İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

2.09.2006

Sezon Orda Da Başladı

Avrupa’ nın çoğu ligi ilk haftalarını yaşarken Belçika Ligi’ de sezona start verdi. Geçen sezon şike skandalları altında oynanan ligi 3 büyükler forse etmişti. Mutlu sona Serhat Akın’ ın da kadrosunda bulunduğu Anderlecht ulaşmıştı. Ligin gol kralı Tosin Dosunmu olmuştu. 2006-2007 sezonuna yine Anderlecht başladı. Ancak geçen sezonun gol kralı Nancy’ ye transfer olunca ligin gol yükünü Anderlecht takımı dışında sırtlayan bir oyuncu çıkmadı. Gol sayıları lige neredeyse eşit miktarda dağıldı. Ancak Anderlecht’ ten Mohammed Tchite biraz öne çıktı. Kendisi takımının 4’ te 4 yapmasında 4 maçta 6 gol atarak büyük pay sahibi oldu. Ayrıca Beşiktaş’ tan tanıdığım Ahmed Hassan’ da Anderlecht’ te düzenli olarak forma şansı buluyor.

Ligi özetleyen bir paragrafı bıraktıktan sonra biraz daha ayrıntılara boğulalım. Bana kalırsa bu ligde Anderlercht’ in şampiyonluğu ufukta bize göz kırpıyor. 4’ te 4 yapmak bir yana rakiplerini sürklase ederek yeniyorlar. Frutos ve Tchite ikilisi rakip savunmaları darmaduman ediyor. Başka bir açıdan bakarsak Anderlecht’ in rakipleri olarak bizim tanıdığımız Burgge 4 hafta olmasına rağmen 2 mağlubiyet aldı bile. Diğer rakip Standard Liege ise 4 hafta da tam 10 puan birden kaybetti. Ligde geçen sene en büyük sürprizi yapan Zulte Waregem bu sezon UEFA Kupası’ nda mücadele edecek ve onlardan çok bir şey bekleyen yok. Ligde de bu sezon sadece 4 puan toplayabildiler ve onların orta sıralarda kalacağını düşünüyorum.

Geçen sezon ligde bütün takımların yaptığı transferlerden bahsetmiştim. Bu transferlerin içinden birini seçip flaş transfer olarak onu size tanıtmaya niyetlenmiştim ama yapılan transferlerin hiç biri flaş kategorisine girmiyor. Toplam 18 takım bir tane bile tanınmış bir oyuncu transferi yapamadı. Bu ligin bu kadar heyecanlı geçmesinin tek nedeni Belçikalı oyuncuların yeteneklerini hep son noktaya zorlamaları. Eğer Belçikalı oyuncuların yetenekleri biraz daha alt kademede olsa bu ligin reyting çekeceğini düşünmüyorum.

Flaş transfer hiç olmadı derken bunu lige gelen oyuncular kategorisinde anlatmak istemiştim. Flaş bir transfer oldu ama bu gelen değil giden bir transfer oldu. Vincent Kompany Belçika’ dan ayrıldı ve Bundesliga’ nın yolunu tuttu. Ligin tek yıldız adayı da ligden ayrılınca Belçika Ligi değerini iki basamak daha kaybetti. Ancak ligin yıldızının bir savunma oyuncusu olması da düşündürücü.

Bir yazının daha sonunda geldik herkese mutlu günler dilerim.

Hiç yorum yok: