İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

29.04.2006

Middlesborough - Steaua Bükreş Maçı Analizi

Güzel bir perşembe gecesi. Prison break yeni bitmiş. Michael Scofield' ı oynayan oyuncu yine şov yapmış. TGRT' de izleyeceğim ilk maç. Çok meraklıyım. Maça gelecek olursak Middlesbrough' dan fark bekliyorum. İlk maç 1-0 bitmesine rağmen Rumen ekibinden hiç umutlu değilim. Maça iki takım şu onbirlerle başladı.


Middlesbrough: Kalede Brad Jones, 3' lü savunmanın sağında Riggott, ortada Southgate, solda Andrew Taylor, sağ açık Parnaby, sol açık Quedrue, ön liberolar Rochemback, Boateng ve Downing, forvetler Viduka ve Hasselbaink.


Steaua ise kalede Carlos Fernandes, sağ bek Ogararu, sol bek Petre Marin, stoperler Goian ve Gonea, sağ açık Oprita, sol açık Bostina, ön liberolar Radoi ve Lovin, forvet arkası ilk maçta golü atan Dica ve forvet Jacob.

Maça Boro çok ağır başladı. 18. dakikada ise P.Marin soldan çok güzel vurdu genç kaleci Jones sektirdi dönen topa Dica çok güzel vurdu ve takımın öne geçirdi. Bu golde Boro hücuma çıkarken kaptırdığı topun acısını çekti. Golden sonra Boro' dan ataklar beklenirken 24. dakikada Dica korneri kullandı Goian kafayı vurdu kaleci Jones yine sektirdi Goian tekrar vurdu ve takımını 2-0 öne geçirdi.

Boro' nun uyuyan hocası Steve McClaren sonunda uyandı ve sistemi 3-5-2' den 4-4-2' ye çevirdi ve Macarone' yi oyuna aldı. Bu dakikadan sonra herşey değişmeye başladı ve Boro rakibi ısırmaya başladı. 30. dakikadan sonra maç sonuna kadar tek kale oynandı. 34. dakikada Macarone sağdan çok güzel bindirdi gelen uzun topa çok iyi vurdu ve takımını umutlandırdı 1-2. 45+1. dakikada Viduka çok güzel vurdu ama kaleci son anda çıkardı ve devre böyle bitti. İkinci devreye Boro çok iyi başladı. 52. dakikada Viduka çok güzel döndü harika vurdu ama kaleci yine çıkardı.62. dakikada Hasselbaink ceza sahası içinde çok iyi bir pozisyonda kaleye vurmadı ve kendini yere bıraktı kaleye vursa skoru eşitleyebilirdi. 64. dakikada Viduka performansını çok güzel bir kafa golüyle taçlandırdı ve ivme Boro' ya döndü. Bu dakikadan sonra Bükreş stoperleri birbirine çarpmaya başladı. 73. dakikada Riggott sağdan gelen taç atışını indirdi. Quedrue vurdu kaleciden dönen topu Riggott tamamladı ve takımını öne geçirdi. 89. dakikada bir tarih daha yazıldı Riverside' da. Rumen takımı hücuma çıkarken topu kaybetti. Soldan Downing' in yaptığı ortaya Basel maçında yaptığı gibi yine Macarone vurdu ve takımın finale taşıdı. İngiliz temsilcisini elemeniz için ilk maçta hezimete uğratmanız gerekiyor. Çünkü skor ne olursa olsun sizi eliyorlar. Ama artık çok geç çünkü finaldeler.

Bir paragrafda TGRT' ye açmak istiyorum. Maç boyunca son derece başarısızdılar. Anlatımları çok kötüydü. Spiker her Boro' lu oyuncuya Rochemback dedi, yorumcu bir devre boyunca Jacob' a Yakubu dedi. İsim karıştırmada ne var diyebilirsiniz ama bu hata bir devre boyunca yapılırsa etkileyicidir. Bu kadar eleştrinin yanında Sezar' ın hakkı Sezar'a. Maçın yorumcusunun teknik bilgisi üst düzeydeydi ve çok yararlı bilgiler verdi. Güzel bir maçın analizini daha bitirdik.

Herkese sağlıklı ve bol gollü günler dilerim.

Hiç yorum yok: