İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

11.05.2008

Yeşil Sahalardan Bir Yıldız Daha Kaydı: François Sterchele !!!

Futboldan bir yıldız adayı daha kayıp gitti. Ancak bu sefer onu futbolseverlerden ayıran sebep ne yazık ki talihsiz bir trafik kazası oldu. Evet 2 gün önce hayatını kaybeden Belçikalı milli oyuncu ve gol kralı Rode Duivel François Sterchele'den bahsediyorum.

Belçika'nın Vrasene kasabası yakınında Porsche marka arabasıyla yoldan çıkarak ağaca çarpan ve kullanılmaz hale gelen arabanın daha sonra alev alan otomobilde hayatını kaybetti. Daha sonra yapılan incelemelerde Porsche marka arabanın gerçekten insanın içini sızlatacak görüntüleri Sterchele'nin hız tutkusunu galiba acı bir şekilde bizlere gösterdi. Yapılan incelemelerde kazanın olduğu sırada Sterchele'nin yaklaşık 200 km'lik hızla aracı kullandığı açıklaması geldi. Bu acı olay Belçika'da Club Brugge taraftarı olan ve olmayan tüm futbol severleri göz yaşlarına boğdu.

Benim de yakından takip ettiğim ve de gelecek için daha çok şeyler beklediğim golcü oyuncunun dilerseniz futbol kariyerini tekrar hatırlayalım.

François Sterchele

26 yaşındaki oyuncu futbol hayatına 2000-2001 yılında Club Luik formasıyla başladı. Daha sonra 2001-2004 yılları arasında Kelmis takımının formasını giydi. Bu takımlarda gösterdiği performanslar sonunda 2004-2005 sezonunu 2. Lig takımı OH Leuven formasıyla geçirdi ve attığı 29 golle adından söz ettirecek bir golcü olacağının sinyalini verdi. Şuan Club Brugge'ün antrenörlüğünü yapan dönemin Charleroi teknik direktörü Mathijsen gibi genç yetenek avcısı onu Charleroi takımına transfer etti ve 2005-2006 yılında ilk 1. Lig deneyimini 9 golle tamamladı. 2006-2007 sezonunda ise sürpriz bir şekilde 750. 000 € karşılığında Germinal takımına transfer oldu ve beklenen patlamayı da bu takımda gerçekleştirdi. GBA formasıyla 2006-2007 sezonunda tam 21 gol atarak Belçika'nın yeni gol kralı ünvanını kazandı. Daha sonra Charleroi'den onu belkide bu noktalara getiren isim Mathijsen'in Club Brugge'le anlaşmasından sonra Sterchele'yi de unutmayarak Club Brugge takımına 3 milyon €'ya transfer etti. Aynı zamanda Belçika Milli Takım kurmaylarının da dikkatini çeken genç golcü Belçika Milli Takımı formasını da 5 kez giymeyi başardı. Şuana kadar formasını giydiği Club Brugge takımıyla da 11 golü vardı Sterchele'nin.

Evet François Sterchele'nin bu talihsiz kazası tüm Belçika'yı yasa boğsa da o arkasında bir çok gol ve bir çok başarı bıraktı. Bazı Türk kulüpleri de dahil İngiltere ve Hollanda takımlarından da teklifler alan Sterchele hayatının bu bahar yıllarında belkide hayaline bir adım daha yaklaşacekken ne yazık ki hız tutkusunun kurbanı olmaktan kurtulamadı.

Yeşil sahalardan son dönemlerde kayan bu yıldız adaylarından sonra üzülmemek ve keşke dememek ne yazık ki mümkün değil. Dileğimiz artık bu isimleri sadece futbol sahnelerinde duymak ve böyle kötü haberlerle bir daha karşılaşmamak. .

26 yaşında hayata gözlerini yuman Sterchele'nin gollerini artık bulutların üzerinde atacağını umarak ona ortakafagol. com ailesi olarak Güle Güle demek istiyorum !!!

Hiç yorum yok: