İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

25.12.2006

Biraz Önümüzü Görelim

Şampiyonlar Liginde kuralar geçtiğimiz günlerde çekildi. Bende de ilk kez bir Şampiyonlar Ligi yazma isteği doğdu. Eşleşmeleri bir yorumlayayım dedim.



Porto-Chelsea: Bundan yaklaşık 3 yıl önce Jose Mourinho Porto’da şampiyonluğu rahat rahat kazanıp Şampiyonlar Ligi ile boğuşuyordu. O sıra Chelsea’nın başında Ranieri vardı. Ligde de umutları kalmamıştı. O sezon Ranieri fiyasko Mourinho da rüya yaşatınca ufak bir yer değişim oldu. Josecan Chelski yollarını tuttu ve film başladı.



Kadro ve futbol olarak Chelsea’nın daha üstün olduğu tartışılamaz bu bir gerçek ancak ilk maçın Porto da olması sebebiyle Porto ilk maçtan iyi bir skorla çıkarsa geçen yıl Benfica’nın Liverpool’a yaptığını Chelsea’ya yapabilir. Tabii ki bu küçük bir ihtimal.



Celtic-Milan: Milan eğer devre arasında takviye yapmaz takımın oyununda da bir düzelme olmazsa Celtic bu eşleşmeyi geçer. Ancak Milan devre arasında sorunlu bölgelerini; özellikle defansını düzeltirse zorlansa da bu turu geçer. Tecrübeleri ağır basar Celtic’e göre



Barcelona-Liverpool: Geçmiş iki yılın şampiyonları karşı karşıya geliyor bu eşleşmede. Aslında biraz futbol felsefeleri çatışması haline geliyor maç. Defansif gücü ofansif gücüne göre daha ağır olan Liverpool ve tam tersi Barcelona. Allah için Barcelona’nın defansı çok kötü değil. Bu eşleşme Nou Camp’ta biter bence. Eğer Barcelona ilk maçı 2–0 gibi bir skorla kazanırsa bir üst tura geçen ekip olur. Nou Camp’tan alınacak bir beraberlik Liverpool’u bir üst tura yaklaştırır. Bu turun en zevkli eşleşmelerinden biri olacağı da kesin bu eşleşmenin.



Lille-Manchester United: Geçen yıl aynı grupta olan iki takım bu yıl son 16 da karşılaştı. Lille son maçta San Siro’da Milan’ı yenerek gruptan çıktı. İki takımın kadrosunu karşılaştırmak yersiz olur. Manchester United her yönden Lille karşı ağır basıyor. Ben büyük ihtimalle turu geçeceklerini düşünüyorum.



PSV-Arsenal: Galatasaray’ın grubunda yer alan PSV gruptan ikinci olarak çıkarken pekte zorlandı denemez. Arsenal ise oldukça zorlu geçen mücadelelerden sonra gruptan çıktı. İki takımda birbirlerine benzer özellikte. Gençlerin yanına tecrübeli oyuncular monte edilerek takımların başarılı olması sağlanıyor. Ben bu eşleşmede zorlanacak olsa da Arsenal geçer diyorum. Henry faktörü ile.



Valencia-Inter: Liglerinde zirve mücadelesi yapan iki takımın kapışması. Ayrıca bir İtalyan İspanyol eşleşmesi. Inter bu yıl ligde çok iyi gitse de Avrupa maçları pek parlak değil. Valencia’nın da deplasman performansı pek iç açıcı değil. O yüzden kestirmesi zor. Eğer maçlar bireysel yeteneklere kalırsa Inter işi bitirir.



Lyon-Roma: Ben eşleşmeyi Roma’nın geçeceğini düşünüyorum çok karşı çıkan olacaktır ama bence Roma Lyon’u saf dışı etmeyi başaracaktır.



Real Madrid Bayern Münih: Bayern ezelden beri gruptan ne zaman lider çıksa gidip Real Madrid’le eşleşiyor ilginç bir şekilde. Real Madrid yeni kurulan bir ekip ama artık eskisi gibi değiller mücadele ediyorlar koşuyorlar savaşıyorlar. Başlarındaki hoca da zannımca dünyanın en iyisi bu yıl can yakacaklardır.



Bayern ise Ballack’ı kaybettikten sonra yaratıcılıktan biraz yoksunlaşmış gözüküyor. Çok düz bir takım oldular gibi. Bu şekilde Real’i geçmeleri zor gibi. Real’in bir diğer avantajı da T.D Capello’nun Bayern takımını iyi bilmesi. Capello son üç yıldır her sene Bayern’le eşleşti. Magath Capello arasındaki son 4 karşılaşmanın üçünü kazanan Capello oldu. Bence yeni Madrid bu turu geçecektir.





Bence böyle, sizce…

Hiç yorum yok: