İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

9.10.2010

Almanya: 3 - Türkiye: 0


Açıkçası bu kadar ezileceğimizi hiç tahmin etmemiştim. Kuralar çekildiğinde Almanya'ya rakip olacağımızı düşünüyordum, bu maç aday öncesi kadrolar açıklandığında da.. Arda sakatlanınca da düşüncem değişmedi, Sabri'yi sağ bekte gördüğümde de.. Bence Hiddink'in taktiksel hataları, futbolcuların inanılmaz formsuzluğu, Arda'nın yokluğu vs. gibi etmenlerin hiçbiri bu performansı açıklamıyor.. Geçtiğimiz Dünya Kupası elemelerinde benzer aciz futbolu İspanya karşısında da oynamıştık ama İspanyollar yapı olarak çok atan bir takım olmadığı için rakibi zorlamış gibi gözükmüştük.. Bu gece Almanya karşısında da gördük ki bizim milli takımımız en üst seviyelerde oynayamıyor. Zaten o seviyede olmadığımızı biliyorduk ama o seviyelerdeki takımlara karşı bu kadar aciz duruma düşmemiz gerçekten üzücü. Bu bence tamamen yetersizlikten kaynaklanıyor. En ideal onbirimizle çıksaydık Almanya karşısına bence yine zorlayamazdık.

Bir de tabii ki Mesut Özil olayına değinmek gerekir. Gerçekten garip bir ülkeyiz. Dünya Kupası'nda iyi performans gösterdiğinde sevinirken, Real Madrid'e gittiğinde "Real Madrid'de oynayacak ilk Türk" derken Mesut bize karşı forma giyince birden Mesut'a antipati besler olduk. Sanki Mesut ilk kez Türkiye karşısında Alman milli olmuş gibi. Ha bunun nedeni Mesut'un yapmış olduğu " Türk milli takımında oynamayı hiç düşünmedim" açıklaması ise Mesut'un en az bizim kadar milliyetçi bir ülkede göçmen olarak kendini kabul ettirmeye çalışan bir oyuncu olduğunu unutmayalım. Ne demesini bekliyorduk? " Ben aslında Türk'üm, kendimi geliştirmek için Almanya'da oynuyorum" demesini mi? Kaldı ki Almanya'da doğup büyümüş biri olarak yetiştiği milleti etnik kökenine tercih ediyor olması son derece doğal bir durumdur. Hala bunları tartışmamalıyız.

2 yorum:

İlker dedi ki...

maçı izlerken kendimi finlandiya fln ayarında gibi hissetim. futbol ülkesi olmadıkları için biraz sivrilen oyuncu yurt dışına gider ama orada düzenli oynayacak kadar yetenekli değildir, müzmin yedektir. ama ülkenin en yetenekli oyuncularından olduğu için milli takımda banko oynar. Volkan Şen televizyon karşısındayken neden Tuncay'ın sahada olduğunu biri açıklasın bana.

joyous dedi ki...

http://footballent.blogspot.com/2010/10/gorunen-koy-klavuz-istemez.html