İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

13.06.2011

Gözün Aydın Trabzon!



Gözümüz aydın yeni bir 1996’ımız oldu. 96’ya kardeş geldi. Ali Şen’i,Metin Tokat’ı, Vanlı Erkan’ı, kaleci Metin Mert’i hatırladık. (Sanki onlar hep yanımızdaydı) Şampiyonluk gelmedi. Öyle ya da böyle olmadı işte. Şampiyonluk gelmemesi bir şey değil, asıl tehlike sonrası. Seneler sürer bunun değerlendirmesi. 9 puan fark nasıl kapandı sorusu 9 sene sorulur? Cevabı yoktur, boşuna sorulur. Sonuç, kederlenmedir. Ne şehir efsaneleri türeyecek, ne masallar anlatılacak. 1996’daki Van maçı ve öncesinde yaşananlar, sanki yeni olmuş gibi anlatılır. Bu sezonki hikaye de zamanla bir yere oturur. Bir on sene daha anlatılır. On birinci seneyi devriyesinde kaseti başa sararız.

Bu iki anlama gelir:

1) Siz sürekli kaybedersiniz, ama sizi yönetenlerin, kabahati dışarıda arama huyu hiç değişmez. Federasyon, hakem oyunları der, siz de inanırsınız. Lig zaten şaibeliydi. Fenerbahçe, Galatasaray şaibeyle kazandı, biz ne yapalım deyip işin içinden çıkarlar. Böylece siz de kulübünüzle gurur duyar, acınızı hafifletirsiniz.

2) Gerçekten ligin şaibeli olduğu döneme denk gelir ki, bu durumda yapacak bir şey yoktur. Aslında vardır. Şaibelilerle kol kola yürümemek. Zamanında Anadolu takımlarına sırtını çevirip onlara yakın görünmeyecektin. Üç İstanbullunun şaibeli büyüklüğüyle, Trabzonspor’un büyüklüğü arasındaki derin farkı anlamayanlar, sözüm size. Ağlardan topu çıkarın bakalım!






Fatih ve Gökdeniz’e geç de olsa TEŞEKKÜR!
Trabzonspor’un şampiyonluk serüveni en fazla giden oyunculara yaradı. Hala daha gitmek isteyen olursa onlara da yarayacak. 1 milyonluk oyuncular, artık, 3-4 milyon değerine yükseldi. Üstelik de bedava gittiler. Atay Aktuğ yönetimini Trabzon’da çok kişi tutmamış olabilir. Onun en büyük artısı, Fatih ve Gökdeniz gibi oyuncularla 1 sene öncesinden sözleşme yenilemesi oldu. Hatırlarsınız, Fatih tekke ve Gökdeniz Karadeniz, gittiklerinde Trabzon’da bazı kesimler onları hain bile ilan etti. Her biri 7 milyon Avro para kazandırmasına rağmen. Maalesef Gökdeniz için yıldız değil bile denildi. Neyse eski defterleri boşverin de, bizim bu çocuklara teşekkür borcumuz var. Onlar, Trabzonspor’u bir tek şampiyon yapamadı. Para kazandırmadan gitmeyeceğiz dediler. Sözlerinde durdular. Onları hain ilan edenlere ve sevmeyenlere duyurulur!


İşte Transfer Listem!
İzleme komitesinde değilim, scout ekiplerinden birinin içinde zaten yokum. Futbolu takip eden biri olarak, giden oyuncuların arkasından ağlayacak değilim. Ben gelene bakarım. İşte benim transfer listem:


David Degen: Fenerbahçe’yi tek başına yıkan adam da diyebilirsiniz. Young Boys’un sağ kanat oyuncusu. Gol vuruşları, içe kat edişleriyle komple oyuncu.

Mehmet Eren: Kayserispor’dan tanıyoruz. Kale hariç her yerde oynayabilen ender oyunculardan. Real Madrid Hamit Altıntop’u transfer ederken, takımın her yerinde oynayabilme özelliğini ön plana çıkarmıştı. Mehmet Eren, işte böyle bir oyuncu. Üstelik bonservisi elinde.

Hasan Ali: Kayserispor’un sol beki. Trabzonspor’un 2 yabancı sol bekinin de ihtiyaca cevap vermediği, çok uzun seneler Trabzon’da kalamayacağı düşünüldüğüne göre Hasan Ali, yaşı ile gelecek vaad ediyor. Hem iki sol bekiniz yabancıysa üçüncünün de yabancı olması, yabancı hakkınızı da düşünerek yanlış olacaktır.




Georgios Samaras: Yunan milliyetçisi olabilir ama futboluna, golcülüğüne laf yok. Belki onu Trabzon’a getirmek zor. Yaşı 30’u geçti, gelebilir de. Tek forvetli sistemde Trabzonspor, bundan iyisini bulamaz. Samaras’a alternatif olmasa da, Bursasporlu Turgay da doğru bir tercih olur.

 
Aydın Doğan Trabzonspor Onur Üyesidir
Şenol Güneş, ilk kez isim vererek merkez medyaya yüklendi. Biri Lig Tv, diğeri Fenerbahçe yayın organı gibi çalıştığını söylediği Hürriyet Gazetesi. Doğan grubunun en tepesi birkaç ay önce Trabzonspor’u ziyaret etti. Aydın Doğan’a bu ziyaretin sonunda Trabzonspor Onur Üyeliği verildi. Şenol hoca ve pek çok Trabzonlu Hürriyet’i eleştiriyor, gazeteleri almayın diyor. Unuttuğunuz şu: Eleştirdiğiniz, şampiyonluğun çalınmasında etkisi var dediğiniz gazetenin sahibi Trabzonspor onur üyesi. Ya eleştiriler ya bu üyelik yanlış.



Şener ulusal medyayı neden eleştirmedi?
Sadri Şener, Fenerbahçe yüzde 70 hak etti dedi, diğer yüzde 30’u açıklayamadı. Üstelik bilerek hata yapılmadığını da söyledi başkan. Demek ki başkana göre Fenerbahçe’nin şampiyonluğunda sorun yok. Başkanın aksine Şenol hoca bilerek yapılan hakem hatalarından bahsetti. Sadri Şener, medyaya hiç değinmezken, Şenol Güneş isim vererek medyayı eleştirdi. Şenol hocanın aksine, başkan Şener’in merkez medya ile ilgili konulara girmemesi de manidar. Konuşsa ne olacak diyeceksiniz? Doğru. Olan oldu…

1 yorum:

ogzylmz dedi ki...

Giorgos Samaras 30 yaşın üzerinde değildir. Aksine kendisi oldukça genç sayılabilir. Semih'ten daha gençtir. 1985 doğumludur..