İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

6.05.2005

Şampiyon Bayern

Bir Bundesliga yazımda 18 ay sonra liderliğe çıkan Bayern Münih’ten bahsetmiştim. Çıktılar ve sonrasında sadece bir haftalığına bıraktılar liderliği. Bu hafta itibariyle de şampiyonluklarını ilan ettiler. Magath ve ekibini kutlamak gerek. Başarılı bir sezon geçirdiler. Sezon başında biraz tutuk başladılar. Ben bunu takımın Magath’a, Magath’ın da takıma alışma süreci olduğunu düşünüyorum. Tabi bu şampiyonluğu sırf Magath’a bağlamak yanlış. Sonuç olarak ekonomik olarak diğer takımlardan çok üstün bir takım. Kulislerden bahsedince zaten sadece Bayern diyebiliriz. Geçen hafa Antalya’da tatildeydim ve bir gece sabaha kadar iki Almanla Bundesliga’dan konuştuk. İkisi de sıkı Stuttgart taraftarıydı. Bayern Münih hakkında sürekli dedikleri de para onlarda herkesi topluyorlar oldu. Stuttgart ligin iyi takımlarından olmasına rağmen parasızlıktan yakınıyorlardı. Magath’ı sorduğumda ise çok sevilen ve karakter olarak çok iyi biri olduğunu söylediler. Aralarından biri bir gece bir kafede oturup muhabbet ettiğini ve çok sıcak biri olduğunu, gittiği için de kırılmadıklarını söyledi. Ama için için Bayern’e kızıyordu. Böyle bir ortamda Bayern’in şampiyonluğu pek sürpriz değil Alman futbolu için. Yine de her sene şampiyon olacaklar diye bir şey yok ve Magath’ın katkısı yadsınamaz. Makaay inanılmaz bir sezonu şampiyonluk maçında üç gol atarak süsledi. Artık Bundesliga’da şampiyon belli çekişme ise hemen altında.

Schalke ve Stuttgart son haftalarda bocalamaya başlayınca, Hertha Berlin, Bremen hatta Hamburg ve Leverkusen heyecanlandı. 5 takımdan ikisi Şampiyonlar Ligi’ne katılacak. Bu hafta evinde 3-1 öne geçen Schalke galibiyeti koruyamadı ve Leverkusen ile berabere kaldı. Kazansalar artık Schalke Şampiyonlar Ligi’nde diyebilirdik. Stuttgart da deplasmanda Gladbach’a kaybetti. Hertha Berlin ve Hamburg da deplasmanda kaybederek önemli bir haftayı puansız kapadılar. Haftanın en karlı takımı da evinde Bielefeld’i yenen Bremen oldu. Bakalım son haftalarda ne olacak ve Devler Ligi’ne hangi ikisi katılacak. Yıldıray son haftalarda çok formda. Berlin bu hafta önemli bir şans kaçırdı. Benim favorim Berlin. Bence Devler Ligi vizesini onlar alacak.

Altta ise spekteküler bir maç Mainz’in kurtuluşu oldu. Maç sonrası Bochum antrenörü Neurer buna anlam veremedğini söylemiş. Evinde rakibine 2-6 kaybetmek gerçekten anlamsız bir olay. Bu galibiyetle Mainz, Nürnberg’i de geçerek rahatladı.(ki ben Nürnberg’i baştan beri bu mücadeleden ayrı tutuyorum.) Gladbach’ın da puan kaybetmesini bekleyen Bochum, Stuttgart karşısında kazanan Gladbach’ı görünce herhalde ümitsizliğe düşmüştür ki haklılar. Rostock ise Hertha Berlin karşısında kazanarak Bochum’a yetişti. Gladbach iki takımın 5 puan önünde 3 maç kala avantajlı. Ama Bundesliga sürprizlere gebe bir lig. Haftaya Rostock ve Gladbach sırasıyla Leverkusen ve Hamburg deplasmanlarına gidiyorlar. İşleri zor. Bochum ise Nürnberg deplasmanına gidiyor. Çok kritik bir maç. Bochum kazanırsa(bence şansları var) Nürnberg’i de olayın içine çekip heyecanlanıcaklar. Bana kalırsa Bochum kazanır, gerisi kaybeder ve son iki hafta da çok heyecanlı olur. Tabi böyle olursa Rostock nerdeyse düşmüş olur. Bekleyip göreceğiz.

Hiç yorum yok: