İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

11.05.2008

La Liga; Geride Kalan Dokuz Hafta

La Liga’da sezonun ilk dokuz haftalık kısmı geride kaldı. Ligde neler oluyor bir bakalım.

Yeni Bir Dream Team Mi?

Guardiola Barça’nın başına geçtiğinde çok memnun olmuştum. Barça futbol ekolünden yetişmiş, Cruyff’un öğrencisi olmuş Guardiola’nın futbol zihniyetinin iyi sonuçlar doğuracağını düşünmüştüm. Barça sezona oldukça kötü başladıktan sonra ligde yedi, ş.liginde de üç maçı birden kazandı. 10 maçlık bu seride ligde 27, ş.liginde ise 10 gol attılar. Barça’yı izleyenler özellikle de son haftalarda adeta gözlerine inanamıyorlar. Ortaya konan mükemmel futbol, atılan birbirinden şık goller vs… Barça’yı izlemek harika. 90’ların başındaki Dream Team geri mi döndü acaba? Bu takıma Dream Team 2 diyebilecek miyiz!

Guardiola klasik onbirinde sahaya yedi tane alt yapıdan yetişmiş oyuncu çıkarırken, genç oyunculara verdiği önemi; Busquets, Victor Sanhez, Pedrito gibi yeteneklere şans vererek de gösteriyor. Bakalım Barça’nın keyifle izlediğimiz, rakiplerini ezen futbolu daha ne kadar sürecek.

Hollandalı Real

Barcelona, 90’lı yıllarda Hollandalı önemli yıldızları kadrosuna katarak; total futbolu kendi içerisinde tamamen yerleştirmişti. Sıra Real’e geldi anlaşılan. Geçen sezon başlayan Hollandalılaşma, Schuster’in öncülüğünde sürüyor. Nistelrooy, Sneijder, Van Der Vaart, Robben ve Drenthe ile Real Madrid de Hollandalı oldu. Göze hoş gelen futbollarını sürdürüyorlar. Kalelerinde çok gol de görseler, gol noktalarında oldukça iyiler. Higuain de şu ana kadar takımın en çok öne çıkan ismi oldu. Ne var ki bu tempoları Barça’ya rakip olacak düzeyde değil henüz.

Buna Hortum Diyelim; Sevilla, Barcelona, Real Madrid, Villarreal

La Liga’da bu sezon fikstür çok tuhaf ve zor bir seriyi ortaya çıkardı. Takımlar sırasıyla; Sevilla, Barcelona, Real Madrid ve Villarreal ile karşılaşıyorlar. Bu seriye giren takım da dağılıyor haliyle. Hangi takım girdiyse bu hortumun içine, doğal olarak içinden çıkamadı. Racing bu seriye ilk başlayan takım oldu. Onlar iki puan alarak tamamladılar. Sonrasında Sporting girdi ve dört maçta 18 gol yiyerek ikinci lige geri mi dönüyoruz acaba dediler. Tabiî ki sıfır çektiler. Espanyol iki puan alırken, Athletic Bilbao sıfır çekti.

Atletico Madrid çok iyi başlamıştı lige de ş.ligine de. Ne var ki bu seri onları da dağıttı ve 4-2’den dönüp, 4-4 berabere kaldıkları Villarreal maçı dışında puan alamadılar. Almeria seriyi sürdürüyor şimdilik bir puan aldılar. Betis de seriden bir puan çıkaranlardan ama onlar rakipleri daha çok zorlamayı başardılar.

Ne diyelim, Allah bu dört maçlık seriye giren tüm takımlara yardımcı olsun.

