İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

26.08.2005

Yeni Sezon Öncesi Bir Değerlendirme

Uzun zaman oldu La Liga yazısı yazmayalı. Yeni sezon bu hafta sonu başlıyor bende bu giriş yazımda takımların küçük bir değerlendirmesini yapmayı uygun buldum.

BARCELONA:

Son şampiyon Barça bu yılda sanırım şampiyonluğa ulaşacak. Sezon öncesi İspanya Kral kupasında Betis karşısında izlediğimiz takımın gelecek yıldan devam edeceğini gördük. Bu yıl kadroya PSV’den Mark Van Bommel,Athletic Bilbao’dan Ezquero’yu kadrolarına dahil ettiler. Gençler şampiyonasının yıldızı Messi’den de bu sezon daha fazla yararlanacaklarını düşünürsek ve Edmilson’un sakatlık problemini üzerinden attığını sanırım daha güçlü hale geldiler. Valdes, Sylvinho, Puyol, Marquez, Belletti, Edmilson, Xavi, Deco, Ronaldinho, Guly,Etoo bu yılki ilk onbir olarak görünüyor. Barcelona’nın sadece ligde değil şampiyonlar liginde de en üste çıkmasını bekliyorum.

REAL MADRİD:

Son birkaç yılın hayal kırıklığı Real Madrid önemli değişiklikler yaptı kadrosunda-her ne kadar benim beklediğim ölçülerde olmasa da – Solari,Figo,Samuel üçlüsü İnter’e gitti.-Bu iki takımın arasında su sızmıyor sanırım bakarsınız ilerde Adriano-Ronaldo değişiklikleri de görürüz-kaleci Cesar’ı Zaragozaya,Portillo’yu kiralık olarak Nantes’e verdiler.Uzun uğraşlardan sonra Santos’dan Robinho,Sevilla’dan Baptista,Osasuna’dan Pablo Garcia,River Plate’den Diogo’yu ve son olarak da Sao Paolo’dan savunmaya Cicinho’yu –Ocak ayında-kattılar.Ben Real Madrid’den bu yıl da önemli beklentiler içinde değilim.-Fenerbahçe için birinci torbadan gelecek en hayırlı takım Real olur düşüncesindeyim her şeyiyle -Sezon öncesi para için yapılan uzak doğu maçları da Real’in nasıl olduğu hakkında bize iyi bir fikir vermiyor açıkçası.Bir de Owen ya Newcastle ya da Liverpool ‘a transfer olacak. Bu transfer çok da bir şeyler değiştirmeyecek takımda. Casillas, Salgado,Pavon,Helguera, R.Carlos, Gravesen, Beckham,Zidane,Raul,Robinho,Ronaldo onbiri sıkça karşılaşacağımız bir on bir olacak kanısındayım.

VİLLAREAL:

İlk kez Şampiyonlar liginde oynamayı Everton’ı eleyerek elde ettiler. Bu yıl da geçen yıl ki gibi başarılı olmalarını bekliyorum. Özellikle Ş.Liginde sürpriz yapabilirler. Reina Liverpool’a gitti yerine Banfield kalecisi Barbosa’yı aldılar. Battaglia takımdan ayrılırken Juventus’dan Tacchinardi ‘yi transfer ettiler. Riquelme,Sorin,Forlan,Lucho ‘lu İyi bir Villareal izleyeceğimiz düşüncesindeyim.

REAL BETİS:

Villareal gibi ilk kez şampiyonlar liginde oynayacaklar bunu başarırken de kendilerinden çok daha tecrübeli olan Monaco’yu elediler. Özellikle Ricardo Oliviera ve Joaquin’in geçen sezondan devam edecekleri anlaşılıyor. Betis’i de iyi bir sezon bekliyor. Transfer de kadroyu direk etkileyecek önemli değişiklikler yapmamış görünüyorlar fakat izleme imkanı bulamadığımız oyuncular hakkında ahkam kesmenin de doğru olmadığı kanaatindeyim. Miguel Angel.Xisco gelenler arasında öne çıkanlar. Denilson’da Bordeux’ya kiralandı.

VALENCİA:

Çok flaş transferler yaparak ara verdikleri başarılarına yeniden devam etmek istiyorlar. Kluivert,Edu,Benfica’dan Miguel,Santander’den Reguerio,Zaragoza’dan David Villa transferleri yaparak önemli ölçüde güçlendiler. Bu yıl daha iyi bir Valencia olacak diye düşünüyorum. Baraja, Albelda, Vicente,Aimar, Edu,Villa,Kluivert ile birlikte güzel bir takım oldular.

ESPANYOL:

Geçen sezonun başarılı takımı Espanyol ise bazı transferler yaptılar fakat bunlar ülkemizin pek de bilmediği isimler.O yüzden bu transferler hakkında fazlaca bir şey söylemek istemiyorum. Espanyol hakkında yorum yapabilmek için biraz zaman lazım.

ATLETİCO MADRİD:

Bu takım bu transferleri her yıl yapıyor ama bu sezon en önemli değişikliği teknik direktör de yaptılar. Carlos Bianchi’yi takımın başına getirdiler. Belki de Güney Amerikanın en iyi teknik adamı artık onlar da.Chelsea’dan Kezman,Wolfsburg’dan Petrov,Zaragoza’dan Galletti,Espanyol’dan Maxi gibi önemli transferler yaptılar. Torres’li Atletico bu yıl çok farklı olacak diye düşünüyor ve şampiyonlar ligi bileti alabileceklerine inanıyorum.

SEVİLLA:

En iyi oyuncuları Baptista ve teknik direktörleri gitti fakat Luis Fabiano(Porto’dan),Saviola, Juventus’dan Maresca,Tottenham’dan Kanoute, Valencia’dan Palop gibi önemli transferler yaptılar.Sevilla geçen sezonu aratmayacak ve UEFA da başarılı olacak gibi görünüyor.

DEPORTİVO:

Takımdaki en önemli değişiklik hiç kuşku yok ki Irrueta’nın ayrılması ve Sevilla’nın hocası Caparros’un gelmesi, Deportivo için söylenecek çok fazla şey yok kadro iyi fakat geçen yıl ki sürpriz sonuçlar onları bu duruma itti. Teknik direktör değişikliği ne denli etkili olacak izleyip göreceğiz.

ATHLETİC BİLBAO:

Bask takımı bu yıl da transfere fazla zaman harcamadı.Ezquero gibi bir oyuncuları Barcelona’ya transfer oldu.Takım içinde bazı değişiklikler olmasına rağmen bir futbol kültürü olan Bilbao yine genç yıldızlar üretecek diye düşünüyorum. Zaman zaman iyi sonuçlar alacaklar ama dört beş yıl önceki Bilbao olamayacaklar.

REAL SOCİEDAD:

Kimseyi alamadılar üstüne üstün Karpin,Alkiza gibi emektarları futbolu bıraktılar.Nihat sorunu da şimdilik takımda kalıyormuş gibi görünerek çözüldü. İyi bir Sociedad izleyeceğimizi sanmıyorum. Umarım fazla aşağılara inmezler. Yine de ligin başlamasını beklemek yorum yapmak açısından en doğrusu.

ZARAGOZA:

Geçen yılı arayacaklarına hiç şüphe yok. En iyi iki oyuncuları Galletti ve David Villa artık yok. Dortmund’dan Ewerthon en önemli trasfeleri. Sanırım Zaragoza taraftarını zor bir sezon bekliyor.

GETAFE:

Getafe’nin transferlerini incelerken çok kabarık bir liste ile karşılaştım.Epey bir değişiklik olmuş anlaşılan hiç kuşku yok ki en önemlisi Schuster’in Levante’den getirilerek takımın başına geçirilmesi. Getafe için de yorum yapmak erken düşüncesindeyim.

SANTANDER:

Onlar da diğer bir çok takım gibi teknik direktör değiştirdiler.Önemli birkaç oyuncularını kaybettiler.Benayoun,Reguero,Guerrero,Torrado gibi.Dalmat en önemli transferleri olarak karşımıza çıkan takımdan fazlaca umudum yok.Sanırım düşme potası adaylarından olacaklar.

OSASUNA:

Pablo Garcia’yı Real’e veren geçen yılın kupa finalisti ve dolayısıyla UEFA da oynama hakkı kazanmış takımı Osasuna bu yıl iki kulvarda birden oynamanın zorluğunu yaşayacak. Bu takımı da görmek gerekir diye düşünüyorum.

MALLORCA:

Son hafta ligde kalan ada temsilcisi bu yıl da alt sıralardan kurtulamayabilir. Ben yine de Mallorca’nın her zaman sürprize hazır bir takım olduğunu düşünüyorum.

MALAGA:

Geçen sezonun istikrarsızlarından Malaga bu yıl neler yapacak merak konusu. Ben onların da çok fazla etkili olacakları kanısında değilim.

CELTA:

Şükürler olsun geri geldiler belki onlar geldi diye Deportivo da düzelir.-iki takım arasına çok büyük bir rekabet var-Placente ve Santanderli Javi Guerrero’nun de aralarında bulunduğu birkaç transfer yaptılar. Bir ürkeklik yaşayacakları malum bunu üzerlerinden çabuk atarlarsa bu yıl ligde tutunup gelecek yıllarda eskisi gibi olabileceklerine inanıyorum.

CADİZ:

Yenilerden Cadiz yıllar sonra tekrar La Liga’da. Onları da izlemeyi beklemekten başka çaremiz yok. Önemli transferler yapmadılar. Düşme potasına yakın seyretmeleri muhtemel.

ALAVES:

Alaves de artık ligde. Onları bu hafta sonu Barça karşısında izleyeceğiz ve biraz olsun gelecekleri hakkında fikir sahibi olacağız.

Hiç yorum yok: