İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

15.05.2008

Üzgünüm

Belçika Ligi 11 Mayıs günü itibarı ile sona ermiş bulundu. Size lig hakkında yorumlarda da bulunacağım ama ilk olarak ana sayfada Emir Toygus arkadaşımızın imzasıyla okuyabileceğiniz yazıda olduğu gibi ben de Sterchele için birkaç satır karalama düşüncesindeyim.

Geçen sezon ligin gol kralı olarak benim sezon sonu dikkat çeken oyuncu köşeme kendisi dahil olmuştu. Ancak bir internet sitesinde haberi gördüğüm anda moralim alt üst oldu. Haberin başlığı Belçika Sterchele’ ye ağlıyor idi. Aceleyle sayfayı açtığımda daha hayatının baharında, kariyerinin başında ve belki de en güzel günlerinde olan bu genç insanın arabasıyla yolda giderken geçirdiği kaza ile hayatını kaybettiğini öğrendim. Onu evrensel futbol dünyası adına kaybettiğimiz için üzgünüm, onu milli takımımıza karşı izleyemeyeceğimiz için üzgünüm, genç bir insanın can vermesi yüzünden çok üzgünüm. Hepimizin başı sağ olsun.

Son haftaları bu olayın gölgesinde kalan ve heyecanın pek görülmediği Belçika Ligi de bizim ligimiz gibi 34. hafta sonunda sona erdi. Bir önceki yazımda sizlere Brugge şampiyon olur şeklinde bir yorum yapmıştım ama Belçika Ligi her zaman ki yeteneğini gösterdi ve beni yine şaşırtabildi. Standard Liege sezonu şampiyon bitirme başarısını gösterdi ama beni asıl şaşırtan en azından ikinciliğini beklediğim Brugge’ ün üçüncü sıraya düşmesi ve hayal kırıklığı diye geçen bir sezon olarak düşündüğüm Anderlecht’in yine bir şekilde ikinci sırayı kapması oldu. Bu lig daha nelere kadir?

Bu tablonun ardında Liege ekibi direkt olarak Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkı kazandı. 2. sıradaki Anderlecht geçen sezon temsilcimiz Fenerbahçe’ye kaybettiği üçüncü turdan kupaya dahil olma hakkı kazanmak için mücadele edecek. Ligi 3. sırada bitiren Brugge’ e ise Kupa2 yolu göründü. Ligi son sırada bitiren Moleenbeek ise bir alt ligin yolunu tuttu. 17. sıradaki Sint Truiden ise alt ligin ikincisi, üçüncüsü ve dördüncüsü ile play out oynayarak ligde kalmaya çalışacak.

Şampiyon

Uzun zamandır şampiyon olamayan Liege takımı sonunda bu sezon mutlu sona ulaşabildi. Genç kadroları ve mücadeleci oyuncuları sayesinde son dönemlere kadar potada kalmayı başardılar ve son dönemde yaptıkları atakla ipi göğüslediler.

Kadrolarında çok göze çarpan oyuncu olmasa da takım oyununu sahaya iyi yansıttıkları ve birlikteliklerini korudukları için çoğu maçı geriden gelip kazanmayı başardılar. Tecrübe açıklarını bu şekilde kapatmayı başarabildiler. 2007-08 şampiyonunu ben de kendi adıma kutluyorum.

Anderlecht

Şampiyonlar Ligi elemelerinde onları rahatça 180 dakika izleyebildik. Bizi pek zorlamasalar da Tchite gibi Biglia gibi Boussaffa gibi temsilcimiz Serhat gibi Goor gibi tek tek bakıldığına iyi oyunculara sahip olmaları onları yarışta bir adım önde tutuyordu ama önce Tchite’nin satılması sonra Uefa Kupası’ nda zorlayan maçların dönüşünde puan kaybedilmesi onları şampiyonluktan uzaklaştırdı.

Son dönemde yaptıkları atak sayesinde Şampiyonlar Ligi vizesini alsalar da gelecek sezona takımı yeniden yapılandırmaları gerekiyor. Takımın bir bölümü çok genç diğer bölümü de çok yaşlı. Bu iki fark arasındaki yaş aralığında birkaç oyuncu takım dengesini sağlayabilir. Serhat’a da tavsiyem bir an önce gözümüzün önünde bir yer gelmesi. 2008’ de izleyemeyeceğiz ama 2010 Dünya Kupası’ nda takımımızda yer almalı.

Club Brugge

Onların ne yaptıklarını kendileri dahil kimse bilmiyor. Bir bakıyorsunuz çok kötüler, bir bakıyorsunuz şampiyonluğa oynuyorlar bir bakıyorsunuz lig bitmiş 3. sıraya düşmüşler. Acilen takımsal istikrarlarını sağlamalılar. Kadrosal olarak çok eksikleri bulunmuyor. Birkaç takviyeyle gelecek sezonu şampiyon kapatabilirler. Ancak Sterchele’ nin yerini acele doldurmaları gerekiyor. Gelecek sezon onları çok farklı şekilde görebiliriz.

Sevgili okular her yazımda yaptığım dikkat çeken oyuncu bölümümü bu yazımda, Sterchele’ nin geçen sezon sonu bu köşede yer alması ve 5 Mayıs günü hazin bir şekilde vefat etmesi nedeniyle onun anısına boş bırakıyorum. Hepinize mutlu günler…

Hiç yorum yok: