İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

5.04.2012

Her Çirkefin Kariyerinde Galatasaray vardır..




24 yaşındayım. 18 yıldır Galatasaraylıyım. Bu 18 yılda Galatasaray'da bir çok çirkef oyuncu oynadı. Çirkeften kastım sadece saha içi. Saha içinde hakeme ve rakibe yapılan sözlü ve hareketli her türlü olumsuz davranış. Aşağıdaki listede son 18 yılda Galatasaray'da oynayan bazı çirkef oyuncular var. Aklıma gelen tüm isimleri yazdım. Belki bu isimler çok hırslıydılar, belki hakemi etki altına almak için profosyonelce hareket ediyorlardı, belki de üzerlerinde çok baskı vardı. Ancak neden ne olursa olsun bu oyuncuların çirkef olduğu gerçeğini değiştirmiyor malesef. İşte Galatasaray'ın çirkefleri:

Bülent Korkmaz, Okan Buruk, Arif Erdem, Vedat İnceefe, Hasan Şaş, Emre Belözoğlu, Faryd Mondragon, Ayhan Akman, Sabri Sarıoğlu, Yalçın Ayhan, Arda Turan, Barış Özbek, Lincoln, Mustafa Sarp, Kader Keita, Milan Baros, Kazım Kazım, Engin Baytar, Emmanuel Eboue, Felipe Melo...

Bu isimlerin hepsinin Galatasaray'a katkısı oldu. Bazısının ise çok oldu. Birçoğunu taraftar çok sevdi. Lincoln, Keita, Melo gibi isimler ise taraftarın gözdesi oldu. Ancak ben Hakan Şükür, Ümit Davala, Ergün Penbe, Taffarel, Jardel, Shabani Nonda, Selçuk İnan'ı tercih ederim.

3 yorum:

joyous dedi ki...

Çirkef kelimesinin ne anlama geldiğini bilmeden yazılmış, bilinçsizce bir yazı olmuş.

Yazdığınız oyuncuların hiçbiri çirkef değil. Çoğu da sizin "çirkef" kelimesinden anladığınız yanlışları da gerçekleştirmiş falan da değil.

Sizin kafanızda bu fikri oluşturan pozisyonları, olayları tartışacak fikirlerim var, ama o niyette değilim, o kadar vaktim yok.

Yazınızın başlığı haksız, yanlış ve kabul edilebilir değil.

Eğer böyle bir başlık yazabiliyorsanız, bu işin araştırmasına, kanıtlarına bir vakit de ayırıyor olabilmelisiniz. Öyle sallamakla yazarlık yapılmaz.

Oben Kaymakçalan dedi ki...

vakit ayırdım tabi. yazının başında da yazdığım gibi 18 yılımı harcadım.

Cuma Ali dedi ki...

madem adamin dediklerine katilmiyorsun, elestiriyorsun bari cirkefin aciklamasini yapsaydin da hepimiz ogrenseydik. he mesela biri demogoji kelimesinin ne oldugunu ogrenmek istiyorsa ilk yoruma baksin