On Yıl Sonra La Liga ve El Molinon

On yıllık aradan sonra Sporting Gijon tekrar La Liga’ya yükseldi. La Liga’nın köklü kulüplerinden biri olan Sporting, 1997-98 sezonunu sadece 13 puan toplayarak tamamlamış ve 2.lige düşmüştü. Verilen on yıllık aranın ardından, lige beş maç kaybıyla hem de kalelerinde gördükleri 20 golle başladılar. Ne var ki bu kötü gidişi çabuk düzeltip, son dört maçı kazanarak, taraftarlarını mutlu ettiler ve La Liga’ya verilen o kadar aranın ardından kolay kolay buradan ayrılmayacaklarını gösterdiler. Birkaç kelime de Sporting taraftarına. El Molinon La Liga’nın güzel stadlarından biri ve o stadı dolduran Gijon seyircisi müthiş tezahüratlarıyla takımlarına önemli bir destek veriyorlar. Hatta deplasman maçlarında bile takımlarının yanlarındalar. Umarım devamı gelir.

Osasuna Ne Zaman Gol Atacak?

Ligin galibiyetsiz tek takım Osasuna. İlk beş maçta dört beraberlik ve bir yenilgi alan, iki gol atıp üç gol yiyen Osasuna, Ziganda’nın görevine de son verdi. Camacho ile çıkılan üç maçta da mağlubiyet almaları ve gol atamama sorunun devamı, bu değişikliğin de pek bir işe yaramadığı izlenimini veriyor. Dokuz maçta sadece üç gol atabildiler. İnsan düşünmeden edemiyor, acaba yılsonuna kadar yirmi golü bulabilecekler mi diye. Devre arasında hücuma transfer yapmaları şart. Zaten gol atacak doğru düzgün futbolcuları da yok. Geçen sezon ligde zor kalmışlardı sanki bu yıl, kurtaramayacaklar gibi.

Futbol güzel, sonuçlar berbat!

Athletic Bilbao, ilk beş maçta beş puan almıştı. Sonrasında ise hortuma girdiler ve sıfır çektiler. Real Madrid, Barcelona maçlarında oynadıkları güzel futbol, diğer maçlarda da sürmüyor değil. Caparros’un takımı gerçekten göze hoş gelen bir oyun ortaya koyuyor. Ne var ki sonuçlar çok kötü. Beş puanda kaldılar ve 19. sıradalar. Ben bu takımdan umutluyum yine de.

Koeman Gitti, Yaşasın Emery!

Kadro çok iyiydi; Flores gitti, Koeman geldi. Takım tarihin en kötü dönemlerinden birini yaşadı geçen sezon. Kupa kazanıldı, teselli oldu. Bu sezona ise Almeria’nın başarılı teknik direktörü Emery ile başlandı. Giriş harikaydı. İlk yedi maçta 19 puan alındı. İki haftadır ise bir düşüş var. Kazanılan sadece bir puan var.

Kadro zaten kaliteliydi. Ekonomik sorunları olduğunu bildiğimiz Valencia takımı bu sezon çok önemli transferler falan da yapmadı. Kadroyu korudular. Villa, Silva, Morientes, Joaquin, Vicente, Mata, Albelda, Fernandes, Baraja, Albiol, Marchena, Alexis, Miguel gibi kaliteli oyuncularıyla bu sezon en azından ş.ligi bileti almak istiyorlar.

Villarreal; Kaldığı Yerden Devam

Geçen sezonun ikincisi Villarreal, kaldığı yerden devam ediyor. Ligde yenilmeyen tek takım onlar. Ş.liginde Manchester deplasmanı dahil orada da kaybetmediler. Pellegrini’nin takımı aynı yolda devam ediyor.

Bizimkiler Ne Durumdalar?

La Liga’da bu sezon oyuncu sayımız arttı. Nihat sakatlık sorunu yüzünden henüz ortaya çıkabilmiş değil. Sakatlığı yüzünden uzun süre kadroda yer alamayan Ersen Martin, sakatlık sonrası oynamaya başlar başlamaz kupa maçında kırmızı kart gördü. Ortaya bir şey koyabilmiş değil ikinci senesinde.

İbrahim Kaş, Getafe’de her maç yedek olmak durumundan henüz kurtulamadı. Necati ikinci ligde Sociedad formasını zaman zaman giyiyor. Mehmet Aurello ise oyuncularımız arasında en başarılı olanı. Her maçta başarıyla formasını terletiyor. İspanya’da da Türkiye’deki gibi başarısını sürdüreceğe benziyor.

Hiç yorum yok: