İletişim

Twitter: @ortakafagolcom E-Mail: ortakafagol.com@gmail.com

8.06.2008

Hayır, Biz Buyuz!

Maç sona erdiğinde reklama girmeden önce Rıdvan Dilmen, “biz bu değiliz” diyerek noktaladı yorumunu. Keza, Güntekin’de aynısını söyledi. Ben de diyorum ki, hayır biz buyuz! Geçen yıl Moldova ile, Malta ile berabere kalırken de buyduk. Hemen balık hafızalı yorumcular milli takımı bu kadar mahkum görmediklerini söylediler. Daha 8 ay önce Ali Sami Yen’de Yunanistan’a yenilen milli takımın bundan hiçbir farkı yoktu.

Yine de bunu beklemiyor muyduk, elbette ki bekliyorduk. Portekiz elbette bizden güçlü bir takım, hatta şampiyonluk adaylarından. Ancak maçın son yarım saatindeki görünüm sonraki iki maçımız için yeteri kadar karamsarlık yaratıyor.

Portekiz öne geçip, geriye yaslandıktan sonra hücumdaki foyamız meydana çıktı. Hiçbir hücum organizasyonumuz yok, kimse ne yapması gerektiğini bilmiyor ve böyle bir ortamda en lazım olacak adam Yıldıray, Terim’in anlamsız seçimiyle kadroda yok. Şaşılacak bir durum yok esasında, Terim maç sonu röportajında bile takımın kötü oynadığını kabul etmeyerek ders almayıp kendince ders vermeye devam ediyor.

Erman Toroğlu’nun daha gündüz saatlerinde yaptığı bir yorum esasında hücum performansımızı tasvir etmek için cuk oturuyor: “Nani’nin yedek olduğu takıma karşı bütün bir sezon oynamayan Emre takımın kalbi oluyorsa o takımdan ancak sakatatçı dükkanı olur.”

Bir önceki maça baktığımızda, her ne kadar İsviçre’nin aklımızda kalacak bir oyunu olmasa da, Behrami ve Barnetta’nın sürekli sağdan bindirmesiyle en azından kafalarında bir oyun planı olduğunu görüyoruz.

Turnuva başladıktan sonra hala daha ne yapacağımıza karar veremeyip arayışlarda olmamız ne kadar umutsuz durumda olduğumuzu gösteriyor. Bundan sonra ne olabileceğini düşünürsek bir kere Terim hayatta prensi Emre’yi kesmez. Ancak bu orta sahanın Emre ile yürümeyeceği belli. Gökdeniz’in lazım olduğunu düşünüyorum.

Mevlüt ve Nihat’ın bu sezon toplam 29 gol attığını söylerken, bu oyuncuların kulüplerinde oynadığı pozisyonların göz ardı edilmemesi lazım. İkisi de santrafor olan oyuncuları hücuma dönük orta sahaymış gibi oynatarak bir verim elde edemeyiz. Takımın şu orta sahası ile hücuma topu taşıyamadığımız için zaten bir verim elde edemiyoruz. Bu sebeple çift santraforun lüks olduğunu düşünüyorum. Tabi ki herkesin hem fikir olduğunu düşündüğüm Hamit’i sağ bek oynatma saçmalığından da vazgeçilmesi lazım.

Sonuç olarak durumumuzun içler acısı olduğunu düşünüyorum. 8 ay önce Yunanistan karşısında da takım buydu, 8 ayda bir şey değişmediyse 3 günde hiç değişmez.

Hiç yorum yok: