İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

15.07.2011

Madrid'de İlk Türk

Nuri Şahin Real Madrid'e transfer olunca anında icad edildi bu espri; zira Almanya milli takımını tercih etmiş olan Mesut Özil, internet milliyetçiliği tarafından Türklük'ten aforoz edilmişti.

Alman U-17 milli takımı, bu yıl Meksika'da düzenlenen dünya şampiyonasında 3. oldu. 3.lük maçında Brezilya'yı 4-3 yendiler ve skor tabelasında; Okan (2), Koray, Levent gibi isimlerin yazıyor olması hepimize garip geldi. Biraz daha derine inince Almanya'nın turnuva boyunca attığı 24 golden 18'inin altında bize ait isimler olduğunu görebilirdik; iki tane Koray, birer tane Taner, Emre, Samet, Levent, Okan, Kaan... Toplamda 8 Türk asıllı oyuncu barındırıyordu Almanlar kadrolarında. Kaptanları da Türk asıllı bir oyuncuydu; Emre Can.

Mukabil, bizim U-17 milli takımımız, katıldığı son turnuva olan Avrupa Şampiyonası Elit Tur maçlarının aday kadrosuna Almanya'dan sadece 1 oyuncu çağırmıştı; Karlsruhe'de oynayan Hakan Çalhanoğlu. Bu turnuvada Almanya ile de karşılaşmıştık ve yukarıda zikrettiğim 8 oyuncu yine oradaydı.

Ya bu çocuklar artık topyekun muhtelif Alman milli takımlarını tercih ediyorlar, ya da biz onlara doğru düzgün tekliflerle gitmiyoruz. Eğer ikincisi oluyorsa, bir zahmet, bu işin sorumluları kamuoyuna makul bir açıklama yapıp bu çocukların gelecekte yiyeceği küfürün ipoteğini kaldırıversinler.

2 yorum:

momos dedi ki...

bence bu futbolcuların olması gereken yer alman milli takımı. seçim onların ancak altyapısında yetişmiş, büyüdüğü ülkenin milli takımında oynamayı hak ediyorlar. türk milli takımının kendi değerlerini yetiştirmeye çalışması daha doğru olur kanımca..

Mehmet Reşit dedi ki...

Katılıyorum. Altyapı eğitimini Almanya'da almış, profesyonel futbola Almanya'da adım atmış ve halen de Almanya'da oynayan adamlar üzerinde bizim ne gibi bir katkı payımız var, merak ediyorum.
Kaldı ki, Almancılık'ta artık üçüncü kuşağı temsil ediyorlar ve kültürel olarak da belki Türk'ten ziyada Alman'lar