İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

19.08.2005

İskoçya'da Yeni Sezon

Merhaba,

Bu haftadan itibaren İskoçya Premier Ligini sizlere sunacağız. Ada futbolunun en tipik özelliklerini muhafaza eden İskoç Futbolu maalesef eski günlerini arıyor. Bünyesinde Celtic, Glasgow Rangers, Aberdeen, Dundee United gibi köklü ve Avrupa Kupalarında başarılara imza atan takımları barındıran ve hiç bir zaman stadyumların boş kalmadığı maçlara sahne olan İskoçya Premier Ligi hakkında her hafta güncellenecek sayfamızda haftanın sonuçları ve maçların değerlendirmeleri ile birlikte gelecek haftanın programını da bulabileceksiniz. Bununla birlikte, İskoç futbolunun efsaneleri, unutulmayan maçlar, stadyumlar ve takımlar hakkındaki bilgiler gün geçtikçe içeriği zenginleşecek olan sayfamızda yer alacaktır. Yorum ve önerilerinizi aşağıdaki e mail adresime gönderebilirsiniz. İlginiz için şimdiden teşekkür ederiz.

İskoçya Premier Liginde 3. Hafta

İskoçya Premier Liginde 3. hafta karşılaşmaları Cumartesi ve Pazar günü oynanan maçlarla tamamlandı. Haftanın sürprizi hiç şüphesiz geçen senenin şampiyonu Glasgow Rangers’in deplasmanda Aberdeen’e 3-2 yenilmesiydi. İskoç futbolunun iki efsanevi takımının karşılaşmasında Aberdeen bu sezon ilk galibiyetini ezeli rakipleri Glasgow Rangers karşısında alarak taraftarlarını sevince boğdu ve puanlarını 4’e yükseltti. Glasgow ekibinin puanı ise 3 hafta neticesinde 6 da kaldı. Karşılaşma sonrası , Rangers menajeri Alan McLeish mağlubiyette Frernando Rickssen’in gördüğü kırmızı kartın önemli bir rol oynadığını belirtti.

Öte yandan, Glasgow kentinin yeşil beyazlı takımı Celtic kendi sahasında ligin yeni takımı Falkrik’i 3-1 yendi ve şampiyonlar ligi 2. tur ön eleme maçında ve ligin ilk haftasında yaşanan hayal kırıklıklarının artık geride kaldığını gösterdi. Celtic 3 maçta 2 galibiyet ve 1 beraberlikle 7 puanla, ligin sürpriz lideri Hearts’ın 2 puan gerisinde 2. sıraya yükseldi ve ezeli rakibi Glasgow Rangers’ın üstüne çıkmış oldu.

Premier Ligde bir başka önemli maç kuzeyin köklü ancak son yıllarda taraftarlarını üzen ve bu sene Dundee kentinin tek takımı olarak Premier Lig’de yer alan Dundee United’ın sahasında Tannadice Park’ta Dundee United ile Hearts arasında oynandı. Hearts yıllardır süren istikrarlı çıkışını bu sene de devam ettiriyor. Bordolar Dundee United’i 0-3 gibi net bir skorla yendiler ve 3 hafta içinde 9 gol averajı yakalayarak 1. sıradaki yerlerini bu hafta da korumayı başardılar. Hearts’ın çıkışı ligin ilerleyen haftalarında da devam ettiği takdirde İskoçya Premier Ligi hak ettiği ilgiyi yakalayacaktır kanaatindeyiz.

İskoçya Premier Liginde 3. haftanın diğer karşılaşmalarında alınan sonuçlar ise şöyle idi:

Dunfermline 0-1 Inverness
Hibernian 3-0 Livingston
Kilmarnock 4-1 Motherwell

İskoçya Premier Liginde Gelecek Hafta

İskoçya Premier Liginde 4. haftnın karşılaşmalarının tümü 20.08.2005 Cumartesi oynanacak.

4. haftanın en önemli karşılaşması şüphesiz bir Glasgow klasiği olan Glasgow Rangers-Celtic derbisi olacak. Mavilerin evi olan Ibrox stadyumundaki karşılaşma izlenmeye değer. Umarız birgün TV kanallarımız İskoçya Futboluna, en azından Glasgow derbilerine ilgi gösterir ve Türk izleyicisi bu müthiş atmosferri sadece 2 dakikalık özet görüntülerle değil canlı olarak seyredebilme şansına sahip olur.

4. haftanın bir diğer önemli karşılaşması lider Hearts ile geçen gafta Rangers’ı deviren Aberdeen arasında Hearts’ın evinde oynanacak. Hearts’ın herşeye rağmen kolay bir galibiyet alacağı beklenmekte.

İskoçya liginde 4. haftada oynanacak karşılaşmalarını toplu olarak sıralayalım:

20/08/05 Rangers - Celtic
20/08/05 Falkirk - Hibernian
20/08/05 Hearts - Aberdeen
20/08/05 Inverness - Kilmarnock
20/08/05 Livingston - Dunfermline
20/08/05 Motherwell - Dundee United

Hiç yorum yok: