İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

26.09.2011

Farkli bir anlayis


Stoke City hakikaten dikkate ve alkislanmaya deger bir takim. Cunku kadroya baktiginizda aklinizdan gecen seylerle onlarin yaptiklari seyler arasinda cok fark var. Fizik guclerini onlar kadar iyi kullanan baska takim yoktur belki de ve bunun faydasini da en cok son dakikalarda attiklari gollerle goruyorlar. Hatta Rooney gibi guclu bi oyuncu bile zamaninda Stoke`a karsi oynamanin cok zor oldugunu ve Barcelona`nin dahi onlar karsisinda zorlanacagini soylemisti.

Oyun felsefesi olarak once emniyet ilkesini benimsediklerini cogu kisi biliyor muhtemelen. Bu nedenle de defans beklerinin de defansin ortasindan devsirme oldugu biliniyor. Hatta yeteri kadar defansi olmasina ragmen Pulis yine de Woodgate ve Upson gibi iki tecrubeli defansi kadrosuna katmakta herhangi bi sakinca gormedi. Devsirme olan beklerin hucuma katkisi beklenilebilecegi gibi yetersiz ve kisitli. Bundan dolayi karsi alana top tasima Etherington ve Pennant`in bireysel becerilerine kaliyor. Bu ikisi ayni anda veya sadece biri dahi sakatlansa Stoke ciddi manada sikinti cekecektir. Ayrica top kullanma ve pas yetenegi sinirli olan ortasaha oyunculari olmasi ve cok hizli oyunculari olmamasina ragmen Stoke ilginc bi sekilde kontraatak da oynayabiliyor. Bunda en onemli etken Jones ve yeni transfer Crouch`un hava toplarindaki etkinligi ve Walters gibi surekli capraz kosular yapan bi oyuncularinin olmasi. Muhtemelen en etkili ozellikleri de maclara olan konsantrasyonlari ve hic bi zaman pes etmemeleri. Bunda da kondisyonlarinin yuksek olmasi cok onemli bi etken.

Stoke daha 5 sezon oncesinde ikinci ligdeydi ama su anda PL`nin onemli takimlarindan biri oldular hatta Ingiltere`yi Avrupa`da temsil eden takimlardan biri. Bunda suphesiz en buyuk pay sahibi Tony Pulis`in. Elestirilere kulak tikayip bildigi oyunu oynatmaya devam etti ve su anda da FA kupasi finali basarilari arasina girmis durumda Stoke`un. Yeni transferler Crouch ve Palacios`la beraber takimin kalitesi ozellikle ortasahada bi hayli artacak ve bu Stoke`un bu sezonu ilk 10 icinde bitirecek olmasini soylemek cok zor bi kehanet olmasa gerek.


Hiç yorum yok: