İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

30.08.2013

Şampiyonlar Ligi Kuraları




Geçtiğimiz yıl kura çekiminden sonra Galatasaray'ın analizini yaparken " 6 yıldır Şampiyonlar Ligi'nde oynamayan, yeni kurulmuş bir takımın hepimiz için kapalı kutu olduğunu" vurgulamıştım. Bu sezon daha sağlıklı ön-yorum yapabiliriz.

Öncelikle şunu söylemek gerekir ki kura çekimine 3. torbadan katılan bir takım için önemli olan 2. ve 4. torbadan gelecek rakiplerdir. Bir 3. torba takımı gruplara ikincilik hedefi ile girer ve bu nedenle iyi bir 2. torba kurası ile çok rahatlar. Geçtiğimiz yıl Galatasaray ikinci torbadan gelebilecek en iyi takımı(Braga) çekmişti, bu yıl en kötüsünü çekti(Juventus). 4. torba ise bu yıl geçtiğimiz yıla göre oldukça zordu. Ve zorlu takımlar içinden Kopenhag'ın gelmesi bir açıdan iyi gibi. En azından Galatasaray'ın ciddi bir üçüncülük şansı var ve UEFA Kupası'na gitmesi halinde bu kupada çok iddialı olabilecek bir kadrosu var.

1. torbadan bahsedelim biraz da. Ben bir çok kişinin aksine Real Madrid'in çok iyi bir kura olduğunu düşünüyorum. Arsenal-Benfica-Porto tarzı bu torbanın nispeten zayıf takımlarından biri gelseydi, işler iyice karışabilirdi. Oysa Real Madrid Juventus'tan iki maçta 6 puan alabilecek bir takım ve bunu yaparsa(Juventus en kritik süreçte 3. ve 4. maçları Real ile oynayacak) Galatasaray için son derece şık olur. Hatırlayalım, geçtiğimiz yıl Braga 3. ve 4. maçları Manchester ile oynadığı için gruptan çıkamamıştı.

Şimdi gelelim Galatasaray'a. Galatasaray'ın geçtiğimiz yıl Manchester, Schalke, Real Madrid gibi zorlu takımlara karşı gösterdiği oyun ve aldığı skorlar gayet iyiydi. Bu grupta da hiçbir maçta ezileceğini sanmıyorum. Galatasaray'ın oturmuş ve güçlü bir kadrosu var, başarılı olmak için şu an için her şey mevcut. Eğer herhangi bir terslik sonucu ekstra kötü bir performans olmaz ise ben Galatasaray'ın bu grupta ses getireceğini düşünüyorum. Bu tip zor grupların bir avantajı şudur: Bir çok futbolseverin odaklanacağı bir grup olacak ve bu grupta gösterilecek güzel bir performans Galatasaray için ciddi reklam olacaktır.

Son olarak diğer kuralardan biraz bahsedeyim: Arsenal-Marsilya-Dortmund-Napoli grubu gerçekten efsane. Müthiş bir heyecan olabilir. Ajax ise geçtiğimiz yıl ölüm grubuna düştükten sonra bu yıl da Barcelona-Milan grubuna düştü, adamlar şanssız.

Hiç yorum yok: