İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

3.09.2010

Kelinden Öpeyim Galliani


Geçen günlerde NTV Spor'da Gol programını izlemekteydim. Güntekin Onay ve Ersin Düzen Türkiye spor programları genel kalitesinin çok üzerinde bir program yapmaktalar. Avrupa Liglerinden konuşulduğunda Serie A'da büyük favorinin Inter olduğunu ve diğer takımların kadro kalitesi bakımından Inter'e yanaşamayacaklarından bahsetmişti ki gerçek de buydu.


Ancak transferin son gününde Milan'ın yaptığı transferler direkt İtalya futbolunu etkileyebilir. Zlatan gibi bu ligi çok iyi bilen fizik olarak bu lige biçilmiş kaftan olan bir oyuncunun yanı sıra Robinho gibi bir yıldızın da getirilmesi büyük iş. Her ne kadar ben Robinho hazretlerini sevmesem de göze hoş gelen bir oyuncu olduğunu söyleyebilirim.


Bir Milan taraftarı olarak bu yıl umutluyum. Savunmamızda halen dedeler oynasa da geçen yılki Silva-Nesta ikilisi uyumu mükemmel. Bunları yedekleyebilecek Yepes ve Paspas (ismi çok karışık yazamıyorum) da gayet yeterli görünmekte. Kalede ise Abbiati ve Amelia gibi orta güvenilirlikli iki kaleci var.


Prince Boateng'i Gana formasıyla izledim çok da beğendim. Transferi de doğru hamle ancak Emerson, Flamini gibi kalite isimlerin bozamadığı Ambrosini Gattuso Pirlo üçlüsünü bozar mı onu zamanla göreceğiz. Flamini ve Boateng'in yanına emektar Seedorf'u da eklersek güzel bir orta alan rotasyonu elde etmiş oluyoruz.


Gelelim hücuma. Geçen yıl Borriello, Huntelaar ve İnzaghi üçlüsüyle sezonu geçiren ekibin artık İbra gibi yıkılmaz bir forveti var. Yanına Dinho, Robinho, Pato gibi üç tane teknik kapasitesi yüksek oyuncuyu değiştirerek koayrsanız tehlikeli bir üçlü yaratırsınız. Topun girmemek konusunda inatçı olduğu dakikalarda ise elinizde X factor bir Pippo olur ki baldan kaymak.


Kaka'dan gelen parayı vakitli değerlendiren Galliani'yi tebrik ediyor ve Kaka'yı satmasının da artık bir plan içinde olduğunu düşünüyorum. Malum futbolcu sağlığı konusunda en çok araştırma yapan takımlardan birisi Milan ve Milan Lab gibi enteresan bir oluşumları da var. 41lik Maldini böyle bir sağlık ekibinin sayesinde bu kadar formda uzun yıllar oynayabiliyor.


Kaka'nın 2007 kışında diz sakatlığının olduğunu ve Galliani'nin çok üzgün olduğu konusunda haberler okudum. Sonra Real geldi ölümcül bir para karşılığında Kaka'yı aldı ve gitti. Peki Kaka İspanya'da henüz oynayabildi mi? Hayır. Bunun sebebi ise sakatlıklar mı? Evet. Peki bu adamın kronik sakatlıklarını Milan LAB görmüş olup yönetim gerekli şekilde bilgilendirilmiş olabilir mi?


Belki....

Gelelim Serie A'ya.. Geçen yılki CL zaferinden sonra Inter Jose'yi ve Balotelli'yi kaybetti. Yerine düzgün bir transferleri yok, inatçı Rafa'dan başka. Rafa'nın rotasyon manyaklığı Moratti'nin başına çorap örebilir. Keşke Sinisa Mihajlovic gelseydi kanımca daha uygun olurdu.

Juve'de ise herşey baştan başa değişti. T.D'ye Del Neri, genel direktörlüğe de Marotta geldi Doria'dan. Marotta efendi de eline süpürgeyi alıp takımın yarısını temizledi. Trezegol, Poulsen Diego, Camoranesi, Cannavaro, Zebina hatta Giovinco gibi isimler çeşitli şekillerde kapı dışarı edildiler. Yerlerine de Krasic, Pepe, Quagliarella gibi kaliteli ama az kariyerli adamlar geldi. Bakalım bir yeniden doğuş gösterebilecekler mi?

Başkentin düşman kardeşleri de boş durmadılar. Kırmızılılar son gün boşa çıkan Borriello'yu, alemci Adriano'yu, bir de Simplicio'yu kadrosuna kattı. Lazio ise Kolarov'u iyi bir paraya City'e okutup o paralarla Hernanes Garrido ve Bresciano gibi mühim adamları kadrosuna kattı. Napoli ise Cavani'yi alıp Quagliarella'yı Juveye yolladı. Sezonun transferde kaybedeni ise Simplicio, Kjaer, Bresciano, Cavani gibi önemli isimleri yollayıp takımı ismi duyulmamış pek çok oyuncuyla dolduran Palermo oldu. Ya yeni gelen oyuncularla kasayı doldururlar ya da başkan Zamparini ocakta herkesi kovar.

Kısa bir Serie A değerlendirmesiyle karşınızda oldum. Saygılarımla.

4 yorum:

Mehmet Reşit dedi ki...

Yakında kapsamlı bir Robinho güzellemesi yazarsın sen.

İbrahimovic neyse de, Robinho ne yahu? Halı sahada takımıma almam, o derece. Git Dünya Top Sektirme Şampiyonası'ndan adam seç daha iyi.

Mehmet Reşit dedi ki...

Bu Brezilyalılar da virüs gibi yayılıyorlar ha! Leonardo'yu severim ama sirke dönüyor takım.

Övünç Şentürk dedi ki...

Leonardo'mu kaldı hocam ?? Allegri oldu Milan'ın teknik direktörü.

Robinho salt yetenek bakımından dünyanın en iyi 3-5 oyuncusundan biridir ama Messi yada Ronaldo'nun 100'de 1 i kadar çalışma ahlakına ve futbol sevgisine sahip olmadığı için halı saha takımlarına bile almam gibi argümanlarda adı geçer ...

Mehmet Reşit dedi ki...

Leonardo göndermesi, teknik direktörlüğüne değil, iadereciliği ile başlayan sürece idi. Dida, Rivaldo, Roque Junior, Kaka, Cafu, Amoroso, Digao, Ronaldo, Oliviera, Emerson, Pato, Ronaldinho, Silva... Bunlar Leonardo sonrası takıma gelen Brezilyalılar'dan bir demet. Ama eğreti durmuş, evet.

Robinho, her üç Brezilyalı'nın dördü gibi kendine müslüman bir futbolcu; mesela pas atacağı zaman topun nereye gittiğine değil, kendi ayağından nasıl çıktığına bakangillerden. Oyunun ve sahanın varlığını algılamaktan aciz. Onun için Robinho'nun yetersizliği, çalışma ahlakının eksikliği değil, zihinsel fonksiyonlarının gelişmemişliğidir derim ben.