İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

2.07.2011

Galatasaray ve Kaleci

Kısmetse mevcut transfer döneminde yapacağı bir hamleyle Galatasaray, son uzun soluklu kalecisi Mondragon sonrası dördüncü kez kaleci tribine girecek.


Şahsi kanaatim, yeni yönetimin transfer döneminde yapacağı en akıllıca hareket, kaleci transfer etmeyip kadrodaki mevcut kalecileri de takımdan göndererek önümüzdeki sezonun maçlarına 10 kişi çıkmak olur. 3 defadır, aralarında Avrupa'nın kalburüstü takımlarından dünya çapında isim yapmış olanlar da olmak üzere, yabancı kaleci transfer edip iki haftada tefe koyan ama buna rağmen senelerdir orta sahasında Mustafa Sarp ve Barış Özbek ile oynayan bir takıma ve camiasına müstahaktır.

Tek maçla kapının önüne koyduğu Enke faciası sonrası, hem Rüştü'ye yeni bir şans vermiş hem de Volkan'a güvenmiş Fenerbahçe ile kıyaslandığında Galatasaray, arkasında durmak için bir kaleciden tam olarak ne bekliyor? Fevzi Elmas, Aykut Erçetin, Orkun Uşak, Morgan De Scantis, Leo Franco, Robinson Zapata... gibi yerli, yabancı, genç, tecrübeli ve bunların kombinasyonları dahil sürüyle üst-niteliğe sahip kaleci transfer edip duran Galatasaray'ın; yönetimine, teknik ekibine, taraftarına velhasıl topyekun camiasına, desteklemeleri için ne cins bir kaleci lazım?

2000 Sendromu'nun bir uzantısı gibi bu; Galatasaray, içerisinde gol mol yemeyen bir kalecinin de yer aldığı, mücadele ettiği tüm kupaları kazanan bir takım kuracak ve mesele hallolacak.

1 yorum:

İlker dedi ki...

o değilde bu lauro ne iştir? senin kaleci antrenörün, memleketinden bir kaleci tavsiye ediyor. Anlaşıyorsun fln. Sonra taraftar burun kıvırdığı için vazgeçtim dünyanın parasını kıymak için tekrar muslera'ya mı dönüyorsun?