bölümlerinde 4 maçta 1 gol ortalamasından yukarıya çıkamayan forvet bu sezon ortaya koyduğu performansla üç büyüklerin transfer listesine girmeyi başardı. Otoriteler tarafından bir sonraki sezon üç büyüklerden birinin forvet hattına ismini yazdıracağı yorumları yapılıyor. Boşnak oyuncunun ilerleyen haftalarda nasıl performans göstereceği merak konusu. Bana kalırsa seneye Belçika’ nın en yüksek maliyetli transferleri arasına girecektir.

Bir yazının sonuna daha geldik bol gollü maçlar izlemenizi dilerim.

Hiç yorum yok: