İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

3.09.2011

O gece bu sene?


Üstteki başlık Karşıyaka'nın sloganı fakat Paris Saint-Germain'in şampiyonluk özlemi çok farklı değil, Karşıyaka en son 1995'te şampiyon olmuştu, Paris Saint-Germain için ise bu tarih 1994. Ve PSG taraftarı sıranın tekrar kendisine geldiğine inanıyor.

Öncelikle şunu söylemek gerekir ki böyle zengin başkanlar tarafından alınan takımlar ilk bir kaç yıl istenen başarıya ulaşamaz. Çünkü fazla paranın rahatlığıyla yanlış transferler yapılır, takım içi uyumu sağlamak zor olur ve bol şöhretli ama başarısız takımlar ortaya çıkar, bu son derece normaldir. Yalnız PSG'nin bu yıl kurduğu kadro hiç öyle gözükmüyor, öncelikle Paris bence başarılı olan teknik direktör Kombouare ile devam etme kararı aldı. Burada gereksiz bir hamle ile sportif direktörlüğe eski topçu Leonardo getirildi. Geçtiğimiz yıl Inter'i yeni bırakmış ve teknik direktörlüğün içindeki bir adamı sportif direktör olarak atamak biraz iki başlılığa yol açabilir. Leonardo sanki orada Daum'un arkasındaki Aykut gibi olası bir başarısızlık halinde takımın başına geçecek isim olarak duruyor. Kombouare sezon boyu güven içinde olmayacak.

PSG'nin yaptığı bir başka güzel iş kadronun iskeletini korumak oldu. Ceara - Armand - Sakho - Chantome- Bodmer - Nene - Hoarau gibi isimler hala kadroda. Makelele bıraktı, Giuly ise Monaco'ya geri dönmüş galiba. Sessegnon geçen yıl gitmişti. Transfer konusunda da seçici olan PSG bir ara basında Katar sermayesi ile her oyuncuya atlıyormuş gibi gözükse de aslında hiç öyle bir politika izlemedi, tam tersi hedefi olan bir takım gibi doğru transferler yapmaya çalıştı. Genç oyuncular üstünde duran PSG Fransa milli takımına da seçilen Matuidi ve Gameiro gibi isimleri kadrosuna kattı.

Bu isimler Leonardo henüz göreve gelmeden anlaşılan isimlerdi. Leonardo gelir gelmez etkisini gösterdi ve PSG İtalya ligin talan etti. Sağ kanada Roma'dan Fransız milli oyuncu Menez alındı ve forvet arkasına Palermo'dan Avrupa'da yılın en pahalı ikinci transferi olan, süper yıldız adayı Pastore transfer edildi. Kaleci olarak yine Palermo'dan Sirigu transfer edildi ve Juventus'un ön liberosu Sissoko kadroya dahil edildi. PSG son transferini de stopere Fenerbahçe'den Lugano'yu alarak yaptı ki bu transfer de muhtemelen Lugano'nun menajerinin İtalya bağlantıları sayesinde gerçekleşti.

Şu an son derece güçlü ve alternatifli bir kadroyla yoluna devam ediyor PSG. İlk maçta kendi sahasında Lorient'e yenildi ama arkasından gelen bir beraberlik ve 2 galibiyet işlerin iyiye gitmekte olduğunu gösteriyor. Bu yıl Fransa ligi maçlarını Türkiye'de şu ana kadar herhangi bir televizyon kanalı satın almadı ve Paris ekibini henüz izleyemedim ancak takip ettiğim kadarıyla Sirigu, Menez ve Gameiro transferleri tam olmuş gibi. Daha Pastore devreye girecek. Şampiyonluk mu? Lyon hanedanlığı da yıkıldı, neden olmasın?

2 yorum:

Cuma Ali dedi ki...

gecen wikipedia`dan psg`nin kadrosuna bakayim dedim ve hakikaten bahsettigin gibi gayet iyi isimler gordum. ama en onemlisi gecis surecini chelsea ve man city gibi yapmayacaklar ki cok akkilica bi hamle bence de. pastore`yi bilmiyorum ama benim hosuma giden transferleri lugano ve sissoko oldu. ozellikle de lugano`yu almalari cok islerine yarayacak gibi.

İlker dedi ki...

l'equipe'te çıkan haberlere göre kambouare'nin başının üstünde demokles'in kılıcı sallanıyor.

En elle tutulur haber Leonardo'nun, Carlo Ancelotti'yi takımın başına getirmek istemesi yönünde.