İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

5.11.2006

Bir Takım Bu Kadar Mı Değişir?

Genellikle sizlere en azından bir büyük takımın yer aldığı maç analizleri yapıyordum fakat bu sefer bir değişiklik yapıp iki ortalama takımın maçını analiz etmeyi seçtim. Televizyonlarımızın programlarına göz attığımda Fulham- Everton maçını görünce bu maçı yazmaya karar verdim. Maçı izlerken enteresan bir olay da başıma geldi. Maçın 35. dakikası ve 42. dakikası arasındaki süreyi Kablolu TV’ den kaynaklanan bir sorun nedeniyle izleyemedim.

Maça başlarken Fulham şu on birle sahadaydı. Kalede Antti Niemi, sağ bek Rosenior, sol bek geçen sene Middlesbrough’ da izlediğimiz Fransız oyuncu Quedrue, stoperler son dönemde izlerken zevk aldığım Zat Knight ve Ian Pearce, sağ açık Odonkor’ a benzettiğim Routhledge, sol açık Portekiz Milli Takımı ile Dünya Kupası’ nda izlediğimiz Luis Boa Morte, ön liberolar Bocanegra ve Tomas Radzinski, forvet arkası maçtaki tek golü de atan Claus Jensen ve forvet John Mcbride. Everton ise kalede Tim Howard, sağ bek Phil Neville, sol bek Lescott, stoperler Joseph Yobo ve Andy Stubbs, sağ açık Simon Davies, sol açık Leon Osman, ön liberolar Carsley ve Arteta, forvet arkası şu an Avrupa’ nın en formda oyuncularından biri olan Tim Cahil ve forvet benim gol krallığındaki adayım Andrew Johnson ile sahadaydı.

İlk yarı boyunca sadece Everton’ ı izledik. Kanatlardan çok iyi geldiler Andrew Johnson paratoner görevini çok iyi yerine getirdi, Cahill araya toplar attı ancak bir türlü golü bulamadılar. Özellikle dikkatimi çeken Everton’ ın sağ bek ve sol bekleri sadece Lyon’ da gördüğüm şekilde bütün hücumlarda takımları tıkandığında bek oynamalarına rağmen oyunda kuruyorlar. Fulham ise kendi evinde oynamasına rağmen fazlasıyla mahkum oynadı. Hatta maçın bir bölümünde topla oynama yüzdeleri Everton % 79 Fulham % 21’ i gösteriyordu. Ancak bütün bu oyununa rağmen Everton bir gol bile bulamadığı için soyunma odasına biraz sıkıntılı gitti.

İkinci yarıya başlarken ben Everton’ ın bir forvet daha oyuna alıp maçı sürükleyip götüreceğini düşünürken aynı on birle sahaya çıktılar ve nasıl olduğunu anlamadığım bir şekilde Fulham inanılmaz bir şekilde değişmişti. İlk yarı Everton’ ın yaptığını bu devre Fulham yapmaya başladı. Sağdan soldan geldiler ortadan verkaçlarla savunmayı zorladılar. Bunları izlerken kafamda tek bir soru vardı. Bir takım bu kadar mı değişir? Bu değişim olurken teknik direktör Chris Coleman bir değişiklikte yapmamıştı Everton’ da da bir değişiklik yoktu. Somut olarak bakıldığında oyunda hiçbir değişiklik yoktu, sanırım Coleman soyunma odasında takımı ateşledi ve Claus Jensen’ in sol kanattan sağ ayağının içiyle vurduğu top savunmaya çarpıp ağlara kavuşunca takımı galibiyete inandı. Golün olduğu 65. dakikadan itibaren Fulham iyi savunma yaptı ve maçı kazandı.

Bu maçta dikkatimi çeken oyuncuyu belirtmek gerekirse Fulham takımının sağ açığı Routeledge’ ı fazlasıyla beğendim. Çok hızlı bir oyuncu adam eksiltebiliyor iyi orta yapıyor ve iyi çapraz koşular yaparak savunmanın dengesini bozabiliyor. Odonkor’ a fazlasıyla benzeyen bu oyuncu Avrupa’ da hatırı sayılır bir takıma gidebilir. Hatta onu Şampiyonlar Ligi’ nde bile izleyebiliriz.

Bir yazının daha sonuna geldik herkesin sıkıcı olmayan maçlar izlemesini dilerim…

Hiç yorum yok: