İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

2.09.2010

Trabzonlu Fatih Tekke!


Trabzon’un ikiye bölüneceği bir gelişme daha. Fatih Tekke’yi Beşiktaş kaptı. Hem de transferin son gününde, son anında. Beşiktaş tarihinin en büyük transferi, övünebilirler. Özelliklerini herkes ezbere biliyor. Onun özelliklerinde çok az forvet oyuncusu var. Santrafor da oynar, forvet de. Orta alanın ortasında da oynar. Nitekim Trabzonspor’un orta alanında da oynadı.

Yaşının geçtiğini düşünenler yanılabilir. Türkiye ligini en az 3 sene daha rahat götürür. İstatistiklere göre, ortalaması 15 gol. Beşiktaş enayi takımı mı, en kritik yerine, en dar zamanda yaşı 33 olan bir adamı alsın? Yaşına itiraz edenlerin sonuna kadar karşısındayım.

Neden? Bir adam alırsın yaşı 23. Genç, enerjik. Bu adama yatırım yapalım dersin, yaşı 28’e gelir, sana yüktür. Gitse de kurtulsak diye bakarsın. Sonuç ne? Beş yıl kaybetmişsin. 23 yaşında hiçbir zaman üst düzey olamayacak bir adam mı, 33 yaşında yeteneklerinden, futbol bilgisinden, futbolculuğundan emin olacağın bir adam mı?

Futbol koşu oyunu değil. Maç ortasında verilen futbol istatistiklerinin de çok önemi yok. Yani belirleyici değil. Liverpool, Trabzon’u koşturdu, sonra 2 gol atıp maçı aldı götürdü. Avrupalı sonuç alıyor, biz ise saha içinde ne kadar çok koşarsak o kadar farklı kazanacağımızı sanıyoruz. Bu yaş mevzuu da buna benziyor. Fatih Tekke iyi ama 33’ünde olmasa diyenler yanlış yolda. Çıktı yarın öbürgün İnönü’ye, ne yapacak? 5 bin metre koşusuna mı hazırlanacak? İşi gol atmak değil mi? Gol attırmak değil mi? Takımına oynamak değil mi? Maçın sonucunu değiştirmek değil mi? Bence hepsini yapar.

Tekke Gaziantep’teyken Beşiktaş yine talip olmuştu ama Özkan Sümer erken davranmış ve onu geri almıştı. Samet Aybaba’nın da katkılarıyla. O da kapris yapmadı, istedi Fatih’i. Zaten Fatih ondan sonra aldı yürüdü. Trabzonspor’a 8 milyon Euro’ya yakın para kazandırdı. Daha ne olsun?

Trabzonsporlular nasıl sınav verecek onu bekliyoruz. Onun Beşiktaş’ta başarısız olmasını isteyen Trabzonsporlular olacak. Sayıları az değil. Benim gibi çok başarılı olmasını isteyecekler de vardır. Trabzonsporlular, Tekke’yi desteklememeliler. Tekke, Beşiktaş’taki Trabzon’dur.

Bir sözüm de Trabzon medyasına;

Trabzon medyası Fatih Tekke konusunda ne bir lobi oluşturabildi ne de bunun için elini oynattı? “Transferler geç kaldı, nerede o adam, nerede bu adam” diye dövünenler, işine geldiği zaman istedikleri oyuncu için baskı kuranlar, gerçek bir Trabzonlu için 3 maymunu oynadı. Vasat yabancılara methiye düzenler, iki senede 4 gol atanları dünyanın en büyük topçusu diye bize yutturanlar, Fatih’in Trabzonspor’da olmamasının sorumlusu olarak akıllarda kalacak. Onu Trabzonspor’a kazandırmayanlar, kulüp kapılarını ona kapatanlar, ‘Biz varken o asla olamaz’ diyenlere Volkan Konak’la cevap verelim:

“Tarihin çektiği fotoğrafta onların bir gözü kapalı çıkacak”

1 yorum:

Hakan Özkan dedi ki...

Galatasaray'lı olmama rağmen, sırf onu daha fazla izleyeceğiz hakkında daha fazla konuşacağız diye, Kewell'ın sözleşme yenilemesinden sonra bu sene en fazla sevindiğim transfer haberi bu oldu!

http://hagininkosani.blogspot.com/2010/09/fatih-tekke-besiktasta.html