İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

22.06.2005

Belçika Ligi

Herkese merhaba,

2005-06 sezonu için hazırlıklar yaklaşıyor bu yüzden Jupiler League’in belli başlı takımlarının transfer çalışmalarını inceleyelim, kaldı ki transfer pazarı hala devam ediyor.

Şu ana kadar ki bölümde Anderlecht transferde en aktif takım olarak gözüktü. Brüksel ekibi sözleşmesi biten Fenerbahçeli forvet Serhat Akın ile geçen yıl Lierse’de oynayan Laurent Delorge ve Marius Mitu’yu kadrosuna kattı. Menejer Herman Van Holsbeeck Serhat konusundaki düşüncelerini şöyle açıkladı : ‘ Serhat gibi bir oyuncuyu aldığımız için mutluyuz. Eğer bonservisi elinde olmasaydı, kulübün bu kalitedeki bir oyuncuyu almak için yeterli parası olduğuna inanmıyorum. Serhat burayı sportif başarılarımızdan dolayı tercih etti ( Her sezon Şampiyonlar Ligi’nde oynuyoruz.)…para için değil. Eğer öyle olsaydı bizden çok daha fazla para öneren Avrupa kulüpleri vardı. Üstelik o hala genç bir futbolcu ve Türkiye’de bir yıldız olarak kabul ediliyor. Serhat gerçekten büyük bir yetenek ve biz onu bir bilemedin iki sene koruyabiliriz sonrasında Avrupa’nın elit takımlarından birine gidecektir.’

Buna karşılık, Anderlecht çekirdek kadrosunu korumaya devam ediyor. Eski Anderlechtli şimdinin Feyenoord oyuncusu Bart Goor ve yetenekli genç Belçikalı kaleci Silvio Proto ile görüşmeler devam ediyor.

Standard Liege’de garip bir şekilde hiçbir hareket yok. Yeni sezon hazırlıklarının başlamasına sayılı günler var ve hiçbir transfer haberi yok üstelik yeni teknik direktör de belli değil.

Şampiyon Brugge de hareketli günler yaşıyor. Sözleşmeleri sona eren Hans Cornelis ve Peter Van der Heyden, sırasıyla Genk ve Wolfsburg ile anlaştılar. Sol bek Peter VdH’nin gidişini karşılamak için kulüp daha önce kış transfer döneminde Kanadalı milli oyuncu Klukowski ile anlaşmıştı. Ancak Austuria Wien’e giden mükemmel pas dağıtıcı Nastja Ceh ve PSG’ye giden Çek defans David Rozehnal’ın yerlerini doldurma çalışmaları devam ediyor. Şimdiden Celtic’de sözleşmesi sona eren Joos Valgaeren ile anlaştılar. 2 Belçikalı oyuncuyu daha transfer etmek için çalışmalar devam ediyor. Bunlar, ikinci lige düşen Caenli Grégory Dufer ve bu yıl Guy Roux’nun Auxerre’inde fazla forma şansı bulamayan forvet Luigi Pieroni. Buna karşılık, Trond Sollied’in gelecek yıl kulübün başında mı kalacağı yoksa Olimpiyakos’a mı gideceği hala belirsizliğini koruyor.

Sezon ortasında Anderlecht’ten istifa eden Hugo Bross gelecek yıl Racing Genk’i çalıştıracak. Lens ile Anderlecht’in Aruna Dindane konusundaki anlaşmazlığı devam ediyor. Fildişi sahilli oyuncu için Anderlecht 3 milyon € isterken, Lens 2 öneriyor. Bu arada Nantes’ın bu oyuncu için teklif yapacağı yolunda söylentiler var. Anderlecht’li Walter Basseggio ve Charleroi’nın kalecisi Bertrand Laquait’nin Olympique Marsilya’ya gitmeleri muhtamel.

Geçen yıl FC Brussels’i çalıştıran Emilio Ferreira ile geçen yıl La Louviere’i çalıştıran Albert Cartier önümüzdeki sezon için takım değiştirdiler.

Son olarak, Gent eski Galatasaray’lı Ali Lukunku’yu formsuz olduğu gerekçesiyle kovdu.

Hiç yorum yok